Main menu

header

3 ponturi pe săptămână (271)

- Îndepărtaţi presiunea pe care o simţiţi în cap masându-vă tâmplele cu ulei de mentă. Acesta are proprietăţi analgezice.

Read more: 3 ponturi pe săptămână (271)

Seminţele de armurariu regenerează ficatul

de Liliana Simidon

Cea mai gravă afecţiune a ficatului este hepatita. Aceasta reprezintă o inflamaţie cauzată fie de o infecţie virală (tip A, B şi C), fie de consumul excesiv de medicamente, antibiotice, tratamente hormonale sau de consumul de alcool.

Read more: Seminţele de armurariu regenerează ficatul

Mantaua doamnei combate anexita

de Claudia Stan

Mantaua doamnei (Alchemilla xanthochlora) este o plantă medicinală des întâlnită în livezi sau la marginea pădurilor. Frunzele sale, în formă de stea, sunt folosite intens în fitoterapie.

Read more: Mantaua doamnei combate anexita

3 învingători ai cârceilor: maghiranul, levănţica şi untul pământului

de Mariana Borloveanu

Apariţia cârceilor este determinată de mai mulţi factori ce, odată identificaţi, vă ajută în prevenirea şi în tratarea chinuitoarelor crampe musculare. Cu aromatica levănţică, relaxantul maghiran şi calmantul unt al pământului veţi scăpa pentru totdeauna de chinuitorii cârcei.

Read more: 3 învingători ai cârceilor: maghiranul, levănţica şi untul pământului

Nucşoara alungă nevralgiile

de Elena Şerban

Nucşoara este un condiment, sâmburele unui fruct ce seamănă cu piersicile. Pentru că provine din zona Asiei, românii care vor să beneficieze de efectele curative ale nucşoarei trebuie să îşi achiziţioneze acest condiment din comerţ fie sub formă de pulbere (de culoare galben-maronie), fie planta întreagă. Specialiştii în medicină naturistă vă recomandă să nu o evitaţi, deoarece efectele sale curative sunt nenumărate.

Read more: Nucşoara alungă nevralgiile

Ceaiul verde scade aciditatea din stomac

de Maria Petrache

Pe lângă alte beneficii aduse organismului, ceaiul verde acţionează şi împotriva tulburărilor digestive, precum arsuri la stomac, gastrită, iritaţii, eructaţii şi diaree.

Read more: Ceaiul verde scade aciditatea din stomac

6 remedii-minune cu ulei de cocos

de Elena Nedelcu

Aţi stat vreodată să vă gândiţi ce a mai apărut nou pe piaţa produselor naturale, ce ar fi mai indicat să folosiţi pentru piele sau păr, ce să luaţi dacă vă doare burta sau ce ulei să utilizaţi la masaj? Răspunsul la toate aceste întrebări este unul singur: uleiul de cocos. Iar dacă nu sunteţi convinşi până acum, vă vom prezenta mai multe motive pentru a-l încerca.

Read more: 6 remedii-minune cu ulei de cocos

Varza Kale diminuează nivelul colesterolului

de Elena Şerban

Varza obişnuită, recunoscută la noi în ţară atât pentru gustul ei bun, cât şi pentru tratarea diverselor afecţiuni, are un concurent străin - varza Kale. Aceasta deţine mai multe calităţi nutriţionale.

Read more: Varza Kale diminuează nivelul colesterolului

Ghimbirul opreşte hemoragiile cavităţii bucale

de Cristina Tache

Inflamarea şi sângerarea gingiilor, infecţiile de la nivelul gurii sau aftele pot fi vindecate cu ajutorul unor remedii simple şi la îndemână. O cură de scurtă durată cu suc de afine, ghimbir sau miere vă scapă de toate neplăcerile cavităţii bucale.

Read more: Ghimbirul opreşte hemoragiile cavităţii bucale

Unghia-găii îi vine de hac herniei

de Elena Şerban

Cu un nume ciudat, despre a cărei provenienţă nu se ştie mai nimic, unghia-găii este o plantă meliferă, ce vine mai ales în ajutorul nou-născuţilor.

Read more: Unghia-găii îi vine de hac herniei

Ştevia, îndulcitor sănătos, mai gustos decât zahărul

de Mariana Borloveanu

Ştevia (Rumex patientia) este o plantă perenă, pe care o putem găsi pe toate meridianele lumii, începând de la flora spontană şi până la zonele de câmpie. Efectele sale benefice sunt multiple, în special asupra energiei mentale şi fizice, iar capacitatea sa de a regla nivelul zahărului în sânge este pe deplin cunoscută.

Read more: Ştevia, îndulcitor sănătos, mai gustos decât zahărul