Main menu

header

962 5 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Nu există femeie care să nu-și dorească să se îmbrace într-o rochie fără mâneci la un eveniment special, indiferent de vârstă. Doar că la un moment dat pot apărea așa-numitele „aripioare” de pe brațe, care strică imaginea generală și împotriva cărora specialiștii recomandă tonifierea cu ajutorul unor exerciții dedicate.

Benzile elastice obligă utilizatorul să fie exploziv

Există câțiva pași simpli pentru a elimina „aripioarele” inestetice de pe brațe: reducerea grăsimii pe tot corpul, o combinație de exerciții pentru partea superioară și partea inferioară a corpului, pentru a arde mai multe calorii și utilizarea rezistenței în respectivele exerciții, astfel încât corpul să fie stimulat să se schimbe. Potrivit experților, benzile elastice sunt confortabile, nu ocupă spațiu și permit efectuarea mișcărilor oriunde și oricând. În plus, acestea obligă utilizatorul să fie exploziv, deoarece rezistența crește pe măsură ce se întind, ceea ce se traduce prin activarea mai multor mușchi la fiecare repetare.

Tragerea tricepsului

Primul dintre exercițiile cu bandă de rezistență recomandate împotriva „aripioarelor” de pe brațe este tragerea tricepsului. Atașați o bandă la un obiect rezistent deasupra capului și prindeți celălalt capăt cu ambele mâini. Fixați-vă brațele pe părțile laterale și extindeți-vă coatele. Efectuați trei seturi de 12 repetări. Un alt exercițiu implică să stați pe o bandă de exerciții și să apucați capetele cu mâinile, apoi să le îndoiți fără să vă balansați corpul sau să vă aplecați înapoi. Efectuați trei seturi de 12 repetări. De asemenea, puteți sta pe o bandă de rezistență cu picioarele depărtate la lățimea umerilor și cu câte un capăt în fiecare mână. Îndoiți ușor genunchii și șoldurile până când trunchiul este aproape paralel cu solul. Țineți partea inferioară a spatelui plată și strângeți omoplații. Efectuați patru seturi de 10 repetări.

Întinderi de bandă

Alt exercițiu care elimină rapid „aripioarele” de pe brațe este următorul: puneți o bandă de rezistență în față și, în timp ce țineți coatele înfipte în trunchi și omoplații strânși, întindeți banda până când antebrațele sunt paralele. Reveniți la poziția inițială și repetați. Efectuați trei seturi de 15 repetări. Sau puteți ține banda depărtată la aproximativ lățimea umerilor și la înălțimea pieptului, țineți coatele blocate. Începeți prin a strânge omoplații și trageți banda până când brațele se deschid la 180 de grade, fără să arcuiți spatele. Completați trei seturi de 15 repetări.

Fluturările laterale pentru tonifierea brațelor implică ținerea greutăților la nivelul umerilor, paralele cu podeaua și executarea unei mișcări similare cu îmbrățișarea unui copac, menținând coatele la același nivel cu umerii

Sesiuni eficiente cu gantere

962 5 3Pentru persoanele care obișnuiesc să meargă la sala de fitness există alte exerciții care au efecte uimitoare pentru tonifierea brațelor. De exemplu, flexia pentru biceps tonifică și dezvoltă cei mai voluminoşi și vizibili mușchi al brațului. Pentru a face acest exercițiu, țineți ganterele și brațele drepte pe lângă corp, flexați ușor antebrațele pe brațe și reveniți în poziție inițială, fără a balansa prea mult corpul. Se pot flexa brațele simultan sau alternativ. Repetați mișcarea de cel puțin 10 ori pe fiecare braț și executați mai multe seturi. De asemenea, extensiile pentru triceps pot avea efecte foarte bune: ținând ambele gantere, aplecați-vă în față, cu spatele drept, îndoiți coatele și, menținând această poziție, extindeți brațele în spate. Mențineți o secundă, simțiți cum mușchiul triceps se încordează, apoi reveniți în poziția inițială și repetați mișcarea de cel puțin zece ori pe fiecare braț. Executați mai multe seturi.