Main menu

header

876 5 2de Camelia Onciu

Industria cosmeticelor este puternic dependentă de o resursă din ce în ce mai precară: apa. Protejarea mediului este o tendință în creștere și în domeniul frumuseții, astfel că au apărut produsele de îngrijire a părului și a pielii fără apă, cu scopul de a reduce consumul de apă în îngrijirea personală, fără a face rabat de la igienă. Cum e posibil? Înglobând în rutina zilnică de frumusețe produse care nu au la bază apă, ci pudre și uleiuri naturale. O alternativă excelentă la șampoanele și cremele diluate și saturate cu apă din comerț. Atât pielea dumneavoastră, cât și mediul înconjurător vă vor mulțumi.

Uleiuri de păr şi dermă

Frumusețea fără apă se referă la produsele care nu conțin apă. Această practică își are originea în Coreea de Sud, unde a apărut recent, mai mult pentru beneficiul pielii decât ca un efort de conservare a resurselor naturale. Eliminând apa din compoziția unor cosmetice, uleiurile vindecătoare precum cele de nucă de cocos, jojoba și argan, bogate în antioxidanți și vitamine, vă puteți îngriji mai eficient părul și pielea. Există deja numeroase mărci cosmetice care au la bază conceptul waterless, dar și mai bine e să învățăm să le preparăm singure, cu costuri mici și avantaje deosebite.

Ideale în călătorii

Produsele fără apă tind să fie mai compacte decât cele care conțin apă, deoarece au un volum total mai mic. Aceasta înseamnă că le face mai ușoare și mai mici pentru a fi purtate în poșetă, ca să nu mai vorbim că necesită mai puțin ambalaj. Produsele fără apă au și o perioadă de valabilitate mai lungă. În plus, nu veți mai folosi apă pentru a vă spăla fața, clătirea părului sau demachiere.

Avantajele șamponului uscat

876 5 3Sub formă de pastă, șamponul uscat se activează odată ce intră în contact cu apa. Pudrele de șampon acționează în mod similar, ceea ce le face ideale pentru trusa de călătorie. Poate că cea mai populară opțiune de șampon fără apă este șamponul uscat, sub formă de spray, pudră sau spumă. Șamponul uscat absoarbe grăsimea din păr și reziduurile. Îl aplicați pe păr și apoi periați, pieptănați și coafați ca de obicei. Părul nu va mai arăta gras, moale și fără volum.

Pentru orice nuanță de păr

876 5 4Puteți să vă preparați cu ușurință propriul șampon uscat din câteva ingrediente naturale pe care le găsiți în cămară și chiar îl puteți personaliza pentru a se potrivi culorii părului. Principalul ingredient este amidonul de porumb, indicat pentru părul blond deschis sau alb. Dacă doriți nuanțe mai închise, se adaugă pudră de cacao. Pentru roșcate, se amestecă cu scorțișoară. Dacă părul este șaten închis sau negru, folosiți cărbune activ. Această rețetă este pentru trei ani. Aveți nevoie de: 8 linguri cu amidon de porumb, 2 linguri cu pudră de argilă caolin, 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu, 6 picături de ulei esențial la alegere. Pentru nuanțe se adaugă: 1 lingură de cărbune activ, 4 linguri cu pudră de cacao, 4 linguri cu scorțișoară. Amestecați ingredientele într-un bol. Adăugați ingrediente de culoare, dacă este necesar, iar la final se pune uleiul esențial. Lavandă, portocală și lămâie sunt parfumuri ușoare, proaspete. Lavanda poate funcționa și ca un agent antibacterian natural, care poate ajuta la combaterea mătreții. Va trebui să faceți o estimare a culorii părului, dar rețineți că rădăcinile tind să fie mai închise la culoare decât vârfurile. Șamponul uscat se aplică pe rădăcini. Turnați amestecul într-un recipient de sticlă cu capac (eventual, perforat). Puteți folosi o perie mare de fard pentru a aplica pudra direct pe rădăcinile părului. Apoi se periază bine părul. Lucrul grozav la acest șampon uscat este că poate fi utilizat timp de aproximativ trei ani. Șamponul uscat natural este o alternativă excelentă la șampoanele cu chimicale. Cu toate acestea, folosirea lor excesivă poate usca scalpul făcând părul fragil.

Demachiant natural

876 5 5Ca și în cazul șamponului, există mai multe tipuri de produse de curățare pentru față și corp fără apă sau cu opțiuni fără clătire și pe bază de ulei. Și mai inovatoare sunt capsulele de gel pentru corp 100% fără apă. Pudrele de curățare a tenului sunt o modalitate excelentă de a obține o piele curată fără consum excesiv de apă. Ingrediente: pudră de miere, argilă albă de caolin, fulgi de ovăz coloidal, extract de fructe pudră de căpșuni, pudră de vitamina C, pudră roz de sare Himalaya, ulei esențial de portocală dulce, ulei de flori de trandafir. Combinați o linguriță din acest amestec cu câteva picături de apă pentru a prepara demachiantul. Aplicați pe față cu mișcări circulare. După curățarea feței, aplicați gel de aloe vera pentru hidratare.

Cremă hidratantă

876 5 6O opțiune excelentă pentru îngrijirea pielii este untul de corp. Cu doar patru ingrediente (niciuna nu este apă), untul de cacao și uleiurile pe bază de plante vă pot hidrata puternic pielea, făcând-o moale, netedă și suplă. Ingrediente: 1 cană cu unt de cacao, 1⁄2 cană cu ulei de migdale dulci, 1⁄2 cană cu ulei de cocos, 1 baton de vanilie. Topiți untul de cacao și uleiul de cocos împreună. Lăsați amestecul să se liniștească timp de 30 de minute. Măcinați batonul de vanilie într-o râșniță de cafea sau în robotul de bucătărie. Adăugați vanilia și uleiul de migdale dulci în amestecul de unt de cacao și nucă de cocos. Amestecați bine. Puneți la congelator 15-20 de minute, până când uleiurile încep să se solidifice. Bateți amestecul cu un tel sau la mixer până capătă o consistență pufoasă. Depozitați remediul într-un borcan de sticlă. Păstrați-l la frigider. Untul de corp se aplică cel mai bine noaptea, după duș, când pielea este caldă și are timp să absoarbă uleiurile.