Main menu

header

933 4 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

În era rețelelor de socializare, aplicarea rimelului, veche rutină care încheie orice înfrumusețare, a depășit o nouă frontieră. Formula numită „cocteil” generează gene lungi, voluminoase și pline, asemănătoare celor false.

Straturi de produse diferite

Utilizatorii rețelei de socializare TikTok au adoptat rapid una dintre cele mai spectaculoase metode de aplicare a rimelului: „cocteil”. Concret, aceasta presupune construirea de straturi de produse diferite, pentru a obține gene groase, pline, cu aspectul celor artificiale. Cu milioane de vizualizări în doar câteva săptămâni, tendința este inspirată de metodele tradiționale de stratificare. Pornind de la principiul că rimelul perfect, care să genereze aspectul genelor false singur, nu există, inițiatorii trendului promovează combinarea mai multor produse la fiecare aplicare.

Pasul trei amplifică efectul celor anteriori

Avantajul acestei metode constă în accesibilitatea sa. Pe lângă faptul că este foarte ușor de creat în fața oglinzii, efectul nu necesită un buget foarte mare. Înainte de a începe, este necesară achiziționarea unui produs pentru volum, a unuia formulat pentru lungime și a unui al treilea, care să servească drept primer, eventual transparent. Cocteilul de rimel implică, așadar, un strat de produs inițial, care să lungească genele, încă un strat de rimel destinat volumului și în final un alt strat, aplicat cu un rimel creat pe sistemul XXL, care să alungească la maximum efectul celor anterioare.

Experimentarea, cheia reușitei

933 4 2Promotorii rimelării „cocteil” recomandă amestecarea mai multor formule între ele, pentru a se obține rezultatul dorit. Pentru persoanele cu gene mai scurte, accentul se va pune pe dublarea formulelor care să le lungească, iar pentru persoanele cu gene rare este recomandată identificarea rimelurilor care îndesesc genele. Cum formulările de mascara pentru fiecare scop în parte sunt numeroase, experimentarea este cheia obținerii unui rezultat final demn de orice eveniment.

Celebra actriță Jessica Alba, fondatoarea „Honest Beauty“, este o adeptă a rimelării „cocteil“ și a împărtășit cu fanii câteva videoclipuri care vădesc rezultatele acestui tip de stratificare