Main menu

header

962 5 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

A avea părul creț este o experiență diferită. Dincolo de stilurile care se pot crea, fiecare buclă are aparent o personalitate proprie și chiar modul în este colorat acest tip de păr necesită o îngrijire specială. Celebrat astăzi ca o podoabă capilară spectaculoasă, părul creț stilizat după recomandările specialiștilor este o declarație de frumusețe prin el însuși.

Cuticula se netezește din exterior

Există anumite reguli pentru aranjarea părului creț, iar cine le respectă va putea afișa o podoabă capilară ca nicio alta. De la cunoașterea celui mai bun șampon, ales în funcție de porozitatea părului, până la descâlcirea corectă și chiar prosoapele cu textură optimă, totul contează. Artistul în îngrijirea părului Eladia Lebron, din New York, detaliază pașii necesari pentru ca stilizarea părului creț, în toate lungimile sale, să fie un spectacol. Mai precis, șamponarea acestui tip de păr se face prin presare și folosind mișcări de netezire. „Strângeți balsamul de la mijloc până la capete, apoi treceți-vă degetele prin păr, pentru a se descurca. Cuticula pentru părul creț nu este netedă, așa că trebuie netezită din exterior. Odată ce produsul este distribuit, clătiți cu apă rece, pentru a închide complet cuticula părului și pentru a bloca umiditatea în interior”, detaliază Lebron.

Tehnica de scrunching definește buclele

Secretul unei forme frumoase a valurilor părului creț este o chestiune de… învârtire. Când părul este umed, înainte de a-l șterge, se împinge în valuri, răsucind secțiunile departe de față. Se poate adăuga un produs special de descâlcire, care ajută la definirea buclelor. „Tehnica de scrunching, care face buclele să arate impecabil, implică împingerea buclelor în sus, strângerea acestora în jurul urechilor, eliberarea, apoi îndepărtarea lentă a mâinilor. Se merge secțiune cu secțiune, astfel încât fiecare zonă a părului să primească o atenție egală. Această tehnică ajută fiecare buclă să se separe”, explică Lebron.

Fixativ, uscare blândă, aer rece

Uscarea părului creț are, de asemenea, anumite reguli - cea mai nefericită idee este frecarea capului cu orice tip de prosop. Cu fibrele sale netede, un tricou este o alternativă foarte bună pentru ștergerea acestui tip de păr, arată experții. Pe de altă parte, casca specială a unui uscător de păr este o modalitate rapidă de a usca părul creț. „În primul rând, stropiți părul umed cu un fixativ, pentru a ține încrețirea la distanță. Dacă utilizați un uscător care difuzează aerul, plasați buclele între aparat și mână, astfel încât să puteți simți când părul devine prea fierbinte. Odată ce părul este complet uscat, dați-i o explozie de aer rece, pentru a-i adăuga un plus de strălucire”, argumentează Lebron.

Separare fără încreţire

Coafarea părului creț are, la rândul său, câteva secrete. Potrivit experților, se pot folosi diverse tipuri de bețișoare pentru a „disciplina” buclele înainte de uscare, rulând părul pe acestea și dându-i apoi drumul, ușor. De asemenea, se poate împinge părul de la mijloc până la rădăcini, pentru a se obține mai mult volum sau se poate face apel la anumite dispozitive special create pentru a separa șuvițele ondulate fără a încreți părul. „Nu trageți niciodată vârfurile acolo unde doriți să păstrați modelul de bucle!”, atrage atenția Lebron.