de Georgiana Mihalcea
Postul Paștelui a început deja, iar nutriționiștii recomandă alimentele potrivite pentru această perioadă din an. Timp de 40 de zile, iată, accentul în dietă se va pune, în special, pe trufandalele de primăvară, legume și fructe care au un rol extrem de important în curățarea organismului de toxinele acumulate în timpul iernii și de pregătirea lui pentru mesele îndestulate de Paște.
Read more: Trufandalele de primăvară, ideale în Postul Paşteluide Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Legumă versatilă, cultivată încă din Antichitate în Asia pentru gustul deosebit și proprietățile nutriționale, dovlecelul indian este un prețios aliat al sănătății, prin proprietăți terapeutice testate în timp și confirmate de oamenii de știință.
Read more: Dovlecelul indian previne icterulde Camelia Onciu
Una din patru persoane suferă de disconfort articular, în Europa. Se estimează că, în următorii ani, numărul acestora va crește semnificativ. Cei mai predispuși sunt vârstnicii, femeile aflate în postmenopauză, sportivii, cei care desfășoară munci fizice, persoanele cu diabet, supraponderale sau obeze. Oamenii de știință caută soluții naturale pentru diminuarea durerilor articulare și îmbunătățirea flexibilității articulațiilor. Rășina copacului numit Boswellia serrata constituie o soluție naturală și eficientă la aceste probleme.
Read more: Răşina Boswellia, excelentă pentru sănătatea articulaţiilorde Georgiana Mihalcea
Oricine a încercat să slăbească știe că, pentru a-și atinge obiectivele, trebuie să-și schimbe obiceiurile alimentare. Din fericire, există multe plante care au proprietăți medicinale puternice, unul dintre ele fiind chiar stimularea scăderii în greutate. Incluse în dieta zilnică sub formă de ceaiuri ori ca ingredient în unele preparate acestea vor stimula organismul să ardă caloriile și să vă ajute să slăbiți. Iată-le pe cele mai importante.
Read more: Plante-minune care vă ajută să slăbiţide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Arbust cu proprietăți medicinale care au fost confirmate din negura vremurilor, măslinul-dulce pune la dispoziția sănătății oamenilor frunze, flori și fructe care tratează cu succes numeroase afecțiuni și țin la distanță boli grave.
Read more: Măslinul-dulce susţine gestionarea diabetuluide Roxana Istudor şi Flori Pintea
Folosită de secole în medicina tradiţională, rhodiola oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Printre cele mai importante se numără combaterea stresului şi a oboselii și îmbunătăţirea funcţiilor cognitive.
Read more: Rhodiola vă scapă de oboseala cronicăde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Plante cu beneficii pentru sănătate care au fost recunoscute în practicile de medicină tradițională și populară din timpuri străvechi, urzicile canadiene, care cresc în America de Nord, au demonstrat un număr de beneficii pentru sănătate, ceea ce a determinat oamenii de știință să continue să le studieze.
Read more: Urzicile canadiene accelerează repararea ţesuturilorde Carmen Bădulescu şi Gabriela Comşa
Uleiul de cassia este înrudit cu cel de scorțișoară, cu o aromă puternică și cu efecte extraordinare pentru organism. Mirosul inconfundabil este foarte condimentat, de aceea, trebuie folosit în cantități mici, pentru a nu crea efecte nedorite. Uleiul de cassia este utilizat de sute de ani, datorită proprietăților benefice, în special pentru calmare și liniștire. În timp, i-au fost descoperite și alte întrebuințări, fiind folosite și azi cu succes.
Read more: Uleiul de cassia elimină paraziţii intestinalide Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Condiment african renumit pentru gustul său, semințele-paradisului au demonstrat, pe parcursul cercetărilor științifice, proprietăți terapeutice remarcabile.
Read more: Seminţele-paradisului alungă alergiilede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Supranumit „fructul zeilor”, cărnos, cu pieliţa subţire şi cu miezul zemos, cu o aromă care se situează la granița dintre piersică și pepene galben, persimmon este un fruct de excepție nu doar din perspectiva gustului, ci și a proprietăților pentru sănătate.
Read more: Persimmon luptă cu osteoporozade Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Fruct unic și exotic, cu o pulpă verde strălucitoare și textură asemănătoare cu a jeleului, caisa africană este atât de versatilă, încât se potrivește și meniurilor sărate, și deserturilor. Deși nu se găsește la fel de frecvent ca alte fructe, are o aromă distinctă, numeroase utilizări culinare și importante beneficii pentru sănătate.
Read more: Caisele africane previn defectele de naştere ale copiilor