Main menu

header

893 4 1de Ştefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Celulita sau acel aspect de „coajă de portocală” al pielii este inestetic şi dă mari bătăi de cap femeilor, mai ales în sezonul cald, atunci când mare parte din corp este expus la soare. X-Wave este un aparat revoluţionar ce elimină ţesutul adipos şi redă aspectul natural pielii în doar câteva şedinţe, spun specialiştii. Roxana Minciunescu (foto), manager al clinicii Fit4You, ne-a vorbit despre beneficiile pe care le aduce acest tratament, cum se realizează şi cum acţionează asupra ţesutului.

„Redă fermitatea pielii”

- Ce este tratamentul X-Wave?

- X-Wave este un tratament noninvaziv ce folosește undele acustice radiale pentru ca pacientul să obțină rezultate excelente atât în cazul fermității pielii, cât și în cel al reducerii celulitei. Acest aparat are o aplicare nedureroasă și nu necesită un regim special. În plus, tratamentul oferă o rată de satisfacție excelentă reportată la pacienții din întreaga lume.

- Când şi cum a apărut în România?

- Terapia cu unde acustice a fost acceptată științific de mai bine de 30 de ani în domeniul medical. Aceasta a fost modificată și adaptată în așa fel încât să fie folosită cu succes în cadrul estetic, în special pentru tratarea celulitei și a vergeturilor.

„Stimulează circulaţia sangvină şi producţia de colagen”

893 4 2- Este un tratament sigur?

- Da, este o procedură nedureroasă și certificată din punct de vedere clinic. Nu există efecte adverse în urma tratamentului.

- Cum funcţionează? Care este procedura?

- În timp ce pacientul stă întins într-o poziție confortabilă, terapeutul va aplica tehnologia X-Wave pe zonele cu probleme. Vibrațiile aparatului vor fi resimțite, dar fără niciun fel de durere. Secretul constă în oscilațiile undelor acustice care induc vibrații în țesutul conjunctiv. Astfel, se stimulează semnificativ circulația sângelui și producerea de colagen, obținând o relaxare și o tonifiere instantă a țesutului.

- Căror pacienţi se adreasă acest dispozitiv?

- Procedura se adresează oricărui pacient care își dorește să scape de celulită, indiferent de gradul ei. Prin stimularea circulației sangvine și a producției de fibre de colagen, X-Wave are rezultate optime și în cazul tratamentului vergeturilor moderate și a cicatricelor, îmbunătățind elasticitatea şi aspectul pielii.

- Este un tratament care distruge celulita, la fel ca multe altele existente pe piaţă. Prin ce se diferenţiază de celelalte tratamente similare? Ce aduce în plus?

- Este singurul tratament anticelulitic care folosește undele acustice. Acestea sunt impulsuri de sunet foarte puternice, care produc vibrație în interiorul corpului, iar pielea nu este deteriorată în timpul şedințelor. Lucrând la nivel profund sau superficial al pielii, în funcție de nevoile pacientului, X-Wave oferă un rezultat garantat. Energia a fost special concepută pentru a evita orice deteriorare a pielii în timpul penetrării în zona de tratament.

„Nivelul de țesut adipos este vizibil diminuat”

- Ce alte beneficii mai aduce X-Wave?

- După ședințele de X-Wave, țesutul se întinde și, astfel, crește elasticitatea pielii. Tratamentul vă ajută să scăpaţi de celulită în orice grad al său, minimizează vergeturile, ajută la tratarea aspectului de piele „lăsată”, pe care o şi rejuvenează. Nivelul de țesut adipos este vizibil diminuat, iar pielea își recapătă fermitatea. Din punct de vedere estetic, X-Wave uniformizează și estompează urmele lăsate în urma liposucției, acolo unde este cazul, și a cicatricelor. Astfel, pielea va deveni mai fină, mai plăcută la atingere și la privire, după primele ședințe.

- Cât durează procedura şi de câte şedinţe este nevoie?

- Planul de tratament este stabilit în prealabil de un cadru specializat al centrului și care va putea să personalizeze procedura pentru a obține cele mai bune rezultate.Timpul pentru o zonă este de 10-20 de minute, în funcție de necesitate și reacția fiecărui tip de piele. Se recomandă un minimum de patru-şase ședințe.

„Se personalizează în funcţie de nevoile pacientului”

- Pe ce părţi ale corpului poate fi folosit?

- Tratamentul X-Wave se poate folosi cu succes pe picioare, coapse, fese, abdomen sau brațe și se poate personaliza în funcție de nevoile pacientului. Acesta funcționează chiar și în zonele unde dieta sau sportul nu au reușit să ofere rezultatele dorite.

- Ce simte pacientul în timpul tratamentului?

- Procedura este una complet nedureroasă. Pacientul va resimți o mișcare ușoară de apăsare, similară cu cea a unui masaj delicat, dar fără durere sau efecte adverse.

„Hidrataţi-vă corespunzător înainte şi în ziua terapiei”

- Este nevoie de o pregătire specială înainte de tratament?

- Pregătire specială, nu, dar este important să vă hidrataţi corespunzător înainte și în ziua tratamentului.

- Dar după? Ce indicaţii primeşte pacientul?

- Nu există restricții după această procedură, astfel că pacientul își poate relua imediat activitățile zilnice. Se recomandă un consum de minimum doi litri de apă pe zi după procedură, pentru a ajuta drenajul limfatic. Specialiștii Fit4You indică și drenajul limfatic mecanic pentru obținerea celor mai bune rezultate.

„Sunt recomandate patru-şase sesiuni”

- Astfel, celulita dispare complet?

- Celulita va fi diminuată până la dispariție, indiferent de stadiul său. În funcție de stilul de viață și de gradul de hidratare al pacientului, rezultatele pot fi unele permanente.

- Dar după cât timp încep să se vadă primele rezultate?

- Pentru cele mai bune rezultate, specialiștii Fit4You recomandă un număr de patru-şase sesiuni. Ce este, totuși, important este faptul că rezultatele se ameliorează în continuare până la trei luni distanță față de tratament, fiindcă acesta este intervalul necesar oricărui organism pentru a reface complet fibroplastul sau dermul.

„Tratamentul X-Wave se poate folosi cu succes pe picioare, coapse, fese, abdomen sau brațe și se poate personaliza în funcție de nevoile pacientului“

„În urma fiecărei ședințe X-Wave veți observa creșterea capilarelor noi, a ratei metabolice și a oxigenării pielii. Se stimulează producerea colagenului și circulația sangvină, iar țesutul este mai ferm. Celulita dispare, iar pielea redevine uniformă“

„Alimentaţia sănătoasă ajută la obţinerea unor rezultate naturale şi de lungă durată“

- La cât timp trebuie să se întoarcă pacientul pentru întreţinere?

- Dacă, totuși, stilul de viață nu ne permite să avem o alimentație corespunzătoare sau să revenim la antrenamente în sala de fitness, iar celulita va reapărea, atunci pacientul trebuie să revină după trei luni la câteva ședințe de întreținere.

- Este nevoie şi de un regim alimentar în timpul tratamentului?

- Alimentația corectă şi sănătoasă ajută la obținerea unor rezultate naturale și de lungă durată. Astfel, un regim adecvat va face ca efectele procedurii să fie vizibile mult mai rapid, iar remanența de lungă durată.