Main menu

header

730 16 1de Valeria Roman

Iulia Albu este cea mai incomodă specialistă atunci când abordează subiectul modă. Nu există vedetă despre care temutul fashion-editor să se fi putut abține vreodată de la comentarii pertinente, dar atât de acide... Chiar dacă persoanele publice vizate iau criticile uneori personal, faimoasa Iulia nu consideră că remarcile ei ar trebui privite chiar așa, ci mai degrabă drept… sfaturi constructive! La rândul ei, Iulia permite oricui are studii de specialitate să dea verdicte sincere despre felul în care se îmbracă și știm cu toții că are un stil extravagant. Cu un cocoș negru în brațe, vedeta își face apariția spectaculoasă în fiecare marți, la Pro TV, pe canapeaua lui Cătălin Măruță.

„Impostori şi creaturi autointitulate designeri”

- Iulia Albu taie kitsch-ul cu briciul! Cât de exigentă ești cu tine?

730 16 2- Exigența ține de cele mai multe ori de un suport de norme morale ce fundamentează profesional o direcție de implementare. Autocritica și perfecționarea țin de un resort interior propriu indivizilor capabili atât de curaj, cât şi de teamă. Ceea ce m-a caracterizat mereu a fost „setea” de a mă cunoaște.

- Se întâmplă să fii și tu criticată? De la cine ai accepta sfaturi în materie de modă?

- Accept să fiu atât criticată, cât și aplaudată de absolut oricine care nu își arogă gratuit titulaturi academice. Este un drept pentru care românii au luptat și s-au jertfit și ar fi o uriașă ofensă adusă acestui popor dacă cineva ar face altfel. Nu permit păreri de niciun fel impostorilor și „creaturilor” autointitulate designeri în ciuda lipsei desăvârșite a studiilor de specialitate. Aaa, și urăsc visceral minciuna!

- Câte ore stai în fața oglinzii până ieşi din casă?

- Puține. În casă am o singură oglindă. (râde)

„Cititoarelor, fiecare ținută trebuie să conțină 5% roșu!”

- În televiziune, rolul tău de bază a rămas celebra rubrică în care analizezi la sânge ținutele vedetelor. Care este totuși persoana publică de la noi despre care nu ai putut să comentezi nimic, niciodată?

- Nu mi s-a întâmplat niciodată „să nu pot comenta nimic” despre o persoană, la fel cum nu consider că succesul unei apariții a fost sau este vreodată strict legat de „cârpele” pe care le porți.

- Care este, în doar câțiva pași, secretul unei ținute reușite?

- Asumare, adaptare, roșu. Fiecare ținută pe care o poartă cititoarele voastre trebuie să fie încadrată în contextul evenimentului, momentului zilei, anotimpului, trebuie să evidențieze calitățile nu doar fizice ale purtătoarei. Și să conțină 5% roșu.

- Ce nu ar trebui să lipsească din dressingul unei femei? Dar al unui bărbat?

- Din dressingul unei femei nu trebuie să lipsească un mantou din cașmir. Din dulapul unui bărbat, șosetele colorate.

„Cele mai multe vedete aleg un rulaj sinistru al cârpelor resuscitate”

- Care crezi că sunt greșelile frecvente pe care le fac vedetele noastre atunci când merg la evenimente mondene?

- În primul rând, din lipsă de stiliști calificați, pentru că, este evident, cele mai multe persoane publice aleg consultanți care lucrează barter, ajung să poarte ținute copiate sau, și mai rău, care au mai fost purtate și de alte vedete, într-un rulaj sinistru și plictisitor al cârpelor „resuscitate”. În al doilea rând, multe cad pradă unor trenduri care nu le caracterizează, eșuând trist în încercarea de a fi în ton cu ultimele „ifose” în modă.

- Care dintre vedetele pe care le-ai criticat în decursul timpului ți-au luat criticile ca pe un sfat constructiv și cu care ești în relații mai puțin bune?

- Finalitatea criticii pe care eu o fac este ca în primul rând cei din fața televizorului, ca și cei care îmi citesc site-ul, să își îmbunătățească modul în care „se comunică” celorlalți prin intermediul codului vestimentar ales. „Consumatorul final” nu este niciodată celebritatea vizată. Astfel, micile drame vestimentare ale unora și altora nu intră în aria mea de interes.

„Căsătorie tot cu... Mihai Albu? Amuzant!”

730 16 3- Ce face Iulia Albu în timpul liber, atunci când moda nu mai este pe primul loc?

- Iulia Albu pictează goală, se plimbă desculță prin iarba udă, mănâncă pâine de casă și este, în esență, tot Iulia Albu.

- Ce carieră i-ai recomanda fiicei tale, Mikaela? Ce ar vrea să devină?

- Mikaela va alege mult mai târziu ce carieră va urma. Nu sunt genul de persoană frustrată care se „realizează” impunându-i propriului copil o carieră pe care nu a putut-o urma el/ea însuși/însăși.

- Ai o relație cu un om care te împlinește sufletește! Te gândești la căsătorie?

- De ce nu?

- Ca o ironie a sorții, dacă el ar lua numele tău, ar deveni tot Mihai Albu! Ești urmărită oare de acest prenume?

- Mihai Alexandru Albu, ai dreptate. Ar fi amuzant! (râde)

„Cocoşul negru este un împieliţat mic şi autosuficient ca majoritatea starurilor pe care le comentez“

730 16 4- Eşti acompaniată de un nou cocoș, căruia i-ai făcut și pagină de Instagram. Ce poți să ne spui despre Claude Vert DouDou?

- Claude Vert DouDou este cocoșul Phoenix negru al Iuliei Albu. Și da, este un împielițat mic și autosuficient ca majoritatea starurilor pe care le comentez.

- De ce un cocoș și nu un cățel, de exemplu, pe care să-l porți în poșetă?

- Întotdeauna m-a fascinat curiozitatea românească în ceea ce privește o pasăre cu care absolut toți am luat contact în copilărie. De ce nu un țap? De ce nu un miel?

Nu vă feriţi de... „Marţea Neagră cu Iulia Albu“!

Iulia Albu nu este deloc indulgentă cu vedetele noastre. Tot timpul are comentarii acide de făcut la adresa lor, iar ultimele ei remarci chiar ar trebui să le pună serios pe gânduri.

Despre Anda Adam

„Anda Adam a ales o rochie total nepotrivită atât contextului actual, 2019, cât și în viață, în general. Paietele nu sunt o greșeală, însă paietele combinate cu lycra și tulle care se vrea transparent, dar nu este, pene de struțocămilă, extensii de slabă calitate, decolteu la vedere, pantofi cu platou din lac beige, mobilier din China, tapet din Balaurul Mov, aoleu… ce spuneam? Exact! Anda marchează încă o apariție dezastruoasă demnă de un trofeu BAU. Sper totuși să nu îl pună în acel decor de un prost gust grotesc. Vonatella Dersace (n.r. - Donatella Versace) ar fi invidioasă!”

Despre Diana Sar

„Îmi plac foarte mult rochia și atitudinea și, fiind într-o dispoziție caritabilă, cum ați putut vedea mai sus, voi spera că Diana poartă pantofii potriviți la această ținută pe care o ador. Rectific, chiar dacă nu ai purta pantofii potriviți, zâmbetul, atitudinea (și Vlad) fac totul. Așadar, astăzi, ia un WOW!”

Despre Andreea Raicu

730 16 5„Nu credeam că mai există fuste de acest tip. PUNCT! Pentru că trebuie, totuși, să facem o analiză pe caz, oricât de nefericit ar fi el, iată ce spun eu: pantoful alb nu se asortează la ținute office accesorizate cu cercei cu floricele (sau ce atârnă în cazul de față). Ceasul purtat pe mâna stângă nu trebuie contrabalansat cu brățări în alte nuanțe și pietricele (ațișoare, scoici, ațișoare, la naiba!), pe mâna dreaptă fiind preferabilă, în cazul unei greutăți considerabile a limbilor (ceasului), purtarea unei sacoșe cu praz în mâna opusă, creând astfel, măcar, un efect amuzant. Sigur că lipsea, și înțeleg de ce Andreea (n.r. - Andreea Raicu) a optat pentru o centură cu litere, în cazul de față - ∞ (n.r. - minus infinit). DeCe Andreea? (n.r. - literele DC - de la Dolce&Gabbana)”

Despre Adelina Pestriţu

„Când vrei să fii Kim Kardashian și nu îți iese, ajungi... Adelina Pestrițu! În general brandurile afișate ostentativ sunt de un real prost gust, mai ales atunci când brandul respectiv nu este unul cunoscut. Nu mă deranjează că outfit-ul ei este verde, nuanța fiind una plăcută chiar, dar mă deranjează accesorizarea «de cartier» cu ceasul auriu și acea coadă sinistră... 2!”

Despre Cătălin Măruţă

730 16 6„Să fie o coincidență faptul că în ultimul timp Cătălin Măruță nu mai postează foto cu ținuta din cap până-n picioare? Am ajuns și aici. Dar eu sunt un om de cuvânt, așa încât mă voi ține de promisiunea pe care am făcut-o în direct, marți, la «Marțea Neagră cu Iulia Albu», iar verdictul meu este: ador șosetele colorate! Pe care Cătălin NU le poartă, dar ar putea începe să le poarte, mai ales în contextul în care, compozițional, atât cromatic, cât și cut-wise, Cătălin stă foarte bine. Bine, de cele mai multe ori… Mă bucur că «am» renunțat în final la pălării, deși unele mi-au plăcut, dar, din nefericire, doar unele. Nu este târziu să încercăm o zonă puțin mai extravagantă și chiar mi-ar plăcea să te văd cu o cămașă cu manșete pentru butoni și într-un costum elegant, eventual cu papion. Eu țin aici totuși un trofeu BAU, Cătălin, pentru orice eventualitate, căci nu se știe când te prinde și pe tine «Marțea Neagră cu Iulia Albu», la 16:15(ish) pe PRO TV România. Nota: 9,1”