Main menu

header

960 5 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Fiecare zonă a pielii are nevoi specifice legate de hidratare. După cunoașterea tipului de ten, de exemplu, formulele de îngrijire potrivite sunt stabilite cu ușurință, dar acestea nu sunt neapărat cele ideale pentru alte părți ale corpului. Așadar, potrivit specialiștilor, se poate alege hidratarea optimă pentru fiecare zonă, astfel încât efectul să fie cel scontat.

Creme ușoare, în două etape distincte

Nu există nicio parte a corpului care să poată fi lăsată deoparte atunci când vine vorba despre a menține hidratarea pielii, astfel încât aceasta să-și păstreze aspectul tânăr. În ceea ce privește tenul, este binecunoscut faptul că acesta are nevoie de o atenție deosebită, întrucât este cel mai expus exteriorului și implicit unei varietăți de factori agresivi, de la razele UV până la vânt, ploaie, poluare sau frig. Pentru a proteja și îngriji fața, este esențial să fie spălată bine și să fie menținută hidratată în permanență. Pentru cele 12 ore care încep dimineața, când activitatea este intensă și implică ieșiri, schimbări dese de mediu sau chiar sesiuni de fitness, există formule de creme hidratante pentru zi potrivite fiecărui tip de ten. De altfel, fiind ușoare, acestea se absorb rapid și formează o bază fermă pentru aplicarea oricăror produse cosmetice. Pentru restul timpului, după demachiere și curățare temeinică, se poate utiliza o cremă de noapte hidratantă, aleasă astfel încât să respecte faptul că tenul intră în repaus și odihnă, fiind mai predispus la refacere.

Formule speciale pentru mâini și coate

De-a lungul fiecărei zile există în viața tuturor un ciclu de spălare a mâinilor, accentuat, ca reflex, de cei doi ani de pandemie. Doar că fiecare curățare a mâinilor cu săpun implică o uscare bruscă și masivă a acestora, ceea ce necesită o atenție specială. Potrivit experților, când spălarea mâinilor este foarte frecventă, este normal ca mâinile să devină foarte uscate, așa încât este nevoie să fie hidratate suficient, pentru a se preveni „fulgii” care apar la suprafața pielii și îmbătrânirea acesteia. O cremă specială pentru mâini, care se absoarbe rapid în piele, este formula ideală pentru menținerea hidratării acestei zone. Formulate special, aceste produse hrănesc în profunzime și au un efect de durată. În același timp, este foarte important să fie acordată importanța cuvenită coatelor. Pielea din această zonă trece toată viața printr-un grad semnificativ de uzură, iar după o vârstă devine un adevărat indicator al stării pielii. Ca urmare, zona coatelor are nevoie de hidratare corespunzătoare, care se realizează aplicând o cremă specială, de cel puțin două ori pe zi. 

Genunchii, ca şi coatele, au nevoie de o hidratare specială, cu creme îmbogăţite cu ulei de jojoba, unt de shea şi aloe vera

Printre ingredientele ideale pentru o hidratare optimă a pielii de pe tot corpul se află uleiul esenţial de crin, vitaminele B5 şi E

Ingrediente hrănitoare pentru corp

O cremă hidratantă pentru corp trebuie să fie hrănitoare și mai ales să nu fie grasă. Formulele îmbogățite cu unt de shea, ulei de jojoba și aloe vera au un dublu efect, de hidratare și tratament. Mai precis, pielea este și hrănită, și protejată, și vindecată de anumite probleme superficiale. Cremele hidratante pentru corp sunt formulate pentru a fi blânde și noniritante, făcându-le astfel potrivite pentru toate tipurile de piele, inclusiv cea sensibilă. Multe dintre aceste produse conțin, de asemenea, ingrediente suplimentare, cum ar fi vitamine și antioxidanți, care contribuie la îmbunătățirea sănătății generale și a aspectului pielii.