Main menu

header

906 4 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

O mână frumoasă, cu unghii îngrijite, este nu doar un deziderat, ci și o carte de vizită pentru oricine. Împreună cu aspectul general al pielii, manichiura este o declarație de personalitate, iar nenumăratele modele o proiectează într-un viitor în care imaginația nu are limite.

Piață de 23 de miliarde de dolari în 2031

Piața globală de îngrijire a unghiilor va crește accelerat până în 2031, cu 8% anual, arată rezultatele unui studiu recent, realizat de Transparency Market Research. Inovarea produselor, interesul tot mai mare din partea vârstelor mature și mai înaintate, precum și influența sporită a mass-media de divertisment din întreaga lume sunt printre principalii factori ai acestei evoluții. Evaluată la 10,9 miliarde de dolari în 2021, această piață va atinge 23 de miliarde de dolari în deceniul pe care îl traversăm. În ceea ce privește produsele propriu-zise, segmentul de colorare a unghiilor reprezintă cea mai importantă parte, cu subsegmentul lichid deținând supremația, urmat de gel. Această tendință va continua pe toată perioada de prognoză, specialiștii punctând și faptul că o creștere spectaculoasă va înregistra segmentul de tratament al unghiilor.

Efecte speciale și culori nemaivăzute

Cum femeile din întreaga lume devin din ce în ce mai independente și investesc o parte semnificativă din venitul lor disponibil în produse de îngrijire și înfrumusețare, Asia Pacific se remarcă prin ponderea majoră a pieței globale de îngrijire a unghiilor, urmată de America de Nord. Aceștia vor și rămâne liderii deceniului, întrucât se prevede o creștere a adoptării tehnologiilor avansate în diferite produse de îngrijire a unghiilor, cum ar fi lacurile de unghii cu efecte speciale și culori îndrăznețe, nemaivăzute. Peste toate acestea se remarcă avansul masiv al domeniului pe rețelele de socializare și implicit o expunere crescută a femeilor la influenceri, ceea ce nu va face decât să sporească și mai mult interesul pentru îngrijirea unghiilor în toate categoriile demografice.

Produse dedicate pentru vârstele înaintate

906 4 2În timp ce consumatorii mai tineri de îngrijire a unghiilor sunt mai predispuși să poarte lacul de unghii pentru a-și exprima personalitatea și a ține pasul cu tendințele actuale, cei mai în vârstă sunt din ce în ce mai interesați de produsele cu beneficii. Prin urmare, companiile de pe piața de îngrijire a unghiilor își sporesc eforturile de cercetare și dezvoltare pentru a oferi produse de ultimă generație care pot hidrata, întări și îmbunătăți structura unghiilor persoanelor mature. Unii jucători-cheie investesc, de asemenea, masiv pentru a dezvolta produse care sunt destinate în mod special populației în vârstă, adaugă autorii raportului. În ansamblu, camforul, toluenul, formaldehida și ftalatul de di-butil, de exemplu, sunt evidențiate ca posibile surse de efecte secundare sau de probleme de sănătate, așa că la nivelul con- sumatorilor din toată lumea, trendul deceniului este opțiunea pentru soluții naturale, dar fără compromisuri cu privire la funcționalitatea produsului.

Minimalism și… marmură colorată

906 4 3La rândul lor, artiștii din domeniu fac previziuni cu privire la evoluția pieței din perspectivă estetică și punctează câteva dintre stilurile care se vor menține și în anii următori. „Unghiile de marmură sunt în fruntea listei când vine vorba despre stiluri populare. Mulți clienți cer acest model, iar pe lângă modelul clasic, vin cu cerințe diferite. Unghiile de marmură alb-negru devin colorate, reinterpretate”, spune Anna Joe, artist de unghii din Los Angeles. Un alt stil care abia a intrat în prim-plan și care va rămâne la modă pe termen nedeterminat este manichiura minimalistă. Promovat de Jennifer Lopez sau Selena Gomez, acest stil prezintă o imagine de ele- ganță și simplitate, dar în același timp de sofisticare. Lacul de unghii nude arată proaspăt cu orice model și se pretează pentru fiecare ocazie, indiferent de stilul personal, de vestimentație sau de eveniment. În anii care vin, modelele vor permite unghii scurte și naturale cu dungi discrete, în ton cu cămașa, de pildă, sau aplicarea unei mici inimioare pe o singură unghie sau fluturi albaștri, translucizi, peste lacul transparent.

Catifea albastră și roșu somptuos

906 4 4Modelul de unghii care imită catifeaua, în special pictat cu lac albastru, se va menține în tendințe, dată fiind popularitatea enormă și constantă a jeanșilor, care au ajuns să fie purtați (aproape) cu orice și pe care îi complimentează cu fast. În același timp, nemuritoarele unghii roșii, care nu au ieșit niciodată din modă, așa cum nu s-a demodat vreodată rujul roșu, vor continua să fie prefetare de o bună parte a clienților, în special atunci când unghiile astfel lăcuite fac un contrast seducător cu nuanța pielii sau când se potrivesc perfect cu o ținută specială. Trendul actual - care nu va face decât să se extindă - arată că o manichiură cu unghii roșii va putea fi potențată cu sclipici sau cu motive spectaculoase, pentru un efect somptuos. Potrivit experților, roșul este una dintre puținele culori care funcționează la fel de bine pe unghii scurte, lungi, ovale sau pătrate.

Bucuria pastelului

906 4 5O personalitate electrizantă poate fi pusă în evidență cu o manichiură în culori pastel. Acest trend cuceritor a fost, este și va rămâne la ordinea zilei, întrucât este de o versatilitate egalată doar de confortul de a purta unghii pictate în nuanțe calde și vii. Disponibile într-o paletă enormă de culori, aceste lacuri au avantajul că se pot combina în diferite stiluri, se potrivesc tuturor formelor de unghii și tuturor vârstelor unei mâini, permit proiectarea formelor sau simpla aplicare a câte unei nuanțe diferite pe fiecare deget. Din acest tablou general se distinge mereu fascinantul roz. Pe cât de simplu, pe atât de spectaculos, stilul cu unghii în această culoare, cu toate infinitele sale posibilități de colorare, este expresia unei persoane îndrăznețe și luminoase. Avantajul punctat de artiști în dreptul atât de popularului roz, care este în tendințe pentru a rămâne mult timp, este faptul că arată perfect pe orice stil de unghii - scurte, lungi, stiletto, mate sau strălucitoare.

Extravagantele modele de unghii „animal print“ se vor menține în prim-planul tendințelor în anii care vin

Tematica aurie, pentru toate anotimpurile

906 4 6Anul 2022 a impus un trend care este estimat să continue în anii umători: unghiile cu tematică aurie. Mai discrete sau mai evidente, cu „folie de aur” sau doar cu o trimitere cromatică, unghiile decorate în acest fel sunt vedete ale verilor și toamnelor care vin, întrucât trimit cu gândul la opulența roadelor sau, după caz, la strălucirea fără griji a vacanțelor estivale. În plus, experții le atestă eleganța și aspectul de lux, precum și capacitatea de a face degetele să pară mai lungi.