Main menu

header

789 5 1de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Celebritățile pot arăta impecabil cu ocazia diferitelor evenimente, dar asta nu înseamnă că unele dintre cele mai faimoase dintre acestea nu au probleme de piele, aidoma oamenilor obișnuiți. De la Brad Pitt la Victoria Beckham, multe staruri au de furcă cu tot felul de afecțiuni care le strică aspectul.

 Kate Bosworth, sub stres și epuizare

În cadrul unui interviu recent, Kate Bosworth și-a detaliat lupta cu efectele acneei hormonale adulte. „Am lucrat 16-17 ore pe zi timp de săptămâni la rând, iar acest tip de stres și epuizarea s-au completat cu călătoriile nesfârșite. Toate acestea și-au pus amprenta asupra pielii”, povestește vedeta. Pentru a combate acneea, Kate dă prioritate îngrijirii tenului, folosește loțiuni de hidratare și protecție solară, plus o substanță specială de curățare înainte de culcare. De asemenea, Cameron Diaz, o altă vedetă de top, a luptat ani întregi cu o acnee recurentă, împotriva căreia a apelat la diverse tratamente, medicamente și loțiuni.

Daisy Ridley, diagnosticată cu endometrioză

Devenită star mondial după prestația din „Războiul stelelor. Trezirea forței”, Daisy Ridley a postat pe Instagram o emoționantă mărturisire despre lupta sa cu endometrioza, boală care, în cazul actriței, a dat la iveală o acnee severă. „Pielea mea arăta îngrozitor, era în cea mai proastă formă posibilă. Am încercat totul; produse dedicate, antibiotice, mai multe cosmetice, mai multe medicamente, până când organismul meu a ajuns într-o stare deplorabilă”, a scris Daisy pe Instagram. Pentru persoanele cu aceleași manifestări ale bolii, vedeta a recomandat „atenție la semnele organismului, de la ten la degetele de la picioare”.

Kendall Jenner, complexată de roșeață

789 5 2Nu cu mult timp în urmă, frumoasa Kendall Jenner și-a mărturisit bătălia cu nesiguranța generată de aspectul pielii revistei „Allure”. În timpul adolescenței, cea devenită un model recunoscut internațional avea izbucniri de roșeață și pusee de acnee care îi creau un disconfort accentuat. „Ceea ce m-a afectat cel mai mult era cât de conștientă am devenit de ceea ce aveam pe chip. Mi-a ruinat complet stima de sine. Devenisem foarte izolată și de fiecare dată când mă adresam cuiva, îmi acopeream chipul”. Într-o zi, Kendall a apelat la dermatologul Christie Kidd, din Beverly Hills, care i-a recomandat un regim de curățare nonabrazivă, cu scruburi, exfoliere și perii speciale. Nici câștigătoarea Prmiului Oscar Renee Zellwegger nu a fost scutită de neplăcerile provocate de rozacee. Actrița cu o profesie care face vizibil și cel mai mic defect își protejează pielea cu creme, se curăță cu loțiuni speciale și apelează la terapii complementare, cum este cea cu lumină.

Chipul Victoriei Beckham se umflă de la alimentele nepotrivite

789 5 3Victoria Beckham mărturisește că are un ten cu mari probleme încă din tinerețe. „Această predispoziție este ereditară, o moștenesc de la mama, și nimeni nu poate înțelege cât de îngrozitor se simte cineva care are un ten afectat. Din cauză că poți deveni foarte conștient de defectele pielii, ajungi să nu mai poți privi oamenii în ochi”, detaliază vedeta. După ani de luptă cu problemele de piele, Victoria a reușit să țină tendința sub control, fiind foarte atentă și la ce mănâncă, pentru că tenul său începe imediat să se umfle dacă Victoria se alimentează cu produse nepotrivite sau bea alcool. „În cazul meu, cheia ținerii situației sub control este aportul de grăsimi sănătoase. Mănânc pește și avocado”, punctează Victoria, care la fiecare câteva luni își face analize de sânge și folosește cele mai bune terapii externe.

Dara Torres, în război cu psoriazis

Campioana olimpică la înot Dara Torres nu și-a ascuns suferința generată de diagnosticarea cu psoriazis. Această luptă cu o afecțiune perfidă durează din anul 2008 încoace, iar recent, sportiva cu 12 medalii la activ a inițiat o campanie intitulată „Show More Of You” („Arată-te mai mult”), încurajând persoanele cu această boală și în general cu afecțiuni de piele să-și recapete încrederea în ele însele. „Boala m-a făcut să mă simt stânjenită și m-a umplut de sentimente de anxietate. După ce am învățat să-mi gestionez simptomele, am întors toate aceste trăiri negative în exterior și am decis să merg mai departe fără teamă. Nimeni nu ar trebui să se simtă prost din cauza bolilor de piele și îmi folosesc imaginea pentru a-i asigura pe cei afectați de așa ceva că nu sunt singuri. Cred că este foarte bine ca un număr cât mai mare de celebrități să vorbească deschis despre problemele de piele pe care le au”, spune Dara.

Brad Pitt și acneea „celui mai sexi bărbat în viață”

789 5 4Acneea nu l-a ocolit nici pe actorul votat în numeroase rânduri drept „cel mai sexi bărbat în viață”, unul dintre cele mai frumoase chipuri masculine din lume, Brad Pitt. Semnele de pe trăsăturile atât de admirate, considerate foarte masculine și pline de farmec, sunt de fapt urmele luptei de mulți ani a actorului cu acneea, care au inclus tratamente, terapii, medicație. Un alt star celebru și fermecător, Ewan McGregor, a rămas cu semne greu de ascuns în lumina reflectoarelor după tratarea unui cancer de piele, în anul 2008. Iar pentru celebrul Morgan Freeman, lupta cu papulosa nigra a rezultat în semnele de pe chip care i-au devenit caracteristice distinsului star. Prezentă în special la persoanele cu tenul închis, această afecțiune și urmările sale l-au însoțit pe Freeman pe întregul parcurs al carierei.

Seal, marcat de lupus discoid

Celebrul artist Seal este cunoscut în toată lumea nu doar grație pieselor sale care au vândut milioane de discuri, ci și semnelor lăsate pe chipul său de cumplitul lupus discoid, care sapă cicatrici vizibile, foarte adânci, pe tenul celor afectați. Starul a reușit să țină boala sub control cu ajutorul terapiilor complementare, al injecțiilor și al tratamentelor prescrise de dermatologi, dar semnele profunde au rămas, marcându-i chipul pentru totdeauna.

Celebrul jurnalist Lee Thomas, de la FOX 2 News, câștigător al unui Premiu Emmy, a descris în cartea „Turning White: A Memoir of Change“ („Cum am devenit alb. Amintirea unei schimbări“) despre experiența traumatizantă pe care i-a generat-o diagnosticul de vitiligo

Kim Kardashian şi plasturele vizibil

Potrivit Academiei de Dermatologie din SUA, anual, peste 50 de milioane de persoane sunt afectate de acnee și 7,5 milioane de americani trăiesc cu psoriazis. Printre ei, multe personalități publice foarte vizibile. Una dintre acestea este Kim Kardashian, starleta devenită simbol pentru sute de milioane de femei din toată lumea. Kim este afectată de psoriazis și nu face un secret din asta. „Am un plasture vizibil pe piciorul drept. Nici nu mai încerc să-l acopăr. Simt că este un defect major despre care știe toată lumea, deci de ce să-l mai maschez? Învăț să accept boala ca pe o parte a ființei mele”, mărturisește Kim.