Main menu

header

768 4 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Bijuteriile anului 2020 au în prim-plan cerceii, iar ca stil de purtare piercingul. Spectaculos și versatil, acest tipar care nu a ieșit niciodată din modă se întoarce în forță.

Modele diferite asamblate pe o temă

Obiceiul de a purta cercei în diferite părţi ale corpului este deosebit de vechi. Această practică nu a dispărut niciodată, iar în ultima perioadă a revenit ca trend major. Cerceii montați prin piercing au invadat rețelele sociale, stabilind moda momentului pe segmentul bijuteriilor. În circulație sunt numeroase stiluri, variațiuni pe temele Trago și Helix - pe cartilajul urechii, respectiv în exteriorul pavilionului. Potrivit experților, o ureche împodobită în acest fel este o declarație de rebeliune, de neconformare la reguli și o exprimare a personalității. Un alt element al acestui trend este faptul că nu este necesar ca piesele să fie identice. Se poate merge pe reflectarea unei teme, prin asocierea de modele diferite care au elemente comune. De exemplu, se poate realiza un montaj cosmic, alegând cercei cu formă de corpuri cerești.

Minimaliști sau spectaculoși, grupați vertical

Vedetele au prins trendul, l-au promovat pe covorul roșu, iar rezultatul este o extindere la scară mondială a bijuteriilor pentru urechi, într-o varietate nesfârșită și potrivită cu fiecare ocazie în parte. De la Anne Hathaway la Olivia Wilde, actrițele care au fost prezente la cele mai recente gale ale lumii filmului au făcut din piercingul urechii și bijuteriile aferente piese centrale, spectaculoase, de toate formele și mărimile. Dacă pentru evenimentele speciale, de seară, piercingul poate fi sofisticat, amplu, cu piese remarcabile, pentru activitatea de fiecare zi se poate recurge la modele delicate sau, în funcție de personalitate, romantice ori exprimând autoritate. În 2020, revin în tendințe cerceii multipli, dispuși pe întregul lob al urechii, minimaliști, care arată excelent atunci când sunt folosiți grupați. De asemenea, un tipar la mare modă este cel al cerceilor plasați în linie verticală pe lobul urechii.

Unul dintre cele mai popularizate modele de aranjament de cercei piercing este ansamblul din toate stilurile care alcătuiește o explozie de strălucire și poartă numele de Constellation