Main menu

header

936 4 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Un trend de ultimă oră, care anunță un adevărat spectacol al machiajului în vara 2023, este evidențierea ochilor cu ajutorul creionului grafic. Postările de pe rețelele de socializare, de la vedete până la persoane care au preluat imediat moda, vorbesc despre un sezon estival ca niciun altul, din perspectiva imaginii chipului.

Complimentează forma naturală a ochilor

936 4 2Comandamentele verii 2023 cer ca renumitul creion de ochi „normal” să lase locul variantelor moderne, grafice, care pot face din orice privire un adevărat show. Influencerii, editorii de reviste de modă, supermodelele și celebritățile au apelat în ultima vreme la forme artistice, abstracte, făcând din machiajul grafic pentru ochi un trend în continuă creștere. Deși acest tip de eyeliner nu este ceva nou, artiștii în make-up au depășit limitele cu formele lor elaborate, astfel încât trendul este vizibil și extins. Practic, acest val de modele grafice ale ochilor pornește de la ideea că poate fi complimentată major forma naturală a ochilor și, în același timp, poate fi dat frâu liber creativității fiecărei persoane. „Machiajul grafic se referă la posibilitățile nesfârșite de a vă îmbunătăți, remodela și decora ochii”, punctează Andrea Samuels, artist profesionist de machiaj din Los Angeles, care lucrează cu numeroase celebrități.

Vârfuri de precizie, pentru trasare fără greș

Machiajul grafic al ochilor are doar câteva reguli distincte, care, odată respectate, pot lăsa locul oricăror idei creative. „Există posibilități nelimitate de culoare, formă, simplitate sau dramatism ori stil care pot fi alese, ceea ce face procesul deopotrivă estetic și distractiv”, explică Samuels. Specialiștii recomandă alegerea atentă a produsului cu care urmează să fie realizat desenul grafic al ochilor. Aceste creioane pot fi solide, lichide și geluri. Ca urmare, make-up artist Lennie Billy recomandă ca „indiferent pentru ce formulă optați, de la stilou la o perie cu un produs lichid, trebuie să fie cel cu care vă simțiți confortabil”. În general, mai ales pentru începători, cele mai potrivite produse sunt cele lichide, întrucât este foarte ușor de corectat orice eroare de trasare. De altfel, numeroase astfel de creioane grafice au vârfuri de precizie, despre care Samuels arată că sunt „asemănătoare cu markerele, astfel încât să se poată schița și desena linia exactă”.

„Creioanele grafice colorate au o rezistenţă uimitoare şi oferă mult control, pentru a aplica oricât de puţin sau de mult doreşte utilizatorul“