Main menu

header

910 5 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Nu doar produsele cosmetice au intrat în era protecției mediului, ci și ambalajele, atât de importante pentru această industrie bazată pe simțul estetic. Companiile prezintă frecvent inovații în domeniu, conștiente de faptul că acești clienți caută astăzi și frumusețe, și îngrijire, și stare de bine, și ambalaje care să nu polueze.

Plicuri 100% solubile în apă

La Cosmetic 360, un târg de cosmetice care a avut loc recent la Paris, tânărul brand de îngrijire a pielii minimalist și vegan DearDot a prezentat o nouă generație de produse cosmetice ambalate în plicuri 100% solubile în apă. Brandul din Coreea de Sud, cunoscut pentru produsele sale de tip monodoză, care se transformă într-o spumă ușoară la contactul cu apa, a mai făcut astfel un alt pas către zero deșeuri. DearDot a prezentat două versiuni noi ale produselor sale practice de îngrijire a pielii, ambalate în plicuri care se dizolvă în apă în câteva secunde, fără să lase reziduuri poluante. Pentru noile sale produse - Dangyuja Face Cleanser și Dangyuja Body Cleanser Sheets - ambalate în plicuri individuale, brandul a trecut de la hârtia biodegradabilă utilizată anterior la o soluție nouă. „După aplicarea demachiantului, plicul se dizolvă în chiuvetă și poate fi aruncat în canalul de scurgere fără griji pentru mediu”, susține producătorul. Soluția DearDot a fost recompensată de juriul Premiilor Cosmetic 360 la categoria ambalaje.

Economie și degradare naturală

Alte branduri de calibru se străduiesc să lanseze produse cu cât mai multe repere ale sustenabilității ambalajelor. Rujul Marc Jacobs este conceput sub formă de creion stilizat, realizat din materiale metalice. Flaconul de pulverizare ultrasubțire de la Phoenix le permite utilizatorilor să distribuie fix 11 ml lichid de apă de gură, fixativ, dezinfectant pentru mâini sau loțiune de protecție solară, asigurând astfel economia produsului. TerraSkin este un tip de hârtie din calcar care se degradează la șase până la nouă luni după expunerea directă la lumina soarelui. Calcarul pentru acest tip de ambalaj este colectat ca deșeu din industria construcțiilor. RPC Cresstale a finalizat cu succes producția unui ruj 100% biodegradabil și compact. Pachetul a fost produs folosind un polimer din zaharuri și uleiuri organice, care se descompun în sol.

Vista packaging Inc. a lansat ambalajele pentru cosmetice din zahăr bio, ca opțiune de înlocuire a plasticului

Ambalajele care se dizolvă în apă în câteva secunde se pot „scurge” din chiuvetă fără să lase reziduuri poluante