Main menu

header

864 4 1de Ștefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Aerul rece, zăpada şi vântul sunt factori care pot provoca mai multe probleme pielii, mai ales la nivelul feţei, pentru că aceasta nu este acoperită în întregime. Oana Bozdog (medalion), medic dermatolog la clinica SkiN MedSPA, ne-a vorbit despre cum ne întreţinem tenul în sezonul rece, ne-a explicat cum putem face diferența între cremele și tratamentele pentru faţă care dau rezultate sau cele care reprezintă doar bani aruncați pe fereastră.

„Cele mai bune sunt dermatocosmeticele recomandate de un specialist”

- Este necesar să acordăm o importanţă deosebită tenului în sezonul rece?

- „Nimic nu arde mai rău ca frigul”, spunea scriitorul George R.R. Martin. Chiar dacă la peste -10 grade Celsius frigul începe să doară, inclusiv temperaturile sub 5 grade Celsius vor produce efecte negative pe care nu le vezi decât ulterior: piele uscată, deshidratată, care se ridează mult mai ușor și care îmbătrânește mai rapid decât în condiții normale.

- Ce putem face ca să evităm acest fenomen?

- Fiecare vârstă are frumusețea ei și nu este un secret faptul că o piele îngrijită din timp va arăta și se va „comporta” mai bine față de una care nu este hidratată, hrănită şi curățată. Cremele de față nu îți vor lua cinci sau zece ani de pe chip, dar te pot ajuta în probleme precum tenul pigmentat, liniile fine sau îți pot îmbunătăți puțin textura tenului, dar cam atât. Cele mai bune sunt cremele profesionale, dermatocosmeticele, recomandate de un specialist, în funcție de tipul tău de piele și problemele sau nevoile sale specifice.

„Extracția coșurilor și a punctelor negre poate face mai mult rău decât bine”

864 4 2- Dar tratamentele faciale dau rezultate?

- Există multe femei care consideră că tratamentele făcute acasă, cu produse naturale sunt mult mai eficiente decât cele de la salon. Singurele tratamente făcute acasă care merită efortul sunt cele de curățare clasică, precum un peeling superficial cu cafea sau mălai, demachierea de seară, măștile făcute în casă sau cumpărate din magazin și hidratarea pielii. În ceea ce privește tratamentele profesionale, acestea se efectuează doar în clinici specializate, sunt testate riguros înainte de a fi lansate pe piață și fac parte, de obicei, dintr-un plan de tratament personalizat.

- Ne puteţi exemplifica?

- De exemplu, curățarea clasică la saloanele de înfrumusețare nu este un tratament profesional. Extracția coșurilor și a punctelor negre este o procedură care poate să facă mai mult rău decât bine. Noile tratamente profesionale nu implică atingerea sau presiunea mecanică a unui terapeut, pentru a elimina orice risc de leziune asupra pielii. Cele profesionale curăță pielea în profunzime, previn sau tratează acneea și semnele lăsate de aceasta, controlează excesul de sebum, refac textura și uniformizează tenul, previn apariția ridurilor, reduc liniile fine și redau tonusul și elasticitatea pielii. În funcție de tipul de ten, acestea pot fi complementare, adică se pot folosi împreună, pentru a-și potența efectul.

„Peelingul medical îmbunătățește textura”

864 4 3- Care sunt cremele și tratamente indicate iarna?

- Primul pas este exfolierea tenului. Indiferent de câte seruri și creme hidratante sau nutritive sunt aplicate în sezonul rece, pielea uscată va rămâne uscată, fără o exfoliere uşoară. Aici, recomand JetPeel-ul şi microdermabraziunea cu Pristine Viora. Acesta din urmă curăță pielea și apoi elimină reziduurile și impuritățile prin aspirație. Întregul proces îmbunătățește circulația sangvină și limfatică profundă, în interiorul pielii, ceea ce ameliorează vizibil starea și aspectul tenului. Un flux sangvin mărit înseamnă mai mult oxigen și nutrienți pentru celule, pentru o piele mai luminoasă și mai elastică. Prin eliminarea pielii moarte și îmbunătățirea circulației, s-a dovedit că se intensifică și absorbția produselor de îngrijire a pielii cu până la 50%. Dar, pentru tenul pătat, îmbătrânit, tern, obosit, o exfoliere ușoară nu va avea rezultatul scontat, de aceea, iarna, e nevoie de o exfoliere profundă, realizată prin peeling chimic și tratamentul cu laser CO2 fracționat.

- Ce sunt peelingurile chimice?

- Reprezintă o opțiune de tratament eficientă pentru majoritatea tipurilor și problemelor tenului. Peelingul medical îmbunătățește tonul, textura, liniile fine și ridurile, erupțiile cutanate, acneea și petele maronii. La fel şi laserul, este folosit de zeci de ani pentru întinerirea pielii și pentru a reduce semnele îmbătrânirii. Netezește liniile fine, elimină straturile profunde ale pielii deteriorate, petele pigmentare și îmbunătățește textura acesteia.

„LPG® Alliance tratează transformările țesutului conjunctiv precum arsurile, cicatricele, fibroza”

- Urmează pasul 2...

- Da! Ridurile se instalează și se adâncesc cel mai ușor pe un ten care nu este suficient de bine hidratat. De aceea, în afară de cei 2-3 litri de apă care trebuie băuți zilnic, este nevoie de creme cu un conținut ridicat de substanțe active și de tratamente care să hrănească în profunzime tenul. Unul dintre ele este ATX NAT, un cocteil inovator pentru față, cu un puternic efect antirid, asemănător toxinei botulinice, fără injectare și cu rezultate vizibile mai rapide. Tot în această categorie intră și tratamentul facial cu LPG® Cellu M6 Premium Alliance. Acesta creează o alternativă la tehnicile de înfrumusețare agresive, nefirești, care pot avea rezultate imprevizibile și efecte secundare sub formă de complicații și care produc o frumusețe artificială, nenaturală și ușor de recunoscut datorită stereotipiei.

- Ce face, mai exact acest tratament?

- Mai precis, LPG® Alliance stimulează pielea, transformând-o într-un mod uimitor, prin creșterea producției de substanțe din corp cu efect de rejuvenare, precum colagenul, elastina, acidul hialuronic pentru o piele mai fermă, mai întinsă, mai tânără, activarea procesului de eliminare a grăsimii, lipoliza, care provoacă remodelarea corporală și slăbirea, asigurând și o circulație îmbunătățită, pentru un puternic efect detoxifiant și o stare de bine, accelerarea vascularizării și a creșterii substanțelor cu rol reparator, pentru a trata transformările țesutului conjunctiv precum arsurile, cicatricele, fibroza, problemele de circulație și diferite patologii musculare, natural și fără durere sau efecte secundare.

„Ridurile se instalează și se adâncesc cel mai ușor pe un ten care nu este suficient de bine hidratat“

„Solicită informaţii despre cât de vechi este dispozitivul folosit“

- Cum ne asigurăm că am ales tratamentul potrivit?

- În primul rând, citește cât mai mult despre ce presupune, discută cu specialiștii clinicii pe care o alegi, solicită cât mai multe informații despre cine va face procedura, despre cât de vechi este dispozitivul folosit, dacă este certificat pentru utilizarea în siguranță și despre cum te poate ajuta. Dacă simți că nu există transparență și profesionalism, alege altă clinică!