Main menu

header

775 4 5de Călin Popa şi Eduard Popa

Strălucirea anilor 1990 a cucerit pe termen lung înfrumusețarea, gloss-urile care au marcat imaginea preferată în 2019 fiind înlocuite cu un nou trend, estimat să devină foarte popular în acest an și, probabil, mai departe: fragmentul de folie.

Poate înlocui cerceii

Artistul Thomas de Kluyver a creat pentru Săptămâna Modei de la Londra un look de excepție, pornit de la legătura femeii moderne cu propria lume și de la ideea de forță a expresiei. „Am vrut să în corporez într-o formă artistică elemente care se găsesc pe rafturile magazinelor. Aplic gloss, apoi presez folie în forme abstracte. Este deopotrivă un look organic și expresiv. Această folie fragmentată poate fi aplicată pe ureche, înlocuind cerceii”, consideră De Kluyver.

Frunze argintii pentru un look extraterestru

Fotografia lui Cecil Beaton stă la baza unei colecții de beauty create de artistul Lynsey Alexander pentru podiumurile de modă. „Folosesc folie de argint din care fac frunze pe care le aplic pe ochi, pentru a crea un look care pare din altă lume. Întâi se pune cremă, apoi folie foarte subțire, iar în final trec cu pensula peste model, până se fragmentează”, detaliază Alexander. O variațiune pe această temă propune și artistul de make-up Sam Bryant, dar pe variantă aurie, pentru a readuce în prim-plan sculpturile Renașterii. „Inspirația acestui look vine din bisericile venețiene și statuile Fecioarei Maria. Aplic frunze aurii pe frunte și pe laturile feței, pentru a replica bentițele medievale. Apoi finisez cu un gel care dă o tentă antică ansamblului”, explică Bryant.

Piese colorate care amintesc de sezonul cald

775 4 6Folia colorată poate fi aplicată pe ochi, în același model fragmentat, care poate pune în valoare privirea într-un mod inedit, foarte spectaculos. Artistul Simone Rocha consideră că elementele estivale care aduc aminte de țărmuri, de apusuri incendiare de soare, de răsărituri argintii sau de scoici pe plaje pot fi surse de inspirație. „Aplic gloss pe partea superioară a ochilor, apoi presez bucăți de folie colorată în forme abstracte, pentru un look exotic”, punctează Rocha. De asemenea, pentru a marca stilul gotic atât de la modă, artiștii de make-up propun variantele de folie de culoare neagră, elementul central al oricărui ansamblu de acest tip.

Potrivit specialiștilor în make-up, folia fragmentată, amplasată strategic și artistic, va înlocui masiv gloss-ul la petrecerile de ținută ale anului 2020