Main menu

header

909 5 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Uleiurile de baie au fost folosite de milenii și sunt și în prezent la fel de populare. Astăzi, utilizarea acestora a fost rafinată până la o adevărată știință, care certifică beneficiile extinse ale acestor produse luxuriante pentru sănătatea pielii și pentru înfrumusețare.

Previn afecțiunile pielii

Este binecunoscut faptul că atunci când uleiul de baie este amestecat cu apă, are capacitatea de a pătrunde adânc în țesutul pielii și de a oferi un izvor de reîntinerire. Scăldatul cu ulei de baie vine din negura vremurilor și este ceva obișnuit în Asia, fiind practicat pe scară largă și în lumea occidentală. Spa-urile din toată America de Nord, Canada și Europa oferă diverse tratamente cu ulei, iar persoanele care practică ritualuri de acest tip acasă obțin rezultate remarcabile. Pe lângă împrospătarea țesutului pielii, care se netezește și pare mai tânără, există și alte beneficii ale utilizării uleiurilor de baie, dintre care unele uimitoare. De pildă, potrivit TalkSpas, aceste uleiuri pot contribui la o imunitate mai puternică în fața infecțiilor virale și bacteriene, prevenind afecțiunile pielii.

Sporesc mobilitatea articulațiilor

Datorită căldurii pe care o declanșează, uleiurile de baie îmbunătățesc circulația sângelui, prin dilatarea vaselor sangvine, reduc oboseala și rigiditatea articulațiilor, sporindu-le mobilitatea. Un alt beneficiu direct al unei băi cu ulei special este strălucirea pielii, conferit de capacitatea acestor produse de a menține colagenul suplu. De exemplu, formula de ulei de baie în care sunt combinate mandarina cu lămâia hrănește pielea și, în plus, se poate folosi și pentru masaj, întrucât dacă produsul are în compoziție și nucă de macadamia, migdale, floarea-soarelui și germeni de orez, se transformă într-un adevărat tratament revigorant pentru piele. Se toarnă 15 picături din sticluţa cu ulei în apa de baie, la temperatura maximă de 37 de grade Celsius, în care se stă cel mult 20 de minute.

Destind profund corpul și mintea

Uleiurile de baie de astăzi stimulează starea de spirit sau calmează tensiunile psihice și ajută la instalarea unui somn odihnitor. Uleiurile de baie infuzate cu rozmarin, lemn de cedru, lavandă sau tulsi oferă un sentiment de relaxare profundă, deopotrivă pentru corp și minte. De asemenea, aceste arome captivante sunt o sărbătoare pentru simțuri, întrucât energizează și elimină acumulările negative de peste zi. Dacă lavanda este amestecată și cu bergamotă, proprietățile antiinflamatoare și antiseptice ale celei dintâi sunt îmbogățite cu efectul de calmare a stărilor nervoase al celei de-a doua.

Uleiurile de baie cu microalge relaxează musculatura

Elimină efectele radicalilor liberi

De aproape șapte decenii, de când Estée Lauder a creat Youth Dew, în 1953, primul ulei de baie din industria cosmetică infuzat cu parfum, industria a elaborat nenumărate variante pntru frumusețea dublată de sănătate. Practic, există la dispoziția tuturor celor care vor o piele frumoasă și o stare mentală de bine inclusiv uleiuri multifuncționale, care acționează în același timp și pe păr, și pe piele, și pe unghii. De asemenea, sunt disponibile uleiuri speciale, cum este cel de portocale și migdale, care eliberează treptat tot mai mult parfum. În același timp, îmbogățirea acestor uleiuri cu vitamina E este de natură să hrănească în profunzime și să contribuie la eliminarea efectelor radicalilor liberi de la nivelul pielii.