Main menu

header

635 27 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Pentru cei care vor să-și amenajeze o grădină din care să nu lipsească una dintre vedetele picnicurilor de vară, există o gamă extrem de variată de grătare speciale pentru grădină, adevărate opere de artă, care pot fi create personalizat, devenind vedetele grădinii impecabile.

Motiv să pregătiți masa pentru familie și prieteni

Sezonul grătarelor a început. Aveți o vară întreagă înainte pentru a vă aduna cu familia și prietenii în grădina pe care tocmai ați amenajat-o cu gust. Singurul lucru care lipsește este un grătar solid, zidit special pentru o grădină cu pretenții. Veți avea un motiv în plus să stați în aer liber și să pregătiți masa pentru familie și pentru prieteni. În plus, un astfel de grătar este un ajutor extraordinar nu doar pe timpul verii, ci și atunci când vine vorba despre pregătirea legumelor pentru toamnă afară (toate gospodinele știu ce înseamnă coptul vinetelor și ardeilor pe aragaz...). Așadar, pentru cei care vor să facă o investiție în ceva durabil, estetic și funcțional, grătarul zidit de grădină din cărămidă este o alegere excelentă.

Variante cu chiuvetă și cuptor

635 27 2Grătarele în aer liber nu mai sunt rezervate doar zilelor de sărbătoare şi excursiilor. Fiecare duminică poate fi un motiv să vă invitaţi familia şi prietenii la un prânz în natură, într-un refugiu intim, chiar în propria curte sau grădină, prilejul perfect să schimbaţi costumul şi cravata cu şorţul şi cu boneta de bucătar. Pentru cei care nu au un buget mare, există grătare gata făcute, care trebuie doar amplasate în curte, pe un suport neted. Sau vă puteți comanda un grătar care poate fi livrat acasă și, dacă vă pricepeți, îl puteți asambla chiar dumneavoastră. De asemenea, există firme care vin şi construiesc unul la comandă, dotat adiţional cu plită, chiuvetă sau cuptor. În acest caz însă trebuie să alocați o sumă mai mare, în funcţie de materialele folosite şi de complexitatea lucrării.

Simplu sau ajustabil

Nimic nu se compară cu ritualul de pregătire a grătarului sau cu gustul alimentelor preparate la foc de lemne, iar dacă sunteţi de părere că o masă gustoasă ar trebui să fie în acelaşi timp şi sănătoasă, atunci un grătar de grădină care asigură nu doar păstrarea gustului, ci şi aroma inconfundabilă şi conţinutul scăzut de calorii nu ar trebui să vă lipsească. Există, așadar, un tip de grătar zidit simplu, pe cărbuni şi prevăzut cu spaţiu de depozitare. Este foarte ușor de utilizat și, grație dimensiunilor și formei, poate fi cu ușurință amplasat oriunde. Dacă vă doriți un grătar cu componente din beton precolorat, ceva mai versatil, veți avea o piesă realizată din materiale cu rezistenţă termică şi mecanică ridicată, cu grillul cromat, elegant şi care poate fi ajustat la două înălţimi diferite.

Piatra, elementul ancestral

635 27 3Piese de rezistenţă în orice grădină sau curte, grătarele de grădină placate cu cărămidă sau grătarele cu un cuptor inclus sunt ideale pentru a lua masa sau pentru divertismentul în aer liber. Poate părea greu de crezut, dar, dacă vă doriți un grătar de curte din piatră, nu doar că ați făcut o alegere excelentă și pe termen foarte lung, ci vă și puteți monta acasă piesa, întrucât multe dintre ele sunt livrate în chit, cu instrucţiuni de asamblare. Un model elegant, pentru cei cu pretenții de la momentele petrecute alături de cei dragi în grădina proprie, poate fi placat la exterior cu piatră poligonală nefasonată, poate avea cupola şi camera grătarului din beton armat şi cărămidă ignifugă. Practic şi versatil, este o adevărată bucătărie cu sistem de rotisare, permițând orice variațiuni culinare vă doriți.

Personalizarea, la mare căutare

Grătarele de grădină au apărut ca un răspuns firesc la dorinţa oamenilor de a se bucura de gustul inconfundabil al alimentelor preparate în aer liber, la foc de lemne, în proximitatea casei. Foarte multe persoane își doresc un anume grătar pe un spațiu dedicat, de anumite dimensiuni. Dacă vă orientați spre așa ceva, aveți varianta de a comanda construirea unui grătar de grădină în curtea casei. Merită efortul financiar, întrucât garanția lucrării poate fi mult mai extinsă. În plus, personalizarea vă poate lăsa imaginația să creeze modelul visat, de la blat din granit natural până la lungime, lățime și alte detalii care să asigure piesei încadrarea în decorul grădinii până în cel mai mic detaliu.

Vedetă la barbeque

635 27 4În căutarea unor soluții ingenioase de a salva spațiul din mica grădină personală, a apărut și un tip de grătar-jardinieră, cu o funcționalitate uimitoare. Dacă îl utilizați ca piesă pentru aranjament floral, aveți garanția materialului din care este confecționat, o ceramică rezistentă la temperaturi foarte înalte, care vă va ține „ierburile” în cea mai bună formă. Dacă, pe de altă parte, doriți să vă apucați de pus carne pe jar, același înveliș ceramic completat de elemente din inox, durabile, va asigura o „insularizare” perfectă, astfel încât grătarul să iasă impecabil. Nu vă rămâne decât să presărați peste frigăruile cu legume coapte câteva frunze de pătrunjel sau de mărar care au crescut atât de frumos în jardiniera de deasupra grătarului...