Main menu

header

963 4 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

A împlinit recent 63 de ani, are o înălțime de 1,60 de metri și 54 de kilograme. Este cea mai cunoscută roșcată de la Hollywood și continuă să arate ca o tânără de 30 de ani. Julianne Moore este una dintre cele mai versatile actrițe, care a știut să cucerească audiențele din toată lumea deopotrivă în roluri de comedie și în compoziții de dramă. Foarte prezentă pe rețelele de socializare, apreciată scriitoare de literatură pentru copii, vedeta consideră că a înainta în vârstă este „un privilegiu”.

„Fac exerciții potrivite corpului meu, pentru întărirea inimii și musculaturii mai slabe”

Julianne Moore nu are nevoie de prezentare. Renumită în industria filmului de la Hollywood, precum și în întreaga lume, actrița și-a început cariera în anii 1990 și a fost nominalizată de patru ori la Premiul Oscar, pe care l-a și câștigat cu rolul principal memorabil din filmul „Aceeași Alice”. Julianne a strălucit în pelicule iubite de public, de la „Kingsman: Cercul de Aur” la „Jocurile foamei: Revolta” și de la „Legile atracției” la „Hannibal”. Recent, a apărut în filmul „Non-Stop”, alături de Kevin Costner, și a uimit din nou cu silueta filiformă și forma de zile mari. Trecută cândva printr-un episod depresiv, făcând față cu greu unor perioade în care a suferit de insomnie, Julianne Moore mărturisește că face eforturi zilnice și serioase pentru a-și menține corpul și mintea în liniște și echilibru. În primul rând, a fost mereu o adeptă a mișcării, încă din tinerețe reușind să facă față prin sport deopotrivă celebrității și provocărilor acestui statut. „În ultima perioadă, odată cu înaintarea în vârstă, am mai schimbat puțin rutina, ca să nu mă rănesc. Lucrez mai nou cu un antrenor, ridic greutăți ușoare și fac exerciții potrivite corpului meu, pentru întărirea inimii și musculaturii mai slabe”, detaliază actrița.

Flexibilitate și dietă

963 4 2Îndrăgita Julianne Moore face yoga în mod constant, de trei ori pe săptămână, considerând că astfel menține conexiunea dintre corp și minte și, de asemenea, flexibilitatea, atât de prețioasă începând cu o anumită vârstă. „Puteți stimula cu adevărat procesul de ardere a grăsimilor dacă vă dezvoltați obiceiul de a mânca alimente bogate în proteine cu jumătate de oră sau maximum o oră înainte de antrenamente. Cei care fac exerciții după ce au alimentat corpul cu proteine consumă mai multe calorii decât cei care se antrenează pe stomacul gol”, recomandă vedeta. În același timp, Moore iubește sporturile acvatice, care nu implică o presiune atât de mare asupra corpului, având chiar o preferință pentru paddleboarding, pe care îl practică regulat. „Am făcut o detoxificare la un moment dat, înainte de o ediție a Globurilor de Aur, timp de trei zile - mâncam numai legume și niciun fir de zahăr. Când am mers la yoga în acea săptămână, am descoperit că eram mult mai flexibilă și m-am gândit că asta este explicația - mâncarea! În astfel de momente putem realiza cât de importantă este dieta și cum lactatele, zahărul, alcoolul și toate celelalte alimente nocive afectează organismul”, mărturisește vedeta.

Detoxificare regulată cu sucuri

963 4 3Actrița din „Nouă luni” mănâncă întotdeauna sănătos și hrănitor, pentru a menține pH-ul corpului în echilibru și a-și asigura toți nutrienții necesari. În general, Julianne se concentrează pe consumul de ouă, pește, legume verzi, fructe, tot ce este proaspăt și de sezon. Pe de altă parte, actrița a eliminat zahărul și produsele lactate. În plus, Julianne se ferește de alimentele procesate și preferă să gătească acasă. „Atunci când gătiți în propria bucătărie, știți ce ingrediente folosiți în meniuri și care ar fi posibilele efecte ale acestora. Ce gătiți acasă pentru familie este cu siguranță mult mai bun decât consumul de alimente preambalate, cu aditivi și conservanți nocivi adăugați”, argumentează actrița. De asemenea, la anumite intervale, pentru a scăpa de toxinele din organism, vedeta recurge la o scurtă detoxificare, consumând numai sucuri. Este adevărat că uneori mai „trișează” dieta cu câte un desert sau un sendviş cu brânză, dar, pentru că Julianne revine rapid la stilul de viață sănătos, aceste episoade nu lasă urme. Un alt bun obicei alimentar pe care îl are actrița este acela că nu mănâncă seara. Vedeta din „Carrie” afirmă că ultima masă o ia în jurul orei 16:30, niciodată după ora 17:00.  

„Nu mă machiez dacă nu filmez”

963 4 5Pentru a-și menține tenul de roșcată autentică în formă maximă, Julianne Moore are câteva trucuri. „Nu mă machiez niciodată - cu excepția cazului în care filmez sau apar la tv”. Un alt secret al aspectului de porțelan al chipului actriței din „Al șaptelea fiu” este protecția solară. „Iau această protecție atât de în serios, încât nu mă expun niciodată. Nu stau afară când mănânc la restaurant și atunci când sunt pe stradă merg doar pe la umbră. După ce te obișnuiești cu asta, nu mai poți sta la soare. Crema de protecție solară este aliatul meu numărul unu. O folosesc zilnic de când aveam 23 de ani”, povestește Julianne. Un alt secret al aspectului minunat al chipului actriței din „Profesoara de engleză” este îngrijirea de noapte. „Întotdeauna mă spăl bine pe față înainte de culcare, dacă este cazul recurg și la o exfoliere blândă, apoi aplic o cremă hidratantă pentru ochi. Alfa-hidroxiacizii funcționează foarte bine cu pielea mea. Pentru hidratare maximă, amestec eu însămi anumite uleiuri, care acționează peste noapte. La diverse intervale, fac și tratamente faciale cu microcurenți. Sunt neinvazive, mă simt proaspătă și odihnită după aceste proceduri și asta are efect și în plan psihic”, adaugă Julianne Moore.

Pentru o hidratare optimă din interior, Julianne Moore consumă zilnic multă apă plată și apă de cocos

„Mă feresc să consum alimente cu mult sodiu, în special înainte de evenimente, ca să nu mi se umfle fața“

„Sunt fericită, chiar dacă am mai abandonat tocurile“

Presopunctura a vindecat-o de insomnie

Fermecătoarea actriță din „Sfârșitul aventurii” a trecut prin multe suișuri și coborâșuri în viață, iar astăzi Julianne Moore împărtășește ceva din perioada în care era într-o tulburare emoțională semnificativă, nereușind să depășească momentul decesului mamei sale, care a devastat-o. Actrița a suferit mult timp de depresie și insomnie și a recurs la presopunctură, care nu numai că i-a oferit ameliorarea unor dureri de spate de care suferea, dar a ajutat-o să se poată odihni din nou.