Main menu

header

888 4 2de Roxana Istudor şi Tatiana Solomon

O companie de parfumuri a dezvoltat o tehnologie unică pentru crearea de parfumuri fără alcool, 100% conforme cu standardele în materie și, foarte important, fără nicio constrângere de paletă.

Solubilitate crescută în apă

Grasse Expressions Parfumées a izbutit să pună la punct un procedeu prin care poate obține parfumuri fără niciun strop de alcool, dar cu rezultate olfactive remarcabile. Inovația constă în optimizarea mijloacelor prin care parfumul este solubil în apă, păstrând în același timp transparența produsului finit și intensitatea miresmelor, notează premiumbeautynews.com. O adevărată realizare tehnică pentru compozițiile pe bază de materii prime de origine naturală, tehnologia Aqua Natco este introdusă în premieră pe o piață influențată masiv de cererea consumatorilor de parfumuri cu impact redus asupra mediului. „Când se lucrează cu parfumuri de origine naturală și apă, există două probleme majore: principala este capacitatea produsului de a fi solubil în apă, deoarece un parfum este compus în principal din materii prime lipofile (n.r. - cu afinitate pentru substanțe grase). A doua este capacitatea de a se obține un parfum lichid uniform, transparent”, explică Jennifer Buzzi, director Inovare în cadrul brandului.

Paletă olfactivă nelimitată

888 4 3Până recent, încărcarea cu apă a unui parfum compus din materiale de origine naturală era limitată la doze mici. Dar dezvoltarea tehnologiei Aqua Natco permite o doză de trei ori mai mare, ajungând la 10%, o concentrație standard în parfumeria fină. Prin rezolvarea acestor probleme, sistemul face posibil lucrul cu o paletă olfactivă nelimitată și obținerea de soluții perfect transparente. Toate acestea cu atât mai mult cu cât materiile prime folosite în industria de parfumerie nu sunt întotdeauna în formă lichidă - pot fi pulberi, rășini sau cristale - și este necesar să fie folosiți solvenți pentru a obține parfumuri transparente. În plus, unele materii prime de origine naturală, în special uleiurile esențiale de citrice, sunt greu compatibile cu solvenții de origine naturală. Soluția dezvoltată de Expressions Parfumées constă dintr-un amestec de doi solvenți, dintre care unul este utilizat pe scară largă în cosmetică, dar foarte puțin în parfumerie, împreună cu un nou sistem de a asigura solubilitatea. „Există o sinergie reală între cei doi solvenți, care ajută la rezolvarea provocărilor. Totul este certificat: parfumuri, agenți, conservanți și solvenți”, adaugă reprezentantul companiei.

Potrivit unei evaluări realizate de agenția Evea, care a luat în considerare 16 indicatori de mediu de la extracția materiilor prime, tehnologia Aqua Natco oferă un impact mai redus comparativ cu formulele de parfum pe bază de alcool

Opţiune pentru clienţi de a-şi prepara singuri produsul

Produsul derivat din această nouă tehnologie se numește AquaBoost Natco. „Vindem parfum gata de diluat. Fie clientul îl cumpără pentru a-și face propria diluție și pentru a adăuga el însuși conservantul, fie ne oferim să facem noi totul”, spune Jennifer Buzzi. Conform testelor efectuate de Expressions Parfumées, tehnologia Aqua Natco oferă rezultate olfactive excelente, chiar mai bune decât versiunile pe bază de alcool. „Am efectuat teste pe parfumuri din diferite familii olfactive și am observat performanțe de stabilitate foarte ridicate: 93% din intensitate s-a păstrat după patru ore, 85% după 24 de ore. În plus, față de alcool, intensitatea a fost aceeași”, detaliază Buzzi.