Main menu

header

795 4 2de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Există foarte mulți specialiști care afirmă că frumusețea chipului trebuie să înceapă din interior, cu ceea ce îi dăm organismului pentru a asigura reflectarea pe față a stării de bine. Smoothie-urile sunt formule excelente de a asigura elementele naturale necesare menținerii unui ten strălucitor și vibrant.

Fructele tropicale, tezaure de antioxidanți

Deși produsele de înfrumusețare joacă un rol foarte important în ceea ce privește îngrijirea pielii, aceasta trebuie hrănită în primul rând pe plan intern, cu antioxidanți, vitamine, minerale și, firește, cu apă. Smoothie-urile combină proprietățile benefice ale fructelor, legumelor și semințelor, astfel încât să ofere pielii toate substanțele nutritive de care are nevoie. De pildă, bananele și avocado alcătuiesc un smoothie o textură groasă, dar cu vitamine, minerale și proteine. Pentru a-l prepara, aveți nevoie de 125 ml apă de cocos, două banane coapte, 155 g ananas feliat, 165 g mango tocat, două căni cu spanac sau varză, o jumătate de avocado feliat, o lingură cu semințe de in măcinate. Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie și procesați-le la viteză mare, timp de trei minute. Se consumă rece.

Migdale și semințe de in pentru elasticitate

795 4 3Un smoothie delicios din migdale, semințe de in și banane va face pielea strălucitoare, elastică și sănătoasă. Acesta are un conținut bogat de proteine vegetale, potasiu, calciu, fibre și acizi grași Omega 3. Amestecați bine în robotul de bucătărie două banane, un pumn cu migdale, 125 ml lapte de migdale și o lingură cu semințe de in. Procesați totul timp de câteva minute și consumați preparatul imediat.

Țelina combate radicalii liberi

795 4 4Un smoothie verde cu mare aport de antioxidanți are la bază țelina, legumă binecunoscută pentru capacitatea de a combate radicalii liberi și de a proteja pielea împotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete. Pentru a prepara un smoothie cu efecte directe și rapide asupra calității tenului, aveți nevoie de câteva felii de castravete, două tulpini de țelină, două mere roșii tăiate cuburi, puțină rădăcină de ghimbir, câte o mână cu frunze de spanac, pătrunjel și varză, zeama unei jumătăți de lămâie. Adăugați toate ingredientele într-un robot de bucătărie, cu puțină apă și mixați bine. Consumați smoothie-ul obținut imediat.

Căpșunile regenerează, coacăzele curăță

795 4 5Atât căpșunele, cât și coacăzele au un conținut bogat de antioxidanți ce facilitează regenerarea celulelor pielii și ajută la eliminarea toxinelor. Un smoothie excelent se prepară din 55 g căpșuni proaspete, 55 g coacăze proaspete, o portocală decojită, o banană coaptă, 125 g iaurt natural, 20 g semințe de chia, o lingură cu nectar de agave. Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie, procesați-le câteva minute, până obțineți un lichid fin, cu gust delicios și numeroase beneficii pentru piele.

„În fiecare smoothie de dimineață pun și o mică porție de colagen. Face pielea incredibil de elastică“ (Teyana Taylor, cântăreață)

Morcovi şi mere pentru detoxificare dinspre interior

795 4 6Dulceag, aromat, plin de vitamine, smoothie-ul cu morcovi asigură o excelentă detoxificare a pielii dinspre interior, acolo unde acționează prin fibrele pe care le conține, plus o eficientă eliminare naturală a celulelor moarte. Puneți în blender un morcov feliat, un măr tăiat cuburi și o lămâie decojită, fără sâmburi. După ce le mixați bine, consumați preparatul imediat, eventual cu puțină gheață.