Main menu

header

783 5 1de Carmen Ciripoiu şi Ştefania Băcanu

De când e lumea și pământul, părul lung a fost considerat simbol al feminității și atractivității, iar istoria spune că prin preajma anului 3400 î.Hr., femeile egiptene (dar și bărbații și copiii) au început să poarte peruci, dar și fâșii de păr cusute sau împletituri realizate cu păr uman și lână vopsită. Iar pentru aplicarea părului se foloseau de rășină și miere. Atunci când o femeie se mândrește cu buclele ce cad armonios pe umeri, poate dezarma orice bărbat. Din păcate însă, nu toate doamnele au acest noroc și atunci recurg la una dintre cele mai blânde metode: extensia părului. Tot ce trebuie să știți despre extensiile de păr, aflați dintr-un interviu interesant cu hairstilist Margareta Mihai (număr de telefon: 0723.765.676).

„Cele cu keratină se montează la rădăcina părului, prin lipire, fără a atinge scalpul”

- Prețioase și sofisticate, doamnele ar face orice ca să aibă un păr de păpușă și de cele mai multe ori aleg extensiile. De câte feluri sunt acestea?

- Să începem cu extensiile cu keratină care sunt permanente și se pot scoate doar dacă doamnele își doresc. Nu dăunează părului natural și, așa cum le spune și numele, au la bază keratină pură, de înaltă calitate, al cărei rol nu este numai acela de a lipi părul din extensie de părul natural, ci și acela de a proteja firele de care este prinsă și de a le hrăni în profunzime. Înainte de montarea acestui tip de extensii părul trebuie să fie uscat, să nu conțină fixativ sau spumă de păr. Dacă părul este unsuros sau uleios, sunt șanse mari ca extensiile să alunece de pe păr. Extensiile cu keratină se montează la rădăcina părului, prin lipire, fără a atinge scalpul. Este foarte important să fie aplicat acest tip de extensii la salon, pentru că există un risc foarte mare al deteriorării părului dacă le veți face singure, acasă.

- Apropo de extensiile cu keratină. Cât timp pot fi purtate și cum se îngrijesc acestea?

- Extensiile cu keratină se aplică printr-un proces complex, iar durata lor este de până la trei luni. Când vă spălați părul, nu insistați foarte mult la rădăcini. Este indicat să achiziționați un șampon și un balsam de calitate, din ingrediente naturale. În plus, pentru o mai bună întreținere a extensiilor, încercați să folosiți cel puțin o dată pe săptămână o mască din ingrediente naturale, precum uleiul de măsline sau cel de argan, deoarece aceste produse sunt cunoscute pentru proprietățile lor hrănitoare. După spălare, nu trebuie să masați părul cu prosopul pentru a-l usca sau să îl pieptănaţi cât este încă umed. Aceste două acțiuni ar putea duce la smulgerea extensiilor sau la încâlcirea părului la rădăcină. Atenție! Extensiile de păr cu keratină se dau jos numai la coafor, așadar evitați să faceți acest lucru acasă, deoarece riscați să le smulgeți cu tot cu părul dumneavoastră.

„Tape on sunt reutilizabile, se pot vopsi, decolora sau nuanța”

783 5 2- Ce alte tipuri de extensii mai sunt folosite?

- Doamnele și domnișoarele apelează și la ajutorul extensiilor cu bandă tape on. Acestea sunt genul de extensii pe care le puteți folosi doar la evenimente, iar când ajungeți acasă, le puteți da jos. Extensiile tape on sunt acele extensii cu bandă adezivă făcute din păr uman, cu bandă hipoalergenică premium, care este puternică, sigură și nu dăunează. Sunt cea mai bună opțiune atunci când vă doriți extensii care să nu se vadă. Banda hipoalergenică nu dăunează părului. Acestea se amestecă în mod natural cu propriul dumneavoastră păr, pot fi spălate și coafate, sau purtate în orice mod, la fel ca propriul păr. Extensiile de păr cu bandă sunt reutilizabile, se pot vopsi, decolora sau nuanța. Extensiile Tape on se pot folosi de șase-opt ori în funcție de modul în care au fost întreținute. Acestea au atașat un lipici special care asigură rezistența. Mai există și extensiile clip on, care sunt cele mai simple extensii aflate în momentul de față pe piața de profil. Acest lucru nu înseamnă că acestea sunt de calitate îndoielnică sau că nu oferă aceleași avantaje pe care le au celelalte tipuri de extensii, ci se referă la modul în care sunt prinse. Datorită faptului că acest tip de extensii de păr utilizează clame, nu este necesar ajutor specializat pentru prinderea extensiilor. Având în vedere acest lucru, extensiile clip on sunt unele dintre cele mai îndrăgite modele de extensii de păr.

- Se pot vopsi doamnele sau domnișoarele care apelează la extensii?

- Dacă extensiile sunt din păr natural, da. Vopseaua pe care o aleg doamnele însă trebuie să fie cât mai naturală și de calitate. Singura problemă va fi că părul se va vopsi mai greu acolo unde sunt ataşate extensiile. Desigur, după ce acestea vor fi scose, va trebui să vă mai vopsiți odată părul pentru a vă asigura că nu a rămas nicio șuviță neacoperită de culoare. Acesta este motivul pentru care recomand ca extensiile să fie vopsite la salon, unde specialistul va ști cum să manevreze părul ca să nu se încurce. E important de știut că atunci când purtați extensii trebuie să fiți foarte atente la pieptănare, care poate fi destul de dificilă dacă părul este foarte încâlcit. De aceea este indicat să nu vă vopsiți niciodată acasă dacă purtați extensii.

„Alegeți o nuanță aproape de natural”

783 5 3- Care sunt regulile de aur de care trebuie să se țină cont atunci când se apelează la extensii?

- Alegeți o nuanță cât mai aproape de părul natural. Culoarea extensiilor se alege după nuanța de la jumătatea inferioară a firului de păr. Sigur că orice femeie vrea să fie frumoasă și să scoată din buzunar cât mai puțini bani, însă atunci când vă hotărâți să vă puneți extensii, nu e cazul să faceți economie. Într-un cuvânt, nu faceți rabat de la calitate. Extensiile sintetice sunt mai ieftine, dar se încurcă mai ușor și au un luciu nenatural, ca părul de păpușă. În cazul extensiilor naturale, părul nu cade la fel de repede ca în privința extensiilor sintetice. Purtarea de extensii nu trebuie să fie vizibilă, părul trebuie să pară natural în întregime. Cele care se plâng de faptul că extensiile le-au stricat părul, ori nu le-au întreținut corespunzător, ori nu le-au înlăturat la un specialist. În plus, nu trebuie forțată durata de purtare peste cea recomandată. Nu poți purta extensii menite să țină șase săptămâni timp de trei luni. Efectele negative ale purtatului de extensii poate fi diminuat și prin controlul volumului aplicat. Acestea nu trebuie să fie foarte grele, altfel, părul natural de care acestea sunt prinse se va rupe sau va cădea. Extensiile nu trebuie să cadă, iar purtatul lor nu trebuie să fie chinuitor.

Extensiile nu se aplică însă pe un păr foarte rar. Trebuie să știți totodată că extensiile se usucă mai greu decât părul natural și necesită o atenție în plus dată părului dumneavoastră

„Extensiile cu keratină le sunt recomandate celor care practică mult sport, deoarece sunt mai trainice“