Main menu

header

788 4 5de Călin Popa şi Florica Pintea

Specialiștii în hairstyling au declarat 2020 anul buclelor cu aspect natural, fără încărcare cu nenumărate produse cosmetice și fără deshidratarea excesivă pe care o generează plăcile de îndreptat. Uscarea „la rece” a părului ondulat are câteva secrete.

Uscare prin presare și răsucire

Trendul organic a intrat pe ușa din față și în lumea stylingului părului ondulat natural. Potrivit experților în domeniu, a sosit timpul eliminării din rutina de îngrijire a părului ondulat a plăcilor de îndreptat, a uscătoarelor extrem de puternice și a produselor cosmetice care încarcă excesiv. Nu doar pentru că sunt din nou la mare modă onduleurile naturale ale podoabei capilare, ci și pentru că un astfel de look poate fi perfect cu ajutorul câtorva trucuri simple, care nu vor aduce atingere calității podoabei capilare. Unul dintre acestea este uscarea prin presare imediat după spălarea părului. „Pur și simplu luați prosopul, presați, apoi răsuciți, pentru volum, fără mișcările standard de înainte și înapoi”, detaliază stilistul vedetelor Lee Stafford, din Marea Britanie.

Pieptănare… sub duș

Periatul părului după baie nu face decât să lase rebele și mai multe dintre firele părului ondulat, așa că o modalitate simplă și foarte eficientă de a descâlci șuvițele este sub duș, în etapa aplicării balsamului, cu ajutorul unui pieptăn cu dinți rari. De asemenea, foarte important pentru gestionarea ulterioară a părului ondulat natural este felul în care stilistul tunde vârfurile acestui tip de podoabă capilară. Potrivit specialiștilor, finisajul se face cu ajutorul unor lame foarte ascuțite, pentru ca, asemenea marginii tăiate a unei panglici care se „înfoaie”, părul ondulat să capete mult mai mult volum.

Înlocuirea serumului uleios cu o cremă lejeră

Considerate ideale pentru stylingul rapid al părului rebel, serumurile uleioase nu sunt „campioane” ale unui styling uniform pentru părul ondulat natural. Specialiștii recomandă înlocuirea acestora cu formule de creme ușoare, special concepute pentru valurile părului ondulat, aplicabile în special de la jumătate spre vârfuri. Variantele lăptoase au demonstrat că mențin părul în formă mai mult timp și, foarte important, nu-l încarcă și atrag mai puține impurități. De asemenea, styingul ultramodern al părului ondulat natural cere să renunțați la șampoanele, balsamurile și loțiunile care îndreaptă onduleurile, întrucât efectul acestora este de scurtă durată și încarcă părul. Alegeți în schimb formule cosmetice mai ușoare, care să definească buclele fără efort și să lase părul să „respire”.

Pentru o hidratare optimă a părului ondulat, folosiți de două ori pe lună măști dedicate