Main menu

header

959 4 1de Georgiana Mihalcea şi Claudia Mîţoi

Adrian Perjovschi, hairstylist de top și specialist în transformări radicale de look, este primul care a anunțat trendurile industriei mondiale ale frumuseții pentru anul următor. Natura este principala sursă de inspirație, mai exact fluturele, lupul, octopusul sau meduza sunt elementele din care dau liniile de tunsori și stilizări aspiraționale în 2024, în industria frumuseții din întreaga lume. Culoarea piersicii și machiajul în stil gotic vor fi, de asemenea, alegerile celor care vor să fie în ton cu moda.

„Trebuie să ne exprimăm unicitatea și personalitatea prin felul în care arătăm”

959 4 2Hairstylistul a prezentat aceste tendințe într-un eveniment spectaculos, sub obiectivul foto al lui Tibi Vântur, intitulat „Frumusețea este artă”, în incinta Galeriei Kulterra din București și care s-a bucurat și de implicarea creativă a artistei vizuale Arina Bican. „Pentru anul 2024, ducem frumusețea la rangul de artă! Creativitate, artă din machiaj și pictură pe păr create de echipa noastră de la Jovsky Studio, picturi pe haine, cu stilizări ale muzelor din natura care ne înconjoară, create și realizate cu un talent uriaș de artista Arina Bican, look-uri desprinse parcă din tablouri, amestecuri de culori în trend și mult curaj pentru a ne exprima unicitatea și personalitatea prin felul în care arătăm, toate sunt atuurile pe care mizăm la evenimentul de anul acesta de lansare de trenduri”, explică Adrian Perjovschi, hairstylistul cu peste 25 de ani experiență pe piața de beauty din România, care an de an anunță primul în cel mai creativ mod trendurile industriei.

Vedeta colecției este tunsoarea fluture

Adrian Perjovschi a pregătit 7 modele pentru a ilustra 6 tunsori-vedetă în cromatica impusă de trenduri pentru anul 2024: „Vedeta colecției este „butterfly haircut” (tunsoarea fluture), o frizură foarte versatilă care se poate face de la păr mediu spre lung și care, așa cum îi spune și numele, atunci când este coafat, ia formă de fluture. Am ales apoi „wolf-haircut”, inspirată din aspectul lupului, o tunsoare foarte texturizată, cu un aspect destul de dezordonat, cu un styling foarte versatil atât pe păr întins, cât și pe păr ondulat. Printre tunsorile vedetă ale lui 2024 se numără și „octopus haircut”, o tunsoare discontinuă, dar și „jellyfish-haircut” (inspirată din aspectul meduzei), o tunsoare mai atipică, o combinație de două tunsori, cu straturi lungi pe dedesubt. „Buzz-haircut” (scurt) este o tunsoare împrumutată din hair-stylingul masculin, iar „pixie-haircut”, mereu la modă, dar are particularitatea pentru anul 2024 că partea din față de breton este mai lungă, iar partea de laterale și din spate sunt texturizate și mai scurte. Toate tunsorile realizate au fost vopsite și colorate potrivit elementului din natură care le-a inspirat și astfel am creat o pictură pe păr pentru fiecare pentru a le evidenția muza și farmecul”, detaliază Adrian Perjovschi tunsorile și coafurile considerate de el hit-urile trendurilor de anul viitor.

Culoarea piersicii va fi vedeta următorului an

959 4 3Culoarea anului 2024, anunță experții de la Jovsky Studio, este „apricot crush”, acel ton de portocaliu spre piersică, foarte bine pus în valoare atât în industria frumuseții, cât și în fashion, în arhitectura de interior sau în designul de produs. „Pentru anul 2024, sărbătorim nuanța-vedetă Apricot Crush, caldă, dar revigorantă și energică! O putem integra foarte ușor în rutina noastră, fie cu un machiaj monocromatic, fie jucându-ne cu ea pe pleoape, buze ori pomeți! Printre noutățile cu care vine 2024 avem machiajul hibrid care oferă o întreagă rutină în câteva minute. Produsele în trend sunt cu acoperire mică, ușor de folosit pentru a realiza un machiaj glam”, povestește Mădă Petcu, make-up artist, despre ce se poartă în materie de machiaj pentru anul următor.

Cromatica are calități terapeutice și energizante

Apricot Crush (culoarea piersicii) atinge un echilibru între galben și roșu pe spectrul vizibil și aduce o senzație de încălzire a luminozității. Culoarea a fost aleasă pentru calitățile sale terapeutice și energizante, care se potrivesc perfect pentru o lume aflată în căutarea calmului și optimismului. Cultivarea unei mentalități pline de speranță și pozitivă a devenit un mecanism puternic de adaptare pentru consumatori. Grija, conexiunea și comunitatea stau la baza alegerii culorii anului următor, care amintește, de asemenea, de valoarea nutrițională a portocalelor și a caiselor despre care știm că sunt bogate în vitamine și antioxidanți.

Se va purta machiajul cu influențe gotice

Culori pastelate și tonuri metalice la ochi, accesorii aplicate, influențe gotice, buze negre, îndrăznețe sau holografice, sprâncene decolorate sau eyeliner (tuș de ochi) grafic, aspectul minimalist, toate sunt, conform Danei Petrina, make-up artist, parte dintre cele mai importante direcții pentru 2024 în materie de machiaj: „Indiferent de ce vă doriţi, există cel putin o tendință în care fiecare dintre noi se poate regăsi în sezonul următor. Să nu uităm că un punct permanent în lista trendurilor din orice an îl reprezintă pielea sănătoasă și tenul radiant! Pentru că, așa cum spune si tema evenimentului de anul acesta frumusețea fiecăreia dintre noi poate fi artă, dacă știm să avem grijă de noi!”.

Adelina Pestriţu deja a îmbrăţişat frizura de top

959 4 4Adelina Pestrițu a mers pe mâna lui Adrian Perjovschi și poartă deja cea mai populară tunsoare a anului 2024, (fluture), iar în proiectul „Frumusețea este artă” participă cu un aspect exemplificativ pentru această tunsoare și cu o prezentare completă despre rutina ei de îngrijire, esențială pentru un păr strălucitor și sănătos.

Hainele pictate manual - o alegere mai mult decât inspirată

Artista Arina Bican, cunoscută publicului larg pentru picturile ei cu inspirații și multe elemente din natură, cu personaje feminine, cu trăsături din regnul animal al căror păr lung și spectaculos este prezent în fiecare lucrare, a imaginat și a creat pentru evenimentul „Frumusețea este artă” adevărate picturi pe ținutele modelelor în dorința de a transmite într-un mod unic și creativ ideea de personaj complet, de tot unitar în artă, ca și în viață - între păr, machiaj, modă, natură și pictură.