Main menu

header

    Anca Badiu, cunoscută publicului încă din 2002, pentru că atunci era cea de-a patra membră a trupei Class, este una dintre puţinele vedete care adoptă un look natural, fără cusur. Machiajul simplu, sportul făcut zilnic, produsele cosmetice profesionale şi sucurile de fructe sunt câteva elemente care o fac să arate impecabil la cei 32 de ani ai săi. 

Somnul, cheia prospeţimii şi vitalităţii
- Aveţi anumite ritualuri de înfrumuseţare? - În primul rând, îmi place să dorm mult şi asta mă menţine tânără. Sportul şi cosmeticele joacă un rol important în viaţa mea, de aceea încerc pe cât posibil să nu chiulesc de la sala de fitness sau să uit să îmi curăţ în profunzime tenul. Mai fac şi masaje, iar cel sportiv, realizat după ce vin de la sală, este preferatul meu, pentru că îmi dă un tonus de invidiat. Gomajul pentru faţă şi pentru corp este cel care mă relaxează şi îmi dă luminozitate. 
- Ce măşti naturiste aplicaţi pe ten?
- Niciuna. Toate cosmeticele pe care le am le cumpăr din magazin. Îmi plac mult cremele şi măştile cu argilă pentru ten uscat, pentru că îmi hidratează în profunzime tenul. 

„Alergatul mă eliberează de stres”
- Aţi putea trăi fără a face mişcare? Ce fel de exerciţii preferaţi?
- Sportul face parte din viaţa mea şi dacă nu l-aş mai practica nu aş mai fi eu. Alergatul este cel care mă eliberează de stres şi de celulită. În general, lucrez toate grupele de muşchi, iar exerciţiile mele preferate sunt cardio. Aşadar, fac aerobic o oră pe zi, considerându-l un sport distractiv. Următoarea zi alerg prin parc, antrenându-mi mai mult picioarele şi, uite aşa, combin cele două sporturi... 
- Ce alte sporturi mai practicaţi?
- De mică fac volei şi tenis de câmp. În ultimul timp sunt foarte prinsă în concerte şi nu prea apuc să mai fac astfel de sporturi.
- Sunteţi adepta dietelor? Cum vă menţineţi în formă?
- Alimentaţia joacă un rol important în ceea ce priveşte starea mea estetică, fizică şi chiar psihică. Îmi plac merele foarte mult, iar seara mănânc cel puţin două mere verzi. Sucurile de fructe mă înnebunesc, de aceea mai mereu stau pe internet să aflu cele mai noi reţete. În general, fac tot felul de experimente cu fructe şi îmi dau eu seama cam ce îmi place şi în acelaşi timp ce îmi face bine!

„Prefer machiajul cât mai natural”
- Cum vă îngrijiţi părul? - Dau destui bani pe măştile speciale pentru păr uscat. De asemenea, nu pot ieşi din casă dacă nu aplic uleiuri profesionale de întreţinere a părului, ceea ce îmi conferă o luminozitate aparte. Părul spune foarte multe despre o femeie, aşa că nu am cum să îl neglijez! 
- Ce parte a corpului necesită o îngrijire amănunţită?
- Ei bine, chiar cred că tot corpul este important şi că nu am o anumită parte care să fie tratată într-un mod mai special. Consider că nu trebuie să îmi neglijez sub nicio formă pielea, pentru că are un PH mai mic decât normal. În rest… mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot!
- Cum vă machiaţi?
- Ziua nu mă machiez decât cu un creion dermatograf şi îmi dau cu un gloss.

    Înainte de machiaj aplic o cremă cu factor ridicat de protecţie solară, pentru a mă proteja de soare şi de praf. În plus, sunt fan aparat de întors gene! Am genele lungi, sunt mulţumită de ele, iar aparatul, în doar două minute, le face perfect întoarse, ceea ce m-a determinat să renunţ la rimel. Seara este ceva mai diferită din punct de vedere al machiajului, pentru că nu pot ieşi oricum.
    Ceea ce mi se aplică pe ten depinde de evenimentele la care particip. Pentru emisiunile de televiziune şi pentru concerte am un make-up artist foarte bun, Andra Manea. Este foarte important, mai ales ca artistă, ca în concerte sau în orice alte apariţii să nu fii machiată strident sau vulgar, pentru că se vede! De aceea, machieza îmi evidenţiază ochii şi trăsăturile frumoase ale feţei, cât mai natural posibil. 

„Mi-aş dori să îmi micşorez puţin bustul”
- Ce părere aveţi despre operaţiile estetice, atât de întâlnite în rândul vedetelor? Aţi recurs la o astfel de procedură?
- Nu am recurs, sunt naturală şi „împăcată” cu trupul meu. Dacă mă gândesc mai bine, mi-aş dori la un moment dat să îmi micşorez puţin bustul, pentru că e destul de dificil în concerte... Nu am nimic împotriva operaţiilor estetice, mai ales dacă sunt cu adevărat necesare. Un artist adevărat este nevoit să arate impecabil, iar dacă o astfel de procedură îl ajută, de ce nu ar face-o!? Mi se pare o chestie de bun-simţ şi de respect faţă de publicul tău să arăţi bine în orice moment.  
Ana-Maria Cocea

   Cocteil energizant  Pentru că îmi plac merele foarte mult le combin cu aproape orice alt fruct sau legumă. Din toate „experimentele” mele în acest sens am ajuns la concluzia că morcovii combinaţi cu mere sunt cei mai buni! Acest suc este bogat în vitaminele A şi C, purifică organismul şi ajută în tratamentul problemelor digestive şi chiar al stărilor de greaţă (pe care le am des din cauza oboselii). Stoarceţi cu ajutorul storcătorului de fructe două mere, tăiate sferturi, două portocale descojite, o lămâie descojită şi patru morcovi. Adăugaţi o linguriţă cu pudră de ghimbir şi amestecaţi. Este bine să consumaţi amestecul imediat, pentru a nu-şi pierde din substanţele nutritive. Din aceste ingrediente faceţi două porţii bune de suc. Poftă mare!