Main menu

header

856 4 3de Călin Popa şi Flori Pintea

Specialiștii în înfrumusețare pun 2022 sub semnul siliciului, mineral cu rol-cheie nu doar în metabolism, ci și pentru frumusețea exterioară, întrucât are o lungă serie de avantaje pentru aspectul și sănătatea pielii.

„Mineralul tinereții” ajunge mai ușor la piele

Compania Exsymol, din Monaco, cercetează de 50 de ani beneficiile siliciului asupra frumuseții. Potrivit specialiștilor Mélanie Mollet și Lionel Valenti, acest mineral are o mare valoare pentru piele, dar este destul de dificil să ajungă la acest nivel. Pe lângă introducerea siliciului în organism prin alimentație (din anumite cereale, plante cu frunze verzi sau legume), absorbția acestuia la nivelul pielii nu este suficientă pentru a compensa pierderea naturală. Pentru a conferi tenului avantajele mineralului, Exsymol a creat siliciul biofuncțional, care stă la baza unei inovații menite să aducă epidermei toate avantajele acestui „mineral al tinereții”. Practic, cu ajutorul tehnologiei inovatoare Silanol, formulele pe bază de acid hialuronic, de pildă, sunt completate cu molecule de siliciu, care astfel ajung în mod direct agenți de înfrumusețare.

Frumusețe pentru păr, unghii și ten

În formă asimilabilă, mineralele sunt necesare pentru înfrumuseţare şi întinerire, fiind recunoscute de corp şi absorbite imediat. De altfel, din cele mai vechi timpuri se consideră că siliciul are mari proprietăți de vindecare şi de energizare, fiind prezent în vasele de sânge, oase, cartilagii, ţesuturi conjunctive, ligamente, plămâni, noduli limfatici, dinţi, tendoane. De asemenea, mușchiul sănătos al omului nu se poate lipsi de siliciu, care îi conferă flexibilitate. În organism, cea mai mare concentrare de siliciu se găsește în păr şi unghii. Astfel, suplimentarea cu acest mineral prin alimentație și prin formulele cosmetice care îl conțin favorizează nu doar frumuseţea părului, a unghiilor, ci și rezistenţa și elasticitatea pielii.

Reduce profunzimea ridurilor, catifelează și hidratează

Considerate o adevărată revoluție în înfrumusețare, formulele de cremă antirid și de noapte, precum și serumurile îmbogățite cu siliciu au o eficacitate remarcabilă: îmbunătățesc luminozitatea pielii, îi sporesc fermitatea, reduc profunzimea ridurilor, catifelează și flexibilizează. În același timp, aceste produse contribuie la purificarea tenului în timpul odihnei de peste noapte, la menținerea conturului feței și la hidratarea profundă a pielii, pe care o schimbă în bine în termen foarte scurt.

Fiind un puternic izolant, siliciul menţine sângele cald şi direcţionează spre fluxul sangvin electricitatea venită din sare