Main menu

header

836 4 1de Călin Popa şi Adrian Barna

A împlinit recent 47 de ani și arată ca în vremea în care făcea furori alături de celelalte Spice Girls. Victoria Beckham a devenit între timp o emblemă a stilului, are una dintre cele mai frumoase căsnicii din lumea vedetelor și se spune despre ea că nu are niciun fir de grăsime în corp.

Oțet de mere pe stomacul gol

Victoria Beckham strălucește dinspre interior din mai multe motive. Pe lângă iubirea cu care este înconjurată de celebrul soț, David Beckham, și de cei patru copii pe care îi au împreună, pe lângă succesul pe care l-au generat liniile vestimentare pe care le-a lansat, Victoria are grijă de ea însăși într-o manieră care se aseamănă cu atenția acordată unei mașinării care trebuie să arate și să funcționeze impecabil. Pentru a-și păstra aspectul tineresc și zvelt, vedeta rămâne un fan al alimentelor sănătoase, plus un secret: oțetul de mere. „Primul lucru pe care îl fac în fiecare dimineață este să beau două lingurițe cu oțet de mere; urmate de... lămâie proaspătă stoarsă în apă clocotită”, mărturisește Victoria.

Acizi grași sănătoși de la prima oră a dimineții

836 4 2Cântăreața care și-a transformat talentul și simțul estetic într-o mare afacere adoră să-și înceapă ziua cu semințe de chia, pline de Omega 3, pe care le înmoaie în lapte de migdale. Rezultă un soi de budincă ce îi aduce vedetei o mulțime de acizi grași sănătoși de la prima oră a dimineții. Dacă vrea să mănânce altceva la micul dejun, opțiunea este tot o infuzie de energie: vedeta zdrobește într-un castron migdale, ovăz, semințe de chia și presară cacao, apoi adaugă puțin sirop de arțar. Victoria iubește atât de mult cerealele întregi sănătoase, încât le are la îndemână inclusiv sub formă de pâine. „Când Victoria spune că nu s-a apropiat de un carbohidrat rafinat de ani buni, nu glumește. Este ceva interzis pentru ea”, a povestit un apropiat al familiei, citat de revista „Heat”.

Un smoothie uriaș: „monstrul verde”

Unul dintre ritualurile familiei Beckham, susținut de Victoria, este prepararea unui smoothie care a devenit vedetă pe rețelele de socializare: „monstrul verde”. Pentru a-l obține, vedeta umple un blender cu un amestec de mere, kiwi, lămâie, spanac, broccoli și apă de cocos, iar băutura delicioasă vine pentru Victoria și într-o a doua porție, la ora prânzului. Practic, Victoria Beckham crede în puterea fructelor de a-i menține sănătatea și silueta. „Mănânc trei, patru avocado pe zi. Acest fruct îmi face tenul să strălucească”, punctează vedeta.

Somon și creveți gătiți cu… tequila

836 4 3La capitolul proteine, Victoria Beckham mizează pe pește și fructe de mare, despre acestea din urmă, creveți în special, afirmând că „i-au schimbat viața” și pe care îi consumă gătiți într-o formulă cu… tequila. De altfel, creveții sunt des prezenți și la cină, Victoria preferându-i cu dovleac și alte legume din belșug. De asemenea, un fel de mâncare preferat de Victoria Beckham este omleta cu somon afumat. După ce medicii i-au atras atenția că prea mult ton și pește-spadă în meniu i-au ridicat amenințător nivelul de mercur din sânge, vedeta a renunțat la aceste tipuri de pește și a trecut la somon și la fructe de mare.

Un desert întotdeauna sănătos

Până și desertul este întotdeauna sănătos, Victoria optând invariabil pentru prăjituri realizate integral din fructe și alte câteva ingrediente alcaline. Chiar și David Beckham, fostul star al naționalei de fotbal a Angliei, a copt un tort special pentru soția sa, cu ocazia unei aniversări anterioare, respectând, firește, toate regulile: blat din cereale sănătoase, multe fructe, o glazură potrivită și multe nuci deasupra. Totuși, Victoria a anunțat că la aniversarea vârstei de 50 de ani va ridica interdicția pe care și-o aplică de o viață și va gusta dintr-o felie de tort clasic.

Gustări de casă, crocante, din semințe

Fosta vedetă Spice Girls își satisface foamea dintre mese cu semințe sănătoase, eventual înmuiate într-un înlocuitor fără gluten pentru sosul de soia sau introduse la cuptor până devin crocante. Este o formulă delicioasă, cu care vedeta și-a obișnuit și copiii, fiica Victoriei, Harper, fiind deja un fan al acestui tip de gustări, pe care celebra sa mamă i le pregătește frecvent pentru școală. Practic, în ansamblu, potrivit apropiaților, Victoria Beckham se restrânge la o dietă care nu depășește 800-1.000 de calorii în fiecare zi. Menținând acest aport caloric redus permanent, nu este de mirare că arată ca la 20 de ani și etalează un ten și un păr care au devenit modele pentru o întreagă generație.

Două ore de mișcare în fiecare zi

Victoria Beckham mărturisește că atunci când vine vorba despre exerciții, este foarte, foarte disciplinată: „Așa mă simt cea mai fericită, pentru că am așteptări mari de la corpul meu”. Rutina de exerciții este de două ore pe zi. Vedeta începe dimineața devreme, cu o alergare pe bandă, timp de 30 de minute, la ora 5:30; este singurul moment al zilei în care Victoria privește la televizor. Apoi vedeta face o pauză, pentru a-i pregăti pe copii pentru școală, după care începe o sesiune istovitoare de exerciții dificile, cu un antrenor personal. „Picioare 30 de minute, brațe 30 de minute, tonifiere, plus o mulțime de alte exerciții. Această rutină face parte din ceea ce sunt acum și îmi place foarte mult”, detaliază Victoria.

„Ochelarii de soare și o pereche de încălțări cu toc pot transforma orice ținută“

Soluţii pentru un ten sensibil: hidratare, exfoliere, serumuri cu oligoelemente

836 4 4Poate părea greu de crezut, dar cu ani în urmă, Victoria Beckham era poreclită în showbiz „Spotty Spice” („Spice cu pete”), pentru că tenul său era grav afectat de acnee adultă și de cicatrici. „Aveam un ten îngrozitor în tinerețe. Tot timpul îmi acopeream problemele de piele, petele și toate celelalte. Din fericire, acum nu-mi mai bat capul cu asta”, își amintește Victoria. Fără să facă un secret din rutina sa de îngrijire, vedeta lasă să se vadă că și-a rezolvat neajunsurile tenului nu neapărat cu cosmetice complicate, ci în principal adoptând o dietă bazată pe fructe, legume și pește. În rest, Victoria recurge la anumite proceduri de spa care îi mențin pielea în formă, crede în loțiunile de curățare profundă și de hidratare extinsă, își exfoliază tenul cu regularitate, aplică serumuri pentru ochi cu oligoelemente și încearcă să mențină întreaga rutină cât mai simpă și cu cât mai puțin make-up.

„Nu sunt un supermodel. Pur şi simplu fac tot ce pot cu ceea ce am“

„Mă antrenez în fiecare zi atunci când nu sunt plecată de acasă”