Main menu

header

      Fiecare ţară are obiceiurile şi tradiţiile sale. La fel se întâmplă şi în cazul cosmeticii, unde femeile îşi întreţin frumuseţea cu secrete caracteristice zonei în care trăiesc. Nu este întâmplător faptul că braziliencele au pielea, picioarele atât de frumoase sau că indiencele au părul aşa de strălucitor şi de mătăsos. Pentru a fi atrăgătoare, reprezentantele sexului slab de pe mapamond apelează la trucuri vechi de când lumea. Iată câteva dintre aceste secrete ale frumuseţii, culese din culturile câtorva popoare, recunoscute pentru aplecarea lor către latura estetică. 

Masaj cu nisip brazilian
    Este un lucru destul de obişnuit pentru brazilience să îşi frece corpul cu nisip. Frumoasele cu pielea ciocolatie s-au obişnuit cu acest ritual, pentru că este ideal în stimularea circulaţiei sangvine, pentru catifelare şi mai ales pentru combaterea eficientă a celulitei.

Uleiul de camelie, nelipsit gheişelor
    Trucul folosit de gheişe din cele mai vechi timpuri pentru o epidermă moale şi fără probleme este uleiul de camelie. Acest extract de plantă ajută la hidratare, catifelare şi tonifiere. Textura şi strălucirea pe care tratamentele cu acest ulei le conferă pielii nu pot fi egalate de niciun produs cosmetic. Este un ulei ce se absoarbe uşor în piele şi poate fi folosit pentru îngrijirea tenului, a corpului sau pentru întărirea unghiilor. 

Ceaiul alb, elixirul tinereţii chinezoaicelor
    Pe lângă binecunoscutul ceai verde, în China, femeile folosesc şi ceaiul alb, pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Acest ceai se prepară din vârfurile argintii ale plantei din care se prepară ceaiul verde. Este cunoscut în cultura chinezească şi sub denumirea de ceaiul împăratului. Vârfurile arborelui de ceai verde conţin antioxidanţi puternici, ce acţionează ca un scut împotriva efectelor factorilor de mediu şi ajută organismul să lupte contra îmbătrânirii premature. 

În India, păr strălucitor cu ulei de cocos
     Femeile din India folosesc uleiul de nucă de cocos pentru îngrijirea părului. Acest ulei redă strălucirea părului, regenerează firul de păr şi curăţă scalpul de impurităţi. O dată pe săptămână se face un masaj capilar cu ulei de cocos încălzit. Se menţine în păr peste noapte, iar dimineaţa se clăteşte părul cu apă călduţă. Uleiul de cocos este un remediu excelent şi pentru vârfurile despicate. 

Apa de izvor, trucul femeilor scandinave
     Femeile din Scandinavia folosesc apa de izvor pentru a-şi menţine tenul tânăr. Ele se spală de două ori pe zi cu apă minerală rece. Cu ajutorul acestui tratament, pielea îşi reglează funcţiile, fără a fi nevoie de creme sau de loţiuni de întinerire. Apa rece de izvor ajută şi la buna circulaţie a sângelui în zonele cu probleme. 
Cristina Tache