de Elena Şerban
de Elena Şerban
de Anda Postolache
- Pentru eliminarea pietrelor la rinichi se prepară un decoct dintr-o linguriţă cu coada-calului la o cană cu apă. Se consumă trei-patru căni pe zi;
de Anda Postolache
şi Claudia Stan
Scorţişoara, pe numele ştiinţific Cinnamon cassia, este o plantă folosită de mii de ani pentru aroma ei deosebită. Este un condiment foarte apreciat, totodată, şi pentru virtuţile terapeutice pe care le are. Scorţişoara este folosită împotriva proastei circulaţii a sângelui, a durerilor musculare cauzate de gripă ori răceală. De asemenea, indigestia este eliminată, pofta de mâncare creşte chiar şi după consumarea unei cantităţi mici de scorţişoară.
Read more: Scorţişoara, aroma antimicrobianăde Anda Postolache
Suntem în plin sezon al căpşunilor, fructe delicioase şi extrem de folositoare sănătăţii noastre. Căpşunile fac parte din familia Rosaceae, ca şi fragii. Zemoasele şi parfumatele fructe conţin vitamine, minerale, carbohidraţi, zaharuri şi multă apă. Căpşunile „se pot lăuda” cu prezenţa vitaminelor A, B1, B2, B6, C, E, PP, K, iar la capitolul minerale putem menţiona: calciu, sodiu, potasiu, mangan, cupru, fier, fosfor, siliciu. Carbohidraţii sunt în proporţie de 7%, iar apa, în proporţie de 89%.
Read more: Căpşunile alungă insomniilede Claudia Stan
Urzica, stropul primăvăratic de sănătate, este deja pretutindeni, iar mireasma proaspătă a acestor ierburi se simte prin poieniţe. Deşi atingerea frunzelor provoacă durere, urzica a fost apreciată din vremuri străvechi pentru numeroasele ei proprietăţi tămăduitoare.
Read more: Urzica învinge anemiade Claudia Stan
de Anda Postolache
de Elena Şerban
de Anda Postolache