Main menu

header

958 5 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Făcut celebru de vedete ca Gwyneth Paltrow sau Jennifer Aniston, termajul, denumit și „fier de călcat pentru riduri şi celulită”, este cunoscut drept unul dintre cele mai moderne procedee neinvazive de tratament estetic din lume.

Remediu pentru pleoapele căzute

Termajul este, neîndoielnic, foarte la modă în clinicile de specialitate din Occident. Aparatul, asemănător unui mic fier de călcat, întinde pielea, conferind concomitent fermitate în profunzime, plus şi catifelare de suprafaţă. Aria de aplicabilitate este atât facială, pentru riduri, cât şi în zonele afectate de celulită. Un tratament complet durează între patru şi șase şedinţe, însă rezultatele sunt remarcabile după prima sesiune. Efectul unui asemenea tratament durează aproximativ doi ani. În procedeul de termaj nu există bisturiu, anestezie sau înţepături, iar pacientul se poate afişa în public cu un nou „look” imediat după prima şedinţă. De altfel, termajul este cel mai bun remediu pentru pleoapele căzute, arată specialiștii plasticieni.

Stimulează producerea de noi fibre de colagen

Termajul este diferit faţă de liftingurile tradiţionale şi de substanţele injectabile, fiind complet neinvaziv. Procesul implică utilizarea tehnologiei cu radiofrecvență prin care colagenul este adus la suprafaţa pielii în mod natural. Aparatul încălzeşte straturile adânci ale pielii, în timp ce suprafaţa acesteia este răcită, pentru a fi păstrată intactă în timpul procedurii. Fără incizii sau injecţii, pielea va fi mai netedă şi mai fermă. Procedura este rapidă (de obicei durează mai puţin de o oră) şi presupune foarte puţină durere şi disconfort. Tratamentul continuă să lucreze mult timp după şedinţa la medic, deoarece această tehnologie stimulează producerea de noi fibre de colagen. Prin urmare, această alternativă de lifting facial necesită mai puţine şedinţe decât celelalte metode. Creditată cu stimularea producerii de colagen într-o manieră cât se poate de vizibilă și de satisfăcătoare, procedura este foarte populară nu doar printre vedete, ci și în rândul persoanelor obișnuite, întrucât nu este foarte costisitoare.

„Termajul mă face să arăt cu cinci ani mai tânără“ Gwyneth Paltrow