Main menu

header

Echinacea, aliat împotriva anxietăţii

984 7 2de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Este una dintre cele mai populare plante medicinale din întreaga lume și nu întâmplător: echinacea, redutabil antiinflamator, contribuie semnificativ la buna funcționare a organismului, previne și tratează diverse afecțiuni și se poziționează în fruntea listei marilor vindecători ai naturii.

Read more: Echinacea, aliat împotriva anxietăţii

Mimoza, adjuvant în tratamentul fracturilor osoase

984 7 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Una dintre cele mai interesante, mai decorative și mai rezistente plante, mimoza, supranumită și „pudică” grație faptului că se retrage rapid la atingere, este studiată din perspectivă vindecătoare, cercetările de ultimă oră evidențiind numeroși compuși importanți în unul dintre cei mai apreciați „prieteni verzi”.

Read more: Mimoza, adjuvant în tratamentul fracturilor osoase

Superaliment, deliciu, tratament Murele reduc riscul de stomatită

984 6 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Fructe de pădure cu un potențial vindecător excepțional, murele nu au doar o îndelungată tradiție de utilizare gastronomică și terapeutică, ci sunt considerate de cercetători și de nutriționiști un superali- ment care susține atât alternativele de tratament ale anumitor afecţiuni, cât şi prevenţia şi gestionarea simptomelor altora.

Read more: Superaliment, deliciu, tratament Murele reduc riscul de stomatită

Orezul brun îmbunătăţeşte calitatea somnului

984 8 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Foarte bogat în nutrienți și deosebit de gustos, mult mai puțin procesat decât varietatea albă, orezul brun este o sursă excelentă de energie cu eliberare lentă și ideal pentru menţinerea funcţiei optime a organismului pe tot parcursul zilei.

Read more: Orezul brun îmbunătăţeşte calitatea somnului

Lumânărica, leac pentru angina pectorală

984 8 2de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Mare iubitoare de lumină solară, lumânărica crește spontan în aproape toate regiunile temperate, de-a lungul drumurilor, împodobind peisajul cu florile sale de un galben strălucitor, în toate lunile de vară. Dincolo de aspectul său, planta a fost studiată din perspectiva beneficiilor pentru sănătate, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate.

Read more: Lumânărica, leac pentru angina pectorală

Perele de Himalaya echilibrează tensiunea arterială

984 8 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Foarte decorative și extrem de gustoase, perele de Himalaya aduc organismului numeroase beneficii, atestate ca atare nu doar de medicina naturistă, ci și de descoperirile oamenilor de știință.

Read more: Perele de Himalaya echilibrează tensiunea arterială

Hreanul, remediu tradiţional pentru „febra fânului“

984 9 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

„Rudă” cu muștarul, hreanul este un condiment atât de cunoscut și de utilizat în gastronomie, încât există meniuri care nu pot fi imaginate fără gustul său de excepție. În același timp, puternica rădăcină este un aliat de calibru al sănătății, adresându-se deopotrivă prevenției și tratării.

Read more: Hreanul, remediu tradiţional pentru „febra fânului“

Hameiul, gustul amar cu efecte dulci asupra sistemului nervos

983 6 1de Georgiana Mihalcea

Povestea lui Humulus lupulus, sau hameiul cum îl ştim cu toții, este plină de istorie și de tradiție. Cunoscut pentru rolul său în lumea producției de bere, hameiul are o contribuție complexă în producția tratamentelor naturiste, înrădăcinată adânc în folclor și dusă în prezent de cercetările moderne din domeniul sănătății. Multe dintre beneficiile sale sunt atribuite uleiurilor esențiale și flavonoidelor, compuși găsiți în flori, cum ar fi xantohumol şi 8-prenilnaringenina care au proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și anticancerigene. De asemenea, conține lupu- lona, un acid antimicrobian.

Read more: Hameiul, gustul amar cu efecte dulci asupra sistemului nervos

Isopul, planta tămăduitoare din Biblie

983 7 2de Georgiana Mihalcea

Isopul este o plantă cu numeroase beneficii pentru sănătate și utilizări practice, fiind folosită încă din Antichitate pentru proprietățile sale vindecătoare și menționată chiar într-unul dintre psalmii din Biblie. În secolul al VII-lea, acesta era folosit pentru curățarea și purificarea aerului în locurile sacre, în timp ce călugării din ordinul benedictin puneau această plantă în mâncare pentru a trata afecțiuni ale rinichilor și pentru a întări sistemului imunitar.

Read more: Isopul, planta tămăduitoare din Biblie

Oţetul de mere scade colesterolul şi trigliceridele

983 7 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Fabricat din mere fermentate și bogat în acid acetic în mod natural, oțetul de mere este tot mai popular în ultimii ani, grație beneficiilor sale pentru sănătate - de la proprietăți antibacteriene până la efecte antioxidante.

Read more: Oţetul de mere scade colesterolul şi trigliceridele

Gricioreii fortifică muşchiul inimii

983 8 3de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Cu florile lor unice, de culoare galbenă, gricioreii împodobesc natura devreme, la începutul primăverii. Dincolo de aspectul lor decorativ deosebit, acești veseli vestitori ai primului anotimp cald sunt redutabili vindecători ai lumii naturale, cu proprietăți terapeutice confirmate de numeroase studii și recunoscute de instituții de profil.

Read more: Gricioreii fortifică muşchiul inimii