Main menu

header

962 4 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Brandul francez specializat în produse ecologice pentru igienă orală Cosmos Organic, care oferă deja o gamă de periuțe de dinți durabile din lemn, plastic reciclat sau cu capete care se pot schimba, vine cu o nouă inovație - pasta de dinți sub formă de stick.

Clătire simplă, fără spumă

Trendul ecologic și durabil în industria cosmetică împinge companiile să inoveze puternic pentru reducerea masivă a poluării de proporții pe care o generează această industrie ce rulează sume amețitoare. Pe această linie, invenția celor de la Cosmos Organic, o pastă de dinți sub formă de stick, este foarte confortabilă pentru călătorii, este ecologică, naturală și contribuie la reducerea consumului de apă. Pasta numită Stick Denti- frice oferă o textură inovatoare, atât solidă, cât și cremoasă. Înainte de aplicare, periuța nu trebuie să fie umedă. După curățare, clătirea este rapidă și ușoară, deoarece pasta de dinți a fost concepută pentru a nu produce spumă.

Perioadă mai lungă de utilizare

Potrivit brandului, un astfel de stick de 12 grame permite circa 250 de perieri, ceea ce corespunde unei perioade de utilizare de patru luni, semnificativ mai mare decât cea a tuburilor cu pastă de dinți convenționale. În același timp, pentru o durabilitate și mai mare, produsul este vândut într-un ambalaj care se poate reumple. Setul de două reumpleri este disponibil într-un pachet exterior, din carton imprimat cu cerneluri vegetale, fiecare reumplere fiind învelită într-o pungă de celuloză care nu aduce nicio vătămare mediului înconjurător atunci când este aruncată.

Tablete antitartru

Pe drumul spre eliminarea cât mai multor plasticuri și toxine din industria îngrijirii orale, experții au lansat și tabletele masticabile care se transformă într-o pastă cu care se curăță dinții. Cu bicarbonat de sodiu și celuloză naturală, aceste tablete acționează mult mai eficient comparativ cu o pastă de dinți obișnuită, reprezintă o formulă mult mai economicoasă pe una dintre direcțiile cele mai contestate ale industriei - ambalajele din plastic - și a fost certificată de o serie de studii științifice care au constatat că tabletele sunt mai eficiente pe direcția combaterii acumulării de tartru, conțin un număr minim de ingrediente și au ca efect dinți mai albi.

Mai mulți cercetători români au creat o formulă ecologică din mentă, scorţişoară şi coajă de ou