Sfecla roşie este nutritivă, energizantă, răcoritoare, antianemică, mineralizantă, hipotensoare, stimulatoare a activităţii ficatului. Frunzele sunt deosebit de bogate în vitamine, fiind o sursă sigură de calciu şi fier natural. De reţinut că prin fierbere se distrug o parte din principiile active, iar prin conservare în oţet de mere, sfecla roşie se îmbogăţeşte în vitamine prin procesul de fermentaţie.
Aliment nutritiv Consumată coaptă sau crudă, ca salată, cât şi sub formă de suc simplu sau în amestec cu alte ingrediente, sfecla roşie este un aliment extrem de nutritiv, deoarece, pe lângă gustul deosebit de plăcut, are avantajul că este uşor digerabilă, fiind bogată în vitaminele A, B, C şi PP, potasiu, fier, calciu, proteine, hidraţi de carbon, zaharuri, glutamină. Dieta bazată pe consumul zilnic de sfeclă roşie durează o săptămână şi se poate mânca sub diferite forme: în supa de legume, crudă în salată de zarzavat, fiartă şi conservată, împreună cu murături şi ciuperci. Este deosebit de gustoasă datorită glucidelor pe care le conţine.
Read more: Sfecla roşie distruge tumorile cancerigene