Main menu

header

773 4 1de Carmen Ciripoiu şi Gabriela Comşa

Nu mai e nicio îndoială că unele dintre cele mai frumoase femei din lume sunt turcoaicele. Iată câteva dintre secretele lor de frumusețe, obținute cu ingrediente naturale, vechi de secole.

Apa de trandafiri are efect antiseptic și astringent

Din cele mai vechi timpuri, femeile din Turcia folosesc apa de trandafiri ca tonic facial, pentru a-și împrospăta pielea. Modul de preparare al apei de trandafiri este următorul: luați șase linguri cu petale proaspete, iar trei dintre acestea le veți pune la macerat în 250 ml apă, de seara până dimineața. Celelalte trei linguri se vor lăsa la infuzat în 250 ml apă, timp de 20 de minute. Strecurați, aruncați petalele și amestecați cele două poțiuni. Păstrați la frigider. Înmuiați dischete în acest produs și ștergeți foarte bine atât fața, cât și gâtul și decolteul. Pentru a împrospăta fața, stropiţi cu apă de trandafiri. Are efect tonifiant, calmant, antiseptic și astringent.

Iaurtul, excelent pentru tenul seboreic

773 4 2Foarte importantă în topul leacurilor pentru frumusețe în Turcia este și levănțica. Pentru ca pielea să rămână mereu proaspătă și să nu se rideze, folosiți apă de levănțică. În acest sens, puneți la foc 300 ml apă în care ați adăugat două linguri cu flori de levănțică. Când preparatul dă în clocot, trageți vasul deoparte, lăsați câteva ore la infuzat, apoi strecurați. Puneți lichidul într-un recipient doar de sticlă, apoi păstrați la frigider. Spălați bine fața dimineața și seara, apoi tamponați cu apă de levănțică. La rândul său, uleiul de levănțică este excelent pentru a reduce ridurile, a regenera țesuturile și a catifela pielea. Modul de preparare este următorul: puneți într-o sticlă șapte linguri cu flori de levănțică foarte bine mărunțite, apoi turnați deasupra jumătate de litru de ulei de migdale sau de susan. Lăsați la macerat 20 de zile, agitând mereu, apoi strecurați și păstrați la rece. Cu acest ulei masați ușor fața și corpul, după baie. Pentru tenul seboreic, cu acnee și pori dilatați, amestecați trei linguri cu iaurt cu două frunze de mentă și o lingură cu suc de lămâie. Aplicați masca pe față și lăsați să acționeze un sfert de oră, după care clătiți cu apă călduță.