Main menu

header

693 18 1de Valeria Roman

Toți ochii sunt ațintiți asupra îndrăgitei Gabriela Cristea, care s-a întors de două luni pe „sticlă” din concediul de maternitate. Prezentatoarea este gazda „Te iubesc de nu te vezi”, cel mai așteptat dating-show, emisiune la cârma căreia se află la postul Antena Stars. Dacă până acum fanii erau obișnuiți să o vadă la Kanal D, din această vară, vedeta le găsește sufletul-pereche celor singuri, la un alt post tv rival. Gabriela muncește la foc automat! Ea are emisie live, șase zile pe săptămână, de luni până sâmbătă, de la 18:45, oră la care trebuie să țină piept principalelor jurnale de știri de la posturile concurente. Despre cum s-a pregătit diva pentru reîntâlnirea cu cei care o urmăresc, dar și despre despărțirea dureroasă de fiica sa de doar 10 luni, Gabriela Cristea a povestit cu emoție într-un interviu sincer, acordat exclusiv revistei Taifasuri.

„În meseria mea, e bine să te întorci cât mai repede la acţiune”

- Ai lipsit opt luni de pe „sticlă”. Cum a fost toată această perioadă?

- A fost cea mai frumoasă din viața mea, dar și una dintre cele mai grele, pentru că au intervenit foarte multe schimbări. Ne-am mutat în casă nouă cu puțin timp înainte de venirea Victoriei pe lume. Dacă m-ar întreba cineva, i-aș spune să nu facă asta, nu e ok. Încet-încet, le-am rezolvat pe toate, și acum chiar suntem bine. Nu ne mai putem plânge (râde). De câteva luni ne-am mai relaxat, am înțeles ce înseamnă să creștem un copil și profităm din plin de viața noastră de familie.

- Ai mai avut o absență din televiziune atât de „frumoasă” ca acum?

- Este cea mai frumoasă perioadă în care am lipsit de pe sticlă şi, probabil, dacă aș fi avut altă meserie, poate aș mai fi stat un pic. Dar în jobul asta, dacă vrei să le împaci pe toate, și familie, și carieră, e bine să te întorci cât mai repede la acţiune.

- Cum ți-ai pregătit revenirea?

- În forță! Sunt pregătită să dau piept cu piața media, sunt pregătită să fac orice efort, care să mă readucă în forma în care mă știu telespectatorii. Am așteptat cu emoție ziua când am lansat emisiunea „Te iubesc de nu te vezi”. Urmează o perioadă aglomerată, cu emisiuni live, la o oră unde concurența pentru audiență este acerbă. Ora 18:45 este o nouă provocare să ținem telespectatorii în fața televizorului pentru două ore, de luni până sâmbătă. Este un nou show de televiziune care testează mai mult decât s-a testat până acum combinația dintre tv și online.

„Îmi doresc tare mult să mai fac echipă cu soţul meu în emisiune”

693 18 2- Prezinți un format cu care tu ești familiarizată de atâția ani, practic imaginea ta e asociată cu acest gen de emisiuni matrimoniale. Ai avut emoții sau doar unele constructive?

- Emoții am de fiecare dată, pentru că îmi doresc să iasă totul perfect. Când începi ceva nou, vrei ca totul să se așeze și, da, am fost și sunt un pic cu sufletul la gură.

- Ce așteptări ai de la această emisiune?

- Așteptările pe care le are orice gazdă tv. Îmi doresc cifre bune de audiență, îmi doresc ca telespectatorii să înțeleagă mesajul pe care îl transmitem, publicul să fie lângă noi, să avem putere și înțelepciune să le oferim telespectatorilor ceea ce își doresc în fiecare seară în care sunt implicaţi în viaţa eroilor noştri.

- Vei face din nou echipă cu soțul tău? Cum vă înțelegeți profesional?

- Îmi doresc tare mult să facem echipă și sunt convinsă că, mai devreme sau mai târziu, vom reuşi și acest lucru. Mie îmi este foarte ușor când sunt cu el pe platoul de filmare. Tavi îmi dă energie, mă ajută și sper să se întâmple asta cât mai repede.

- Într-o duminică, odată cu acea ediție specială, a fost una dintre zilele în care ați fi avut nevoie de ajutor cu copilul. Cum vor fi aparițiile lui Tavi în platou de acum încolo?

- Tavi va veni în emisiune ori de câte ori noi o să-i solicităm și el o să poată să facă acest lucru, dar și în funcție de evenimentele care se întâmplă în emisiune. Noi ne-am dori ca în viitor să încercăm să colaborăm din nou, pentru că ne înțelegem perfect în ceea ce privește prezentarea unei emisiuni.

- Cum te-ai simțit cu el din nou lângă tine?

- Atunci când Tavi este lângă mine, îmi dă senzația că totul se poate, că nu există limite! Știu că, oricât de grea ar fi emisia respectivă, mă voi descurca, pentru că am cel mai mare ajutor pe care aș putea să-l primesc vreodată. Pe Tavi!

A alăptat cu greu, doar două luni și jumătate

693 18 4- Cum crezi că simte Victoria întoarcerea ta în tv și faptul că nu veți mai sta atât de mult împreună?

- Sper să nu îmi simtă foarte mult lipsa și sunt convinsă că, la cum este Tavi, dacă ea o să vrea să stea mai mult cu mine, o să vină și o să se cuibărească acolo, aproape de mine.

- Cu cine rămâne când voi sunteți plecați la treabă?

- Încercăm să ne împărțim cumva, să nu fim niciodată amândoi plecați în același timp. Dar mai sunt și momente când avem amândoi treabă și atunci o luăm pe Paula, prietena noastră, care nu este o bonă, este ca o bunică pentru Victoria. Și stăm liniștiți când este cu ea.

- Cum e viața cu încă un membru acasă? Toată atenția voastră, a ta și a lui Tavi, se îndreaptă către ea?

- Da, toate evenimentele noastre se învârt, în acest moment, în jurul Victoriei. Atunci când plecăm de acasă, trebuie să luăm în calcul în primul rând nevoile ei. Și nu ne mai preocupăm doar de noi, să fim aranjați și parfumați, ci ne ocupăm ca ea să aibă tot ce este necesar cât lipsim de acasă.

- Care ți s-a părut cea mai dificilă etapă de până acum?

- Cea mai grea etapă a fost când nu a vrut să mănânce de la sân și, două luni și jumătate, cât i-am dat lapte matern, am folosit pompa de muls. Dureros!

„Abia aştept să fac dulceaţă de nuci din nucul nostru”

693 18 5- A avut colici? Cum merge diversificarea?

- Nu a avut decât două puseuri de colici. Cu diversificarea merge foarte bine, credeam că va fi mai complicat, dar de fapt nu a fost.

- Cine gătește la voi în casă? Dar mâncarea de bebeluși?

- În general, eu gătesc pentru noi, dar nu exclusiv, Tavi e specialistul când vine vorba despre grătar. În schimb, mâncarea pentru Victoria o prepar exclusiv eu. Îi gătesc o zi da, una nu. Țin foarte mult să mănânce mâncare în casă.

- Știu că tu ești o gospodină desăvârșită, care pune inclusiv murături. Ai mai avut timp de așa ceva de când a venit bebe?

- Anul trecut a fost primul an în care nu am pus murături, pentru că în perioada aia eram operată și era mai complicat. Dar anul ăsta abia aștept să le reexperimentez. Și anul ăsta o să fac pentru prima dată dulceață de nuci din nucul din grădina noastră.

- Care e specialitatea ta atunci când vrei să-ți surprinzi invitații? Dar soțul?

- Nu am o specialiate, depinde de oameni şi de eveniment. Eu cred că fac bine orice aș face, dar invitații cer în general prăjituri.

- Când e o femeie bună de nevastă? Când știe să facă mămăligă?

- Teoretic, așa se spune, practic, eu nu știu să fac mămăligă, pentru că nu este un aliment pe care noi să-l consumăm în mod uzual.

„Mi-a fost teamă de faza cu cristelniţa la biserică”

693 18 7- Fetița ta este un copil vesel, care a zâmbit continuu la botez. Ți s-a părut agitată în vreun moment?

- Da, doar în biserică, la un moment dat, pentru că a fost foarte aglomerat. A fost neașteptat de multă lume pentru o biserică atât de mică. Le mulțumim tuturor pe această cale, dar pe ea a agitat-o, nu-i plac spațiile aglomerate.

- Este mai liniștită acum de când ați creștinat-o, așa cum se spune?

- Nu, pentru că a fost mereu un copil blând și mi se pare că toate lucrurile care vin în viața ei le primește cu brațele deschise.

- Tu ai avut emoții legate de eveniment! Știu că ai cerut ca Victoria să nu fie cufundată în cristelniță. De ce ai avut această teamă?

- Da, recunosc că mi-a fost frică! Botezul s-a desfășurat potrivit tuturor tradițiilor bisericești, a fost cufundată în cristelniță, dar nu băgată așa brutal cu capul la fund.

- Nașii i-au luat o rochiță pe care o va purta și peste ani. Cum ți s-a părut această idee?

- Nu știm dacă o va purta și peste ani, important este că ea s-a simțit confortabil. Și noi la fel. A fost foarte frumos. Și mai e important că are un trusou al ei pe care îl va vedea ca pe o amintire din aceste momente speciale. Și noi ne uităm cu drag la el, sperăm că și ea o va face.

„Eu nu știu să înot, dar îmi doresc ca Victoria să fie prietenă cu apa”

693 18 6- De curând, ați avut prima escapadă cu Victoria pe litoral. Cum a fost experiența?

- Cu Victoria a fost super la mare. Îmi doresc tare mult ca ea să nu se sperie de apă. Eu nu știu să înot nici la vârsta asta și îmi doresc ca ea să învețe să înoate, să fie prietenă cu apa. Îi place apa, îi place marea, deși nu am stat decât câte puțin, dimineața și seara. A fost foarte fericită.

- Cum s-a simțit pe plajă?

- A socializat cu copiii. Se apropie de 1 anişor și pare să aibă nevoie tot mai mult de prieteni.

„Recunosc, o răsfăţ deja prea mult”

- Îi achiziționezi des hăinuțe şi jucării?

- Îi cumpăr, da. Din păcate, da! Și spun din păcate, pentru că nu apucă să îmbrace de mai mult de două ori o hăinuță. Şi asta dacă suntem norocoși. De regulă, le cam îmbracă o dată și le dăm mai departe. Sunt ca și noi. În afară de faptul că îi cumpăr eu des, mai are nași, mătuși, verișori care o tot răsfaţă. Chiar zilele trecute le spuneam tuturor să nu-i mai cumpere, are foarte multe pentru vara asta. Măcar să-i ia pentru toamnă.

- Cum arată camera special pregătită pentru fetița voastră? Doarme acolo?

- Este cea mai frumoasă! Ai un sentiment de siguranță, de căldură, de bucurie, de speranță. Și ea se simte cel mai confortabil în camera ei.

- Putem spune că Victoria are un dressing la fel ca al mamei ei?

- Nu încă. Are multe hăinuțe, dar are un dulap cu mult mai mic decât un dressing. În rest, are și ea cam tot ce se găsește într-un dressing. Are cutii de bijuterii, lenjerie de corp deosebită, colecția de pantofi (râde).

„Sunt moartă după pantofi”

- Tu te poți considera o victimă a modei?

- Nu, niciodată nu am putut spune asta despre mine. E prea obositor și-ți ia mult timp. Îmi place să fiu cochetă, ca orice femeie, dar nu sunt înnebunită după modă. Îmi aleg haine pe care să le pot purta mai multe sezoane, sunt mai degrabă adepta pieselor clasice.

- Reciclezi ținute mai vechi pe care le reactualizezi cu alte piese noi sau accesorii?

- Da, fac asta. Nu toate, dar sunt multe haine pe care le păstrez și pe care le aduc în prim-plan mai devreme sau mai târziu.

- În ce investești mai mult? Pantofi, genți sau haine?

- Mai nou, în nimic, dar pot spune că îmi plac în mod deosebit pantofii. Dacă mă duc să cumpăr o pereche de pantofi, ajung acasă cu două!

„Când Tavi este lângă mine, îmi dă senzația că totul se poate, că nu există limite! Știu că, oricât de grea ar fi emisia respectivă, mă voi descurca, pentru că am cel mai mare ajutor pe care aș putea să-l primesc vreodată. Pe Tavi!“

Gazda „Te iubesc de nu te vezi” are un reality-show în fiecare zi, de luni până sâmbătă, de la 18:45, la Antena Stars. O emisiune care, practic, este în ADN-ul Gabrielei Cristea. Deci, viaţa lungă este garantată!

„De la naştere şi până acum, am dat jos vreo 15 kilograme“

693 18 3- Urmezi o cură de slăbire. Cum arată programul tău de mese?

- Mănânc cinci mese pe zi, trei mese principale și două gustări. Fără zahăr, fără ulei, fără paste și alte lucruri care îngrașă. Doar salată, proteine, alimente sănătoase.

- La ce ai renunțat definitiv?

- Momentan am renunțat la multe lucruri, dar nu definitiv. Îmi doresc să mănânc mai multă carne de pește și să nu mai pun mâna pe un copănel de pui (râde).

- Ce rezultate ai până acum?

- Am slăbit destul de mult. De la naștere și până acum, am dat jos vreo 15 kilograme. Aș mai vrea să slăbesc încă cinci.

- La ce greutate îți dorești să ajungi?

- Nu vreau o greutate anume, vreau să mă simt eu bine. Dacă voi reuși să mai slăbesc și astea cinci kilograme și voi considera că este nevoie de mai mult, poate voi mai slăbi încă două-trei. Voi vedea cum mă simt.

A renunţat la atelierul de croitorie, dar vrea cofetăria ei

- Mai ai atelierul de rochii de mireasă și de ținute de seară?

- Nu-l mai am de foarte multă vreme, pentru că nu m-am putut ocupa de el, oricât de mult mi-aș fi dorit. Nu le poţi face pe toate!

- Te-ar tenta să-ți mai deschizi o afacere pe care să ți-o personalizezi în funcție de pasiunile tale?

- Probabil voi face asta la un moment dat și pot să fac multe lucruri. Toţi prietenii mei mă întreabă dacă nu îmi deschid o cofetărie. Le-am zis că eu la bătrânețe mă voi îmbogăți făcând din hobby-uri un business.