Main menu

header

800 4 1de Camelia Onciu

Rozaceea este uneori confundată cu o reacție alergică, acnee sau alte probleme dermatologice. Dar, de fapt, este o afec- țiune cronică a pielii care afectează de obicei fața, în special nasul, bărbia, fruntea sau obrajii. Oricine poate suferi de rozacee. Femeile de vârstă mijlocie care au pielea deschisă sunt cele mai afectate.

Se manifestă prin piele groasă și uscată, chisturi mici, pete roșii

Rozaceea se manifestă prin piele groasă și uscată, chisturi mici, pete roșii și umflături, senzație de arsură, pleoape umflate. Aceste simptome pot dispărea de la sine timp de săptămâni, luni sau ani. Apoi, rozaceea erupe din nou. Chiar dacă nu se cunoaște cauza acestei probleme de sănătate, unii factori cresc riscul apariției rozaceei: alimentele picante, expunerea la lumina directă a soarelui, stresul, infecţia sinusurilor, alcoolul, cofeina, lactatele, temperaturile extreme. Cel mai bine este să mergeți la medic. Dacă nu sunt tratate, simptomele pot duce la leziuni grave, cum ar fi leziuni oculare. Pe lângă tratamentul prescris, puteți utiliza și remedii la domiciliu pentru a scăpa de rozacee.

Ceaiul de muşeţel reduce inflamația

800 4 2Ceaiul de mușețel poate ajuta la reducerea inflamației și a roșeței. Preparați o infuzie de mușețel (șase pliculețe la trei căini cu apă), înmuiați un prosop de bumbac în lichidul rece, stoarceți-l și puneți-l pe față, timp de 15 minute. Ceaiul verde este considerat un tratament excelent pentru rozacee, deoarece are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Ajută la diminuarea reacției pielii la lumina ultravioletă și poate împiedica dezvoltarea pustulelor și papulelor pe zona afectată. Puneți comprese cu ceai verde pe față timp de cinci minute. Repetați această procedură de două ori pe zi. Continuați tratamentul câteva luni bune pentru un rezultat eficient. Puteți și să beți ceai verde.

Făina de ovăz face minuni

Unul dintre remediile uimitoare pentru tratamentul rozaceei este făina de ovăz care poate atenua roșeața, mâncărimea și inflamația. Amestecați într-un castron o cană și jumătate cu fulgi de ovăz pudră și un sfert de cană cu apă. Aplicați acest amestec pe zona afectată. Nu trebuie să frecați pielea, ci doar să întindeți ușor amestecul pe piele. Lăsați-l să acționeze aproximativ 20 de minute. Clătiți cu apă rece. Repetați în fiecare zi până când obțineți rezultate. Mierea este binecunoscută ca un remediu natural și eficient pentru rozacee. Masați pielea cu miere. Lăsați să acționeze aproximativ 20 de minute și clătiți pielea cu apă călduță. Repetați de două ori pe săptămână.

Pulberea de coriandru atenuează umflăturile

Lemnul dulce poate ajuta la reducerea roșeței. O lingură cu pudră de lemn dulce, o linguriță cu miere și o linguriță cu gel de aloe vera se amestecă bine. Aplicați amestecul pe zona afectată a pielii. Lăsați să acționeze apro- ximativ 15 minute. Apoi spălați cu apă călduță. Tratamentul durează două luni. Roșeața și umflăturile se atenuează și cu pulbere de coriandru. Se face o pastă din două linguri cu pudră de curcuma, patru linguri cu pulbere de coriandru și două linguri cu lapte. Aplicați pasta pe zona cu probleme. După zece minute, clătiți cu apă rece. Repetați acest remediu de două ori pe zi până când rozaceea dispare.

Masaţi zona afectată cu ulei de lavandă

Datorită proprietăților antiseptice și antiinflamatoare, uleiul de lavandă este utilizat pe scară largă pentru a face față multor probleme ale pielii, inclusiv rozacee. Masați ușor zona afectată cu un tampon de bumbac înmuiat în ulei de lavandă. Îmbunătățirile se văd după două-trei săptămâni. Sau amestecați o lingură cu ulei de migdale cu o picătură de ulei de lavandă. Aplicați acest amestec pe piele înainte de a vă culca. Masați ușor. A doua zi, spălați-vă cu apă călduță. Procedura se aplică o dată pe zi. Atenție! Uleiul de lavandă poate provoca iritarea pielii la unele persoane; prin urmare, ar trebui testat pe piele înainte de a urma tratamentul. Uleiul de măsline s-a dovedit a fi un tratament eficient al rozaceei. Poate reduce cu ușurință roșeața și coșurile. Amestecați o lingură cu ulei de măsline, o jumătate de linguriță cu lapte integral și două linguri cu miere. Aplicați amestecul pentru zece minute și clătiți cu apă caldă. Folosiți acest remediu de maximum trei ori pe săptămână.

Consumaţi suc de aloe vera

Se spune că aloe vera este unul dintre minunatele remedii casnice pentru rozacee. Poate întineri pielea, reduce iritarea și roșeața. Aminoacizii din aloe vera vă pot proteja pielea împotriva deteriorării radiațiilor. Extrageți sucul dintr-o frunză de aloe vera și aplicați-l pe piele. Lăsați-l să se usuce, apoi clătiți. Puteți face acest tratament zilnic. Alternativ, puteți consuma o lingură cu suc de aloe vera de două ori pe zi. S-a constatat că turmericul este un tratament excelent pentru rozacee datorită proprietăților sale antiinflamatoare, antimicrobiene, antioxidante și antineoplazice. Curcumina, o componentă activă a turmericului, e de folos în mai multe boli dermatologice. Amestecați o linguriță cu turmeric și o lingură cu miere sau iaurt pentru a face o pastă, pe care o aplicați pe pielea spălată și bine uscată. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clătiți cu apă caldă. Repetați în fiecare zi. O altă metodă este să beți dimineața un pahar cu lapte cald în care ați pus o linguriță cu turmeric.

Pentru a evita apariția rozaceei, urmaţi câteva sfaturi: protejați-vă fața cu mască sau cu o eșarfă în timpul iernii, evitați să vă atingeți fața, nu folosiţi produsele faciale care includ alcool sau alte substanțe iritante pentru piele, spălați zonele afectate cu un săpun delicat, utilizaţi creme pentru protecție solară, mâncați sănătos, în special alimente bogate în vitaminele D, E, A, B, zinc, evitați alimentele picante sau pe bază de zahăr, stați departe de țigări și de alcool, încercaţi să nu vă stresaţi, dormiți şase-opt ore pe noapte

Adăugaţi seminţe de in în dieta zilnică

Semințele de in sunt un remediu bun pentru rozacee. Sunt bogate în acizi grași Omega 3 care pot ajuta la calmarea pielii iritate și la ameliorarea inflamației. Puteți masa pielea cu ulei de semințe de in. Sau adăugați semințe de in în dieta zilnică pentru a ține sub control roșeața și inflamațiile asociate cu rozaceea. Castravetele este întotdeauna cea mai ieftină și cea mai bună alegere. Extractul de castravete poate ajuta la ameliorarea unor simptome ale rozaceei hidratând pielea. Puneți într-un blender un castravete proaspăt. Aplicați preparatul pe față și lăsați-l să acționeze 15-20 de minute. Spălați-vă cu apă rece. Urmați tratamentul de două-trei ori pe săptămână.