Main menu

header

   Conturul ochilor este cea mai sensibilă zonă a tenului. Aici apar primele riduri şi se formează cearcănele şi pungile cauzate de oboseală. Ridurile de expresie apar în urma unei hidratări reduse, iar pielea flască este efectul lipsei de colagen şi elastină. Umflăturile ochilor provin de la încetinirea circulaţiei limfatice, iar cearcănele sunt rezultatul unei hiperpigmentări a pielii sau al retenţiei de apă. Aceste probleme pot fi atenuate şi chiar eliminate printr-o îngrijire adecvată, cu ajutorul unor produse cosmetice destinate conturului ochilor.

 Cremele antirid se folosesc de la 25 de ani
     Aceste produse conţin acizi hidratanţi foarte puternici, adaptaţi pielii sensibile din jurul ochilor. Indiferent de marca de creme pe care o folosiţi, trebuie să fiţi atente la ingrediente. Dacă produsul conţine ceramide, atunci este potrivit pentru tenul uscat şi mixt, pentru că împiedică deshidratarea.

    Cremele pe bază de liposomi, glicerol sau agenţi hidratanţi sunt recomandate pielii îmbătrânite şi deshidratate. Loţiunile ce conţin vitamina E, colagen şi elastină sunt benefice oricărui tip de ten, pentru că redau supleţea pielii. Produsele antirid se găsesc sub formă de gel sau de cremă şi ar trebui folosite de orice femeie, începând cu vârsta de 25 de ani. Se aplică dimineaţa şi seara, printr-un masaj uşor, dinspre exterior spre interior, pe pleoapa inferioară şi dinspre interior spre exterior, pe cea superioară.

 Produsele antioboseală, aplicate de două ori pe zi
     Acestea dezumflă şi aplatizează pungile de sub ochi. Cele sub formă de cremă sau de gel, ce conţin substanţe antiinflamatoare, ajută la dezumflarea pungilor de sub ochi şi elimină aspectul de pleoape înroşite. Serurile au un efect mai puternic de întindere a pielii. Aceste produse se aplică tot de două ori pe zi, tamponând cu degetele dinspre partea exterioară a ochilor către interior.

 Tratamente anticearcăn cu vitamina C şi ceai verde
    Conţin de obicei substanţe specifice, precum extractele de arnică, ceai verde sau ruscus. Efectul lor de stimulare a circulaţiei sangvine în zona ochilor înlătură, în timp, cearcănele. Cremele pe bază de vitamina C sunt foarte eficiente în atenuarea culorii maro, caracteristică cearcănelor. Efectele sunt vizibile după două-trei săptămâni. Şi aceste tratamente trebuie aplicate dimineaţa şi seara, masând uşor zona afectată de cearcăne, dinspre interior spre colţul extern al ochiului.
 Cristina Tache