de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Considerate prin tradiție tratament pentru zeci de afecțiuni, cuișoarele sunt vedete ale gastronomiei și, în același timp, au un potențial terapeutic redutabil, confirmat de oamenii de știință.
Read more: Cuişoarele tratează infecţia numită „piciorul atletului“de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Legume care plac tuturor, ridichile sunt mult mai mult decât simple delicii culinare. De la digestie la problemele pielii, aceste rădăcinoase care nu lipsesc din nicio salată generează numeroase efecte benefice pentru organism.
Read more: Uleiul de ridichi, „pansament“ pentru vitiligode Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Un studiu de dată recentă evidențiază capacitatea avocado de a contribui la menținerea siluetei, de a prelungi viața prin aportul de grăsimi sănătoase și de a ține sub control rezistența la insulină, prevenind astfel diabetul.
Read more: Avocado ţine sub control rezistenţa la insulinăde Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Fruct exotic cu aspect deosebit, kiwano este mai mult decât un spectacol de culoare în farfurie. Plin de nutrienți esențiali, acest rod care adună soarele Africii are un impact pozitiv, certificat de știință, asupra sănătății.
Read more: Kiwano, eficient împotriva depresieide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Diverse culturi ale lumii folosesc de secole alimentele fermentate pentru diverse beneficii aduse sănătății. Un astfel de produs, kimchi, alcătuit dintr-un amestec de varză, ceapă de primăvară, castraveți și ridichi, este creditat cu efecte remarcabile asupra unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Legumele fermentate kimchi ameliorează nivelul factorului de necroză tumoralăde Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Unul dintre fructele care până cândva erau considerate exotice este astăzi la îndemâna tuturor. Gustoasa papaya, cu culoarea sa vibrantă și gustul deosebit, aduce organismului numeroase beneficii.
Read more: Papaya, de ajutor în inflamaţiile asociate artriteide Simona Soare şi Carmen Bădulescu
De mii de ani, tămâia, smirna, isopul, smochinul, măslinul și vița-de-vie sunt recunoscute pentru puterile lor tămăduitoare. Acestea au fost menționate în Biblie și continuă să fie utilizate cu încredere ca remedii fitoterapice, pentru ameliorarea sau vindecarea mai multor afecțiuni.
Read more: Paginile Cărţii Sfinte conţin şi numeroase nume de plante, însoţite de sfaturi de folosire a lor...de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu
În cultura japoneză, ciupercile Matsutake ocupă un loc special, grație aromei și gustului lor deosebit. Rarități culinare, aceste ciuperci sunt cele mai scumpe din lume și dublează calitățile gastronomice cu proprietăți terapeutice remarcabile.
Read more: Ciupercile Matsutake stimulează producerea de energiede Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Parte a familiei cepei, prazul are o aromă blândă și, mai ales, o pleiadă de nutrienți care asigură buna funcționare a organismului, prevenind, în același timp, un mare număr de afecțiuni.
Read more: Prazul neutralizează microbii din intestinde Daniel Şuta şi Gabriela Comşa
Arbust înalt din familia ardeiului, care crește în insulele Pacificului, kava face parte din tradiția medicinei populare din această zonă. Beneficiile stării de relaxare pe care o induce au început să fie studiate de oamenii de știință, care au confirmat o serie de proprietăți ale acestei plante.
Read more: Kava, aliat împotriva insomnieide Nicoleta Tudorie şi Daniel Şuta
Fumărița, care se mai numește gușa porumbelului sau corcodan, este considerată o plantă-minune, pentru că tratează numeroase afecțiuni, grație conținu- tului ridicat de vitamina K și acizi organici. În scop terapeutic, se utilizează partea aeriană sau vârfurile înflorite, sub formă de infuzii, pulbere, extract sau tincturi.
Read more: Fumăriţa încetineşte procesul de îmbătrânire