Main menu

header

897 4 1de Ștefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Procesul de slăbire bruscă, îmbătrânirea și mai ales sarcina aduc modificări majore la nivelul pielii. Aceasta se lasă, se ridează și capătă un aspect inestetic. Remodelarea corporală prin injectare cu acid hialuronic pentru laxitatea pielii este cea mai nouă tehnică de refacere a țesutului. Doctor Ana Maria Vișinescu (medalion), medic primar dermato-venerologie la Clinica Duman, ne-a spus cum sunt ajutați pacienții care se confruntă cu această problemă și cum își recapătă tonusul pielii proaspetele mămici, grație injectărilor cu acid hialuronic, la finalul perioadei de maternitate.

„Acționează în procesul fiziologic de îmbătrânire”

- Ce este remodelarea corporală prin injectare cu acid hialuronic pentru laxitatea pielii?

- Injectarea corporală cu acid hialuronic este un tratament inovator pentru reducerea laxității pielii și remodelarea țesuturilor. Aceste injecții conțin una dintre cele mai mari concentrații de acid hialuronic (3,2% - 48 mg (h-ha) + 48 mg) și oferă o îmbunătățire prelungită a texturii, elasticității și hidratării pielii, cu efect imediat de strângere. Injectările cu acid hialuronic sunt relativ noi pe piața din România, deși sunt folosite intens în marile clinici din străinătate. Ele acționează în procesul fiziologic de îmbătrânire a țesutului, ale cărui efecte includ reducerea hidratării pielii, alterarea fibrelor elastice și colagenul dermei, cu pierderea tonusului pielii, dar și în procesul de reparare a țesutului dermic.

- Acidul hialuronic pentru corp este diferit de cel folosit în injectările clasice? Este mai special?

- Acidul hialuronic body a fost gândit special pentru zonele ample afectate de pierderea elasticității pielii. Tratamentul inovativ este o combinație hibridă a două HA (acid hialuronic), cu greutate moleculară diferită: molecule de acid hialuronic cu greutate moleculară mică și substanțe cu greutate înaltă.

„Redă strălucirea și hidratează”

897 4 2- Cui se adresează tehnica?

- În special, proaspetelor mămici, ca procedură de recuperare postpartum, de regulă, pentru laxitatea abdomenului. De asemenea, remodelarea prin injectare de acid hialuronic este benefică persoanelor care au pierdut multe kilograme, într-o perioadă scurtă de timp, respectiv celor care prezintă țesut lăsat. Zonele vizate sunt gâtul, brațele și abdomenul.

- Care sunt beneficiile generale ale acestui tip de tratament?

- Remodelarea corporală prin injectare cu acid hialuronic pentru laxitatea pielii oferă următoarele beneficii: îmbunătățește tonusul și textura pielii, crește fermitatea și elasticitatea țesutului, strânge și ridică pielea, redă strălucirea și hidratează.

„Se pot lucra două părți corporale în aceeași ședință”

897 4 3- În ce constă, efectiv, procedura?

- Mai întâi, sunt identificate zonele cu țesut lăsat. Apoi, folosim un șablon cu ajutorul căruia marcăm părțile unde vom interveni și, ulterior, injectăm acidul hialuronic folosind seringi cu ace subțiri. Fiecare kit conține două cutii Profhilo Body 3,2% - 48 mg (h-ha) + 48 mg, seringi preumplute de 3 ml, 1 plasture body (cutie cu 4 plasturi de unică folosință), 1 cremă de corp flacon airless de 150 ml.

- Cât timp durează injectarea propriu-zisă?

- Procedura injectării are un timp de lucru redus, în funcție de zona unde acționăm. Deci, undeva la 10-15 minute. De aceea, multe dintre paciente aleg să lucreze două părți corporale în cadrul unei singure ședințe. De exemplu, gât și abdomen, brațe și abdomen sau gât și brațe, în funcție de nevoi.

„Rezultatele apar după două săptămâni”

- De câte şedinţe este nevoie? Cum se stabilește frecvența procedurii?

- Numărul ședințelor este stabilit în urma evaluării de specialitate. Rezultatele apar după două săptămâni de la injectare, iar efectul maxim este atins la distanță de o lună.

- Cum ajută remodelarea corporală prin injectare cu acid hialuronic la recuperarea fermităţii pielii după naştere, de exemplu?

- Deși poate să pară ciudat, dar corpul nostru conține acid hialuronic. Astfel, acesta acceptă cu ușurință acidul hialuronic injectat, deoarece îl identifică ca pe ceva cunoscut. De aceea, remodelarea prin injectare cu acid hialuronic nu lasă urme în organism, este absolut natural. Așa cum spuneam, acest acid hialuronic body este o combinație hibridă a două HA, cu greutate moleculară diferită. Mai exact, molecule de acid hialuronic cu greutate moleculară mică, care sunt foarte bine absorbite și ajută la regenerarea pielii. Pe de altă parte, avem molecule de acid hialuronic cu grad înalt, care rămân în țesut pentru o perioadă mai lungă de timp, păstrând apa, ceea ce reducere aspectul pielii lăsate.

„În cazul mămicilor, se recomadă după ce încheie procesul de alăptare”

- Când poate o proaspătă mămică să înceapă recuperarea postpartum?

- Procedura de refacere a pielii prin injectări body se recomandă a fi începută după ce încheie procesul de alăptare. Fie că vorbim despre brațe, gât sau abdomen.

- După cât timp apar rezultatele?

- Remodelare corporală prin injectare cu acid hialuronic cu o consistență vâscoasă este cea mai rapidă modalitate de refacere a țesutului. Rezultatele apar după două săptămâni de la injectare, iar efectul maxim este atins la o lună.

„Pot apărea echimoze și inflamații la locul înţepăturii”

- Ce indicaţii primeşte pacienta după injectare?

- După efectuarea injectărilor cu acid hialuronic body recomandăm să se evite următoarele activități: expunerea la soare, solarul, sauna și expunerea la frig intens și efort fizic, timp de o săptămână după procedură. De asemenea, nu se vor consuma băuturi și mâncăruri fierbinți, în ziua procedurii, iar alcoolul și tutunul vor fi evitate în primele trei zile după tratament. Totodată, vom programa călătoriile cu avionul la cel puțin două zile distanță de la injectare.

- Există reacţii adverse?

- Reacțiile adverse frecvent întâlnite sunt senzația de disconfort în timpul injectării și după aceasta, pruritul, edemul, eritem la locul injectării, care dispare în două-trei zile, echimozele sau inflamația la locul injectării. Toate acestea se remit spontan la câteva zile după procedură.

„Injectarea cu acid hialuronic se adresează, de regulă, proaspetelor mămici, ca procedură de recuperare postpartum pentru laxitatea abdomenului“

„Nu se lucrează zona sânilor“

- Se pot estompa şi vergeturile de la nivelul sânilor sau de la nivelul coapselor? Tehnica este aceeaşi?

- Din păcate, remodelarea corporală prin injectare cu acid hialuronic pentru laxitatea pielii poate fi realizată doar în zonele enumerate mai sus: abdomen, brațe și gât. Așadar, nu vom lucra cu acid hialuronic în zona sânilor.