Main menu

header

898 4 2de Roxana Istudor şi Tatiana Solomon

După serii de trenduri colorate, care au inclus apelul la modelele anilor 1970, arta colorării, tot felul de imprimeuri vesele și pline de nuanțe aprinse, design elaborat și forme fastuoase, colorarea unghiilor revine în forță la discreția și eleganța variațiunilor pe tema nude.

Formă perfectă prin pilire în aceeași direcție

Poate ca o reacție de suprasaturație la infinitatea de modele și culori elaborate, poate pentru că Ducesa de Cambridge sau Rosie Huntington-Whiteley au setat un trend, cert este faptul că manichiura nude s-a întors, mai apreciată ca niciodată. Subtilă, discretă, mai pasibilă de a pune în evidență forma mâinii, lungimea degetelor și eventual un inel spectaculos, această variantă aranjare a unghiilor are regulile sale stricte. „Manichiura a devenit un simbol de statut”, detaliază artista unghiilor vedetelor Harriet Westmoreland, din Soho, Londra. Strângând milioane de vizionări pe TikTok, experta face parte dintr-o nouă generație de artiști de elită ai manichiurii, văzută ca „o semnificație a gustului, ca purtarea unui anumit tip de geantă”. Ca urmare, nu se realizează oricum. Primul pas care trebuie avut în vedere este realizarea formei perfecte a unghiilor, care ține cont de forma și lungimea degetelor și a mâinii. „Cheia unui aspect cu adevărat extraordinar al unghiilor este să creați o formă îngrijită. Piliți-vă unghia pe marginea liberă - partea de sus - apoi aduceți pila pe fiecare parte. Nu treceți peste nicio parte prea mult și lucrați întotdeauna în aceeași direcție, înainte și înapoi, ca să nu generați fragilizarea unghiei”, detaliază Westmoreland.

Curățare, exfoliere, hidratare

898 4 3Manichiura nude înseamnă unghii sănătoase, cu aspect natural, care par lungi, chiar dacă sunt mai scurte, într-o nuanță de roz lăptos. „Le numesc unghii suculente. Se taie cu atenție cuticulele, modificând ușor forma unghiilor pe parcurs, astfel încât acestea să pară de două ori mai lungi decât sunt de fapt. De asemenea, sunt foarte importante exfolierea unghiilor, care să confere un aspect perfect neted, hidratarea acestora, astfel încât să rămână impecabile până la manichiura viitoare, precum și baza - folosiți un produs de calitate, întrucât acesta rămâne în contact direct cu unghia”, detaliază Julia Diogo, de la Salonul The Corinthia. De asemenea, după efectuarea manichiurii, unele artiste apelează la serumurile de îngrijire pentru față, cu care masează mâinile clientelor, pentru o hidratare de zile mari.

„Nude, această formulă câștigătoare de măiestrie precisă de modelare a unghiilor, combinată cu exclusivitate și un aspect specific, creează o imagine a mâinilor pe care toată lumea și-o dorește“ (Hannah Harris,)

De la roz pal la alb perlă

Alegerea nuanțelor potrivite pentru manichiura nude nu se face oricum. Acestea pot fi cu ușurință personalizate și pornesc de la felul în care rezultatul final complimentează tenul, pielea mâinilor și forma acestora. De pildă, o culoare roz pal, de boboc de trandafir, arată foarte bine pe unghiile unei mâini cu pielea albă, chiar dacă are degetele mai scurte, iar o nuanță de perlă este excelentă pentru persoanele cu o tentă măslinie a pielii, întrucât contrastul demonstrează bun gust și stil. „Pe măsură ce lumea continuă să se deschidă din nou după pandemie, tratamentele de lux sunt din nou pe ordinea de zi și acestea includ manichiura nude de ultimă generație”, punctează Emma Chiu, director la Wunderman Thompson Intelligence.