Main menu

header

914 4 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Sezonul Sărbătorilor de iarnă este cel al strălucirii calde a afecțiunii celor dragi, al petrecerilor pline de bucurie și nu este de mirare că toate doamnele și domnișoarele vor să arate spectaculos. Coafura face parte din orice ansamblu de vis, care să facă imortalizeze momentele frumoase. 

Inspirație, complimentarea chipului și a ținutei

914 4 2Părul joacă un rol extraordinar de important în impresia exterioară generală, întregind ansambul de excepție pus la punct cu minuțiozitate. Prin coafura din seara de Crăciun, când familia înconjoară cu afecțiune pe fiecare, sau prin apariția de la cumpăna dintre ani, care reflectă speranță pentru viitor, felul în care părul transmite un mesaj este unic. Stiliștii confirmă faptul că felul în care este aranjată podoaba capilară cu aceste ocazii speciale nu ține de tipul părului sau de lungimea acestuia, ci de inspirație, complimentarea chipului și a ținutei prin coafură, de culoare, tunsoare și starea de bine pe care o poate o coafură reușită, frumoasă și confortabilă. Părul aranjat de Sărbători poate fi un coc clasic sau o coafură „bufantă”, care aduce aminte de anii 1960, cu accesorii sau fără, poate fi albastru tuns pixie sau bucle romantic - totul pare permis în cel mai așteptat sezon al anului.

Cocul Chignon - șic, simplu, potrivit pentru orice ținută

914 4 3Cele mai bune rezultate încep adesea cu o fotografie și un plan; mai precis, să decideți ce vă doriți la capitolul coafură, astfel încât aceasta să pună în valoare întreaga imagine, să reziste pe parcursul serilor de sărbătoare și să vă facă să vă simțiți frumoase. Una dintre cele mai elegante opțiuni, potrivit specialiștilor, rămâne cocul Chignon. Șic și simplu, acest tip de coafură funcționează perfect pentru oricare eveniment, ținută, tip de păr și nivel de pricepere. „Această coafură netedă poate fi aranjată sus sau jos și totuși să arate la fel de strălucitor”, spune Frédéric Fekkai, stilist al celebrităților și fondator al Fekkai Salon. Expertul recomandă pregătirea părului cu produse de netezire, apoi realizarea unei variațiuni proprii a modelului, indiferent că este spre creștet, sau la bază, acolo unde, prin volum, poate face gâtul să pară mai lung și umerii mai fermecători. În plus, împodobirea coafurii cu accesorii este o modalitate grozavă de a adăuga o notă de vacanță sau de petrecere, după ocazie - se aplică două-trei piese pe coc și imediat coafura trece de la obișnuit la remarcabil.

Șuvițe suple, drepte, „reflectorizante”

914 4 4Indiferent că este vorba despre „little black dress” sau despre o rochie fastuoasă, până în pământ, părul în șuvițe suple, drepte, vă va face să păreți mai înaltă și va pluti remarcabil în jurul chipului. Nu aveți nevoie decât de o placă de întins părul și de un spray pentru strălucire, care va da șuvițelor un aspect „reflectorizant” irezistibil. O altă variantă de păr drept, cu doar o tușă de răsucire, este destinată tunsorilor bob și vine din anii 1960. Părul se coafează drept, iar vârfurile se răsucesc spre exterior. Stiliștii au redescoperit acest stil și l-au adaptat pentru prezent inclusiv cu o variantă cu vârfuri răsucite spre interior, coafură care subliniază intens trăsăturile feței.

Coada de cal cu bule, versatilă și distractivă

914 4 5Nimic nu „eliberează” un chip care strălucește de bucuria Sărbătorilor ca o coafură tip coadă de cal. Simplă, cu un accesoriu spectaculos, care să taie răsuflarea, sau prinsă pe toată lungimea, această manieră de aranjare a părului pare să fie mereu preferată de oricine își dorește o imagine de neuitat, cu o notă de șăgălnicie. Plină de eleganță, confortabilă, tinerească, coafura permite variațiuni nesfârșite și accente de personalizare. „Am văzut coada de cal cu bule în tendințe tot anul 2022. Este atât de versatilă și de distractivă! Adunați părul într-o coadă joasă sau înaltă, în funcție de preferință și de ținută, apoi legați din loc în loc părul, pentru a forma bule. Repetați acest pas până la capătul cozii. La final, ciupiți lateralele fiecărei bule, pentru a adăuga mai mult volum părului”, recomandă Fekkai.

Valuri, de la natural la modelul Hollywood

914 4 6Valurile voluminoase sunt un stil clasic, mereu de încredere, care vor evidenția orice ținută și machiaj. Omniprezentă, această coafură demonstrează că este la fel de fermecătoare în fiecare zi cum este de spectaculoasă atunci când acompaniază o rochie de ocazie, cu umerii dezgoliți. Pentru un aspect perfect, specialiștii recomandă un uscător de păr de calitate, cu accesorii dedicate. Nu vă rămâne decât să aranjați podoaba capilară cu onduleuri mai strânse sau mai largi, după preferințe și stil. Iar pentru cine dorește un plus de strălucire și o trimitere la epoca de aur a Hollywood-ului, Julien Farel, de la Julien Farel Restore Salon and Spa, din Palm Beach, Florida, recomandă valurile extravagante care poartă exact numele Cetății filmului și pe care l-a făcut memorabile Kim Basinger, în filmul „L.A. Confidential”. „Acest look este unul atemporal, care nu va ieși niciodată din tendințe”, punctează Farel.

Volum, volum, volum…

914 4 7O explozie de volum face impresie întotdeauna. „Folosiți un șampon uscat pentru a da mișcare părului, aplicați-l la rădăcini și folosiți degetele pentru a scutura excesul și a obține un aspect împrospătat”, spune Farel. Tot despre volum este vorba în emblematicul stil bufant, numit după cea care l-a făcut celebru: Brigitte Bardot. O parte a părului se ridică în creștetul capului, lăsându-se restul părului liber și câteva șuvițe rebele să încadreze chipul. Există, de altfel, și un model mai puțin extravagant, care păstrează textura naturală a părului fără să facă rabat de la volum. Același principiu de a face părul să arate cât mai bogat poate sta și la baza unui coc lejer, montat sus, care pare mare și trimite privirea spre partea superioară a corpului, creând o imagine de talie subțire.

Textura naturală a părului lăsat liber este întotdeauna o alegere bună - pentru ocaziile festive este suficient să adăugați câteva ace strălucitoare pe suprafața șuvițelor, pentru un efect garantat

Faux-Hawk - un aer de regină

Unul dintre cele mai moderne și pregnante stiluri de aranjare a părului este Faux-Hawk. Doamnele și domnișoarele îl pot aborda într-o manieră spectaculoasă - dacă au părul scurt, este suficient să-l stilizeze cât mai decorativ și mai emblematicîn partea de sus, potrivindu-se foarte bine cu o rochie cu bretele subțiri, iar cele cu părul lung își pot lăsa la spate un „coridor” de bucle care să le dea un aer de regine, restul părului fiind prins discret. În același timp, părul creț coafat în acest fel poate fi pus minunat în valoare de câteva pietre prețioase care să se întrevadă dintre șuvițe. Tot un aer de regină, cu accente nordice, puteți obține cu ajutorul împletiturilor, mai simple sau mai elaborate, care au rămas puternic în tendințe, vor continua s-o facă și vor complimenta orice ținută de sărbătoare.