Main menu

header

957 4 1de Georgiana Mihalcea

R FIT este un dispozitiv pentru masaj profesional extrem de eficient în tonifiere și reducerea celulitei. Prin combinarea efectelor benefice ale masajului anticelulitic, drenării limfatice, tonifierii musculare și masajului de relaxare, R FIT propune una dintre cele mai avansate și eficiente metode de remodelare corporală de pe piață. Anita Kacso (foto), terapeut de remodelare corporală, fondator Body Secret Spa, ne-a vorbit despre toate aceste avantaje și despre funcțiile aparatului revoluționar.

„Efectuează mișcări care ajută la stimularea țesuturilor subcutanate și musculare”

957 4 2- Ce este R FIT?

- R FIT este un aparat de fitness profesional extrem de eficient în tonifierea musculară și în reducerea celulitei. El are trei componente de bază: rolele, razele cu infraroșu și lumina pentru cromoterapie. În practică, în urma exercițiilor izometrice executate cu ajutorul R FIT, un procent semnificativ din celulită dispare în doar câteva şedințe, pe o zonă definită. Acest dispozitiv combină efectele benefice ale masajului de tonifiere musculară, recuperare, detensionare, slăbire, limfatic și de relaxare. Programul de lucru presupune un set de 12 tipuri de exerciții fizice (poziții) anaerobe (ce presupun intensitate maximă, de scurtă durată), care solicită, prin rotaţie, majoritatea grupelor principale de muşchi, pentru perioade scurte de timp (două-trei minute).

- Cum funcționează acest aparat?

- Aparatul de masaj R FIT acționează prin intermediul rolelor care se mișcă în mod constant pe piele. Acestea pot fi ajustate pentru a exercita presiunea dorită asupra zonei tratate. Efectuează mișcări care ajută la stimularea țesuturilor subcutanate și musculare, contribuind astfel la eliberarea tensiunii musculare și la îmbunătățirea circulației sangvine în zona masată. Concluzionând, aparatul funcționează folosind role proiectate special, care se rotesc rapid într-o mișcare circulară pentru a masa corpul, folosind și lumini infraroșii pentru a stimula fluxul sangvin.

„O şedinţă durează între 20 de minute și o oră”

957 4 3- Cum decurge o ședință?

- Aparatul de masaj va fi setat în funcție de nevoile pacientei. Aceasta implică adesea ajustarea vitezei și presiunii rolelor de masaj. Specialistul va utiliza aparatul pentru a trata zona dorită. Rolele se mișcă în mod constant pe piele, exercitând presiune și efectuând mișcări circulare. Pe măsură ce procedura avansează, terapeutul poate face ajustări pentru a se asigura că simțiți o presiune confortabilă și eficientă. Durata unei ședințe de masaj poate varia, dar de obicei durează între 20 de minute și o oră, în funcție de zona tratată și obiectivele individuale. Este recomandat să beți apă după masaj, pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din corp.

- Care sunt principalele beneficii?

- Aparatul de masaj R FIT este un dispozitiv folosit în principal pentru remodelarea corporală și îmbunătățirea aspectului pielii. Printre beneficiile acestuia se numără în primul rând eliminarea celulitei, prin masajul profund al țesuturilor. Prin mișcările de rulare, acesta poate îmbunătăți circulația sangvină în zonele masate. De asemenea, masajul oferit de R FIT poate contribui la eliminarea toxinelor din țesuturi. Dispozitivul ajută și la stimularea și tonifierea mușchilor, dar poate reduce tensiunea musculară și promova starea de relaxare. Utilizarea regulată contribuie la remodelarea zonelor cu probleme, cum ar fi abdomenul, coapsele sau fesele. Prin îmbunătățirea circulației și tonifierea musculară, R FIT poate contribui la creșterea ratei metabolice. Este important să rețineți că rezultatele pot varia de la o persoană la alta, iar utilizarea regulată și menținerea unui stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată și exerciții fizice, pot contribui la obținerea celor mai bune rezultate.

„Razele infraroșii determină o mai bună circulație capilară, ajutând la eliminarea toxinelor”

957 4 4- Cum acționează componenta cu infraroșii?

- Din punct de vedere fiziologic, razele infraroșii determină vasodilatația și încălzirea țesuturilor profunde, care este cu atât mai mare cu cât lungimea de unde este mai mică. Pe de altă parte, vasodilatația influenţează în mod pozitiv circulația sângelui, metabolismul local, activitatea glandelor sudoripare, instalarea efectului decontracturant și antiinflamator. Razele infraroșii determină o mai bună circulație capilară, ajutând la eliminarea toxinelor și la alimentarea mai eficientă a țesuturilor cu oxigen și substanțe nutritive, cu efect pozitiv în îmbunătățirea aspectului pielii. Alte beneficii sunt: combaterea obezităţii, tulburărilor de circulație periferică, contracturilor musculare, tendinitei, diverselor tipuri de nevralgii, mialgii, artrită reumatoidă și spondiloză, reducerea rigidității articulațiilor, alungarea insomniilor, eliberarea de stres, ameliorarea stării de oboseală.

Exercițiile stimulează pierderea în greutate și creșterea imunității

„Rezultatele terapiei pot varia de la o persoană la alta, iar utilizarea regulată și menținerea unui stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată și exerciții fizice, pot contribui la obținerea celor mai bune rezultate“

„Cromoterapia poate fi folosită pentru a crea o atmosferă relaxantă şi pentru a spori beneficiile masajului“

- Cum crește cromoterapia efectele acestui tip de intervenție terapeutică?

- Atunci când se combină cu masajul, așa cum face aparatul R FIT, cromoterapia se referă la utilizarea culorilor și a luminii în timpul unei sesiuni de masaj pentru a intensifica efectele terapeutice, influențând starea de bine și sănătatea. Fiecare culoare este asociată cu anumite beneficii potențiale. Despre roșu se crede că stimulează circulația sângelui și energizează corpul. Albastrul este asociat cu calmul, relaxarea și reducerea stresului. Verdele este considerat reconfortant și revigorant, potrivit pentru echilibrarea energiei. Violetul poate fi utilizat pentru a promova relaxarea și meditația. În timpul unei ședințe de masaj cu cromoterapie, luminile colorate pot fi folosite pentru a crea o atmosferă relaxantă și pentru a spori beneficiile masajului.