Main menu

header

796 4 4de Călin Popa şi Florica Pintea

Algele sunt deopotrivă comori de nutrienți benefici pentru sănătatea organismului și, totodată, adevărate mine de aur pentru cosmetică, întrucât nu au egal în lupta cu excesul de ţesut adipos şi aspectul inestetic cauzat de acesta.

Detoxifică și elimină excesul de lichid din țesuturi

Împachetările cu alge înseamnă, înainte de orice, oligoelemente, săruri minerale şi proteine furnizate pielii. Scopul principal al acestor tratamente este ameliorarea celulitei, eliminarea excesului de lichid din ţesuturi şi detoxificarea organismului, aspecte care antrenează pierderea kilogramelor în plus și scăderea în centimentri. De asemenea, aceste împachetări oferă o senzaţie de prospeţime după fiecare aplicare, revigorând întregul organism, şi previn îmbătrânirea prematură. În aceste condiții, popularitatea împachetărilor cu alge marine este în constantă creștere, cu atât mai mult cu cât metoda de remodelare corporală este complet neinvazivă și oferă numai avantaje.

Curăță pielea în profunzime

796 4 5Împachetarea cu alge asigură o curăţare a pielii în profunzime. Prin provocarea transpiraţiei, se elimină şi toxinele. În plus, tratramentul permite o relaxare a tensiunilor nervoase acumulate şi constituie o excelentă pregătire pentru odihnă. La împachetările cu alge se folosesc geluri vasodilatatoare, care ajută pudra de alge să pătrundă cât mai repede în organism şi să îşi facă efectul într-un mod optim. Pudra de alge, amestecată până la omogenizare cu soluţii speciale, este întinsă apoi cu ajutorul unei spatule pe suprafeţele dorite, în strat uniform. Zonele astfel pregătite se înfăşoară apoi în folie de plastic pentru menţinerea unei temperaturi constante, de 37-38 de grade Celsius.

Reconstruiesc tonusul și elasticitatea

Împachetările cu alge marine au proprietatea de a înlătura pielea moartă, care blochează hidratarea organismului. În timpul procedurii, corpul transpiră, pielea moartă se umezește și va fi curăţată mai uşor. În același timp, algele marine au un conţinut mare de proteine, vitamine şi minerale, acestea absorbindu-se uşor în piele și, de asemenea, furnizează antioxidanţi, acizi graşi esenţiali şi vitamina A, ajutând astfel la reconstruirea elasticităţii pielii, pe care o fac mai suplă, prin creşterea fluxului sangvin la suprafaţă. De asemenea, împachetările cu alge marine regenerează celulele deteriorate ale pielii şi ajută producția de colagen, ceea ce are ca efecte un aspect tonifiat, reducerea ridurilor şi a imperfecțiunilor pielii.

Se pot pierde centimetri și kilograme

796 4 6Durata unei împachetări cu alge marine durează între 20 şi 40 de minute, timp suficient pentru ca substanţele active din pudra de alge să pătrundă în epidermă şi să demareze procesul de ardere a grăsimilor. Pentru rezultate optime, este necesar ca şedinţele de împachetare cu alge să fie efectuate de trei ori pe săptămână, până la obţinerea rezultatului dorit. În timp, aspectul de coajă de portocală se diminuează semnificativ şi se reduc treptat centimetri din zonele pe care a fost aplicat tratamentul cu alge - abdomen, picioare, braţe, posterior. În unele cazuri, efectele pot fi spectaculoase, cu pierderi de până la șapte kilograme în trei săptămâni de tratament.

Pentru rezultate de durată și întreținere, ședințele de împachetări cu alge marine trebuie repetate săptămânal