Main menu

header

856 4 1de Călin Popa şi Anca Flondor

Cearcăne… umflături… roșeață. În lipsa odihnei, a unui stil de viață sănătos și a unui program disciplinat, de multe ori chiar și fără motiv, ochii par lipsiți de strălucire. Pentru a repara acest neajuns, specialiștii în machiaj oferă câteva sfaturi cu efect imediat.

Plasturii hidratanți, „iluzia unor ore de somn în plus”

În ciuda orelor „imposibile”, a muncii pline de provocări pe platourile de filmare, a fusurilor orare date peste cap, cele mai mari vedete de la Hollywood par întotdeauna să arate proaspete și cu ochii strălucitori. Există mai mulți factori care contribuie la vioiciunea privirii, iar specialiștii în make-up au multe trucuri pentru camuflarea semnelor de epuizare. Celebrul artist Gita Bass, care o are în grijă, dintre actrițe, pe Laura Dern, dezvăluie că pentru de a „trezi” ochii obosiți, primii aliați sunt plasturii hidratanți: „Aceste formule aplicate sub ochi cu 15 minute înainte de machiaj pot fi de un ajutor imens - oferă iluzia unor ore de somn în plus”. De asemenea, mai ales în cazurile în care trebuie să vă pregătiți foarte rapid pentru un eveniment special, cearcănele dispar rapid prin aplicarea unui ser concentrat pentru ochi.

Picăturile reîmprospătează

856 4 2Potrivit lui Bass, unul dintre trucurile fără greș împotriva aspectului foarte obosit al ochilor este aplicarea picăturilor, pe care specialistul le supranumește „somn într-o sticlă”. Liniștitoare, lubrifiante și cu proprietatea de a conferi multă strălucire ochilor, acestea aduc un avantaj major: contracarează roșeața. De asemenea, atunci când vine vorba despre machiajul ochilor împrospătați cu aceste trucuri, Bass recomandă moderația în zona inferioară a ochilor, nu mai mult decât un corector sau un anticearcăn, pentru a compensa tonurile de albastru care întunecă ochii: „Este de preferat un anticearcăn ușor, cum ar fi o cremă sau un lichid pur, suficient de cremos încât să alunece peste liniile fine și să se amestece bine, dar care să fie și suficient de stabil încât să nu se miște. Dacă este prea gros sau uscat, se va așeza în linii și le va scoate în evidență”, explică Bass.

Pentru a preveni formarea cearcănelor și aspectul obosit al ochilor, înainte de culcare sunt necesare demachierea completă și masarea zonei, apoi hidratarea cu o cremă cu textură ușoară

Pulberea care reflectă lumina amplifică privirea

Când amestecați produsul pe care îl veți aplica sub ochii marcați de oboseală, Bass recomandă folosirea degetului inelar și ușoara „încălzire” a produsului, prin mișcări circulare repetate. Se aplică ușor în zona delicată de sub ochi, apoi se amestecă din nou, folosind o perie moale pufoasă, pentru a estompa orice linie și a da un finisaj impecabil. „Un strat de baton corector în nuanța piersicii este adesea un bun mod de a masca oboseala ochilor, iar un ruj în aceeași nuanță este suficient pentru a completa o imagine proaspătă”, afirmă Bass. La final, puteți aplica un strat de pulbere care reflectă lumina. „Acesta așază foarte bine corectorul și îl împiedică să se miște sau să evidențieze liniile, și, în plus, reflectă lumina, ceea ce va face ochii să strălucească și va amplifica privirea”, adaugă artistul.