Main menu

header

958 5 1de Flori Pintea şi Adrian Barna

Gomajul este un aliat de nădejde al frumuseții și sănătății pielii. Ne păstrează pielea catifelată și strălucitoare și stimulează colagenul în profunzime, redându-ne elasticitatea țesutului. Specialişti în domeniu ne-au vorbit despre feluritele produse destinate gomajului și despre frecvența acestei operațiuni, în funcție de tipul de piele al fiecărei persoane.

Se face în funcție de tipul tegumentului

Pielea este cel mai mare organ al corpului omenesc și îndeplinește funcții multiple, extrem de importante. Datorită ei percepem senzorial lumea înconjurătoare, ne protejează corpul de leziuni mecanice și de microorganisme, participă la secretarea unor produse finale ale metabolismului și îndeplinește rolul de termoregulație. Tot ea execută funcții de respirație, conține rezerve energetice și este cea care ne arată sau ne ascunde vârsta, la prima vedere. Tocmai de aceea este extrem de important s-o protejăm și s-o îngrijim corespunzător, pentru a o avea tânără mai mult timp. Tinerețea implică, în mod automat, și frumusețea, iar aceasta se poate obține prin hidratare. Echilibrul filmului hidrolipidic al pielii îl putem păstra prin exfolierea celulelor moarte de la suprafața tegumentului. Acest lucru este posibil prin gomaj, peeling mecanic sau scrub, cum mai este numit acest procedeu.

Efectele gomajului se resimt atât la suprafaţă, prin îndepărtarea ţesutului cornos, cât şi în profunzime, având o acţiune regenerantă. Prin refacerea ţesutului, pielea devine mai catifelată, strălucitoare și uniformă. În plus, astfel se pune în funcţiune și mecanismul de producere a colagenului şi a elastinei, aşa că pielea devine și mai elastică.

Foarte importantă este şi exfolierea pe corp, care trebuie făcută în funcţie de tipul de piele. Un anumit tip se poate goma aproape zilnic, altul, doar o dată pe săptămână. De reținut este și faptul că după exfoliere trebuie aplicată o loțiune hidratantă, care să ajute procesul de regenerare. Un specialist vă poate spune exact de câte ori aveți nevoie de gomaj și care sunt produsele adecvate pielii dumneavoastră. Noi vă descriem câteva dintre ele.

Nisipul, agent exfoliant în produse profesionale

Piața produselor de îngrijire este de la an la an mai vastă, iar firmele de prestigiu se întrec în produse care mai de care mai eficiente. Astfel, puteți găsi un produs de scrub corporal ce are ca agent exfoliant nisipul fin de Bora-Bora. Altele sunt destinate gomajului și relaxării simultane și conțin boabe exfoliante din bambus ce elimină uşor celulele moarte de la suprafaţa pielii. Aceste produse au în compoziția lor și un complex antistres compus din cristale de zahăr și ulei de jojoba, ce îmbunătăţeşte în mod demonstrabil sistemul natural de apărare al pielii, fapt ce conferă un aspect neted şi sănătos. Cristalele de zahăr creează o mască exfoliantă, iar uleiul de jojoba vă protejează pielea împotriva uscării, hrănind-o și oferindu-i o textură mătăsoasă.

Cristalele de zahăr, utilizate pentru ten gras

Peelingul ce are la bază cristale de zahăr se folosește, în general, pentru tipul de piele grasă. În alcătuirea lui intră și uleiuri regenerante, care, împreună cu particulele de zahăr, descuamează gentil celulele moarte şi, în acelaşi timp, revitalizează şi energizează întregul organism. Uleiul valoros conţinut în acest tip de peeling este obţinut din seminţe de mărulă sau de lăptucă, așa cum este cunoscută la noi. Toate ingredientele hrănesc intens tegumentul şi întăresc bariera de protecţie împotriva microorganismelor, iar, la final, întregul corp beneficiază de un confort general.

Granulele din piatră de lavă și cele de sare mineralizată îngrijesc țesutul uscat

Tot pe piața produselor de îngrijire găsiți și un gel exfoliant şi purificant, cu particule făcute din lavă. Granulele de piatră de lavă acționează pentru a menţine filmul hidrolipidic al pielii și pentru a oferi umiditate intensivă şi hidratare. Acest gel are un efect uşor de răcire, iar ingredienții săi activi se absorb treptat în piele.

Un alt peeling cu efecte vizibile este cel cu particule de sare mineralizată şi uleiuri esenţiale, ce lasă pielea moale şi suplă. Acesta este ideal pentru toate tipurile de piele, mai ales cele uscate şi destul de fragile. Ingredientele-cheie dintr-un astfel de produs sunt sarea de mare, responsabilă cu exfolierea delicată, uleiul esențial de floare-de-colț, ce protejează împotriva radicalilor liberi, și acidul lactic, cel care reînnoieşte stratul epitelial.

Periodicitatea procedurii și estomparea ridurilor

Pentru tenul normal, exfolierea se poate face o dată pe săptămână. Tenul mixt sau gras are cea mai mare nevoie de astfel de tratamente de curăţare și se recomandă de două ori pe săptămână. La polul opus, pielea uscată va fi îngrijită doar cu ajutorul unor măşti cu acţiune abrazivă mai blândă, aplicate doar o dată la două săptămâni.

Trebuie să știți că exfolierea corectă ajută și la estomparea ridurilor fine.

Pielea uscată din zona călcâielor poate fi descuamată cu produse ce conțin particule abrazive mari, iar zona coatelor are nevoie de o mască de gomaj cu efect hidratant.

Echilibrul filmului hidrolipidic al pielii îl putem păstra prin exfolierea celulelor moarte de la suprafața tegumentului Gelul exfoliant cu granule din piatră de lavă oferă pielii hidratarea de care are nevoie

Majoritatea produselor de gomaj se aplică pe corp cu un masaj uşor pe pielea umedă, în timpul duşului. Se clăteşte pielea bine, se usucă, apoi se aplică o loțiune hidratantă