Main menu

header

749 16 1de Valeria Roman

Emoții uriașe pentru jurnalistul şi prezentatorul tv Kanal D Christian Sabbagh (47 de ani), care la începutul lunii septembrie s-a căsătorit religios pe repede-înainte cu Iulia (28 de ani), femeia care l-a făcut din nou tătic, în toamna anului trecut. În aceeaşi zi, cei doi l-au botezat pe băieţelul lor, Christian Jr. Jurnalistul mai are trei copii, pe Jasmine Anne Marie Sabbagh, pe Eduard Sabbagh și pe Anais, fetița sa născându-se în 2017, pe 7 martie. El s-a cununat civil cu Iulia, o tânără cu 19 ani mai mică decât el, în 2017. Despre cele două evenimente extravagante, dar discrete - nuntă și botez -, cât și despre femeia pe care o numește „mireasa vieții lui”, ne-a povestit jurnalistul de origine libaneză, care a ales un restaurant cu specific arăbesc pentru cea mai importantă zi din viața lui tocmai pentru a cinsti memoria părinților săi decedați și îngropați în Liban.

Și-au unit destinele doar în prezența familiilor și a prietenilor apropiați

- Ai renunțat la burlăcie în cadrul unui eveniment discret. De ce ai preferat să păstrezi secretul?

- Nu mă ascund de oameni, dar am considerat că, deși prezint știri și sunt tot timpul în fața oamenilor, nu eu sunt important și nu trebuie să devin subiect al știrilor. Ca și jurnalist am fost întotdeauna discret cu viața mea personală. N-am încercat niciodată să mă pun pe mine personaj central al unei știri.

- Nu aţi riscat mult hotărându-vă în ultima clipă să faceţi nunta? Poate în ziua ceremoniei te trezeai că invitații nu sunt în oraș, fiind și perioadă de concedii...

- A fost ceva foarte restrâns, doar cu prietenii. Consider că momentul în care doi oameni își unesc destinele în fața lui Dumnezeu este unul extrem de important. Și am ales să facem acest lucru doar alături de familia Iuliei și de prietenii foarte apropiați nouă. Și, bineînțeles, alături de copii.

„Au fost foarte puțini invitați. Tatăl Iuliei a fost anunțat de pe o zi pe alta”

749 16 2- Are vreo semnificație aparte data de 7 septembrie?

- Luna septembrie are multe semnificații, atât pentru mine, cât și pentru Iulia. Este luna în care e ziua soției mele, dar și perioada din an în care ne-am cunoscut. Acum va fi și luna în care l-am creștinat pe micuțul Christian Jr. și ne-am unit destinele în fața lui Dumnezeu.

- Câți oameni au onorat invitația voastră lansată cu 48 de ore înainte? Cum au reacționat?

- Exact prietenii pe care i-am invitat. Nu a lipsit niciunul. Au fost foarte puțini, la o aniversare ar fi mult mai mulți. Am dorit să fim discreți și am vrut ca la acest eveniment să ne bucurăm alături de prietenii foarte apropiați și de rudele noastre. Este adevărat că prietenii noștri au rămas șocați, au crezut că este o farsă. Ei mă cunosc și știu că sunt omul surprizelor. Tatăl Iuliei a venit de urgență în România. L-am anunțat vineri, și-a luat bilet în aceeași zi, și sâmbătă a venit la nuntă. Nu a fost nimic regizat, a fost o nuntă „last minute”.

Nașul i-a convins să se cunune religios înainte de botez

- Acum că am aflat cu toții, spune-ne ce emoții te-au încercat în ziua aceea.

- Eu am fost extrem de emoționat pe tot parcursul evenimentului. E și firesc, e un moment foarte important din viața mea și a familiei mele. Iulia este la prima căsătorie și a plâns de bucurie, transmițându-mi și mie starea ei de fericire.

- Având în vedere că a fost un dublu eveniment, nuntă și botez, cum s-a derulat firul evenimentelor?

- Miercuri seară ne-am dus la nașii noștri să vorbim despre botez și nașul, fiind un om extrem de credincios, ne-a întrebat dacă suntem cununaţi. Atunci ne-am decis. Și eu și Iulia ne doream acest lucru, să ne căsătorim. Ne-am uitat unul la celălalt și ne-am înțeles din priviri. Așa am făcut în mai puțin de 48 de ore nuntă. Joi, Iulia s-a dus să-și caute rochia, eu să găsesc o sală, un loc discret. Am avut o problemă pentru că sălile erau ocupate, erau rezervate cu multe luni înainte. Dar planetele s-au aliniat în favoarea noastră și am avut parte de o petrecere frumoasă.

A avut costum de mire cumpărat cu o lună înainte

749 16 5- Unde a avut loc dubla petrecere?

- La Hotel Phoenicia. Am ales acest loc și inclusiv meniul și muzica au fost libaneze, pentru că părinții mei nu mai sunt în viață și mi-am dorit foarte mult să mă lege ceva de Liban și să mi-i aducă aproape, deoarece știu că s-ar fi bucurat pentru noi în acea zi.

- Ce pregătiri ați făcut pe ultima sută de metri?

- Absolut toate pregătirile au fost făcute pe ultima sută de metri. Așa cum spuneam, localul, muzica, meniul, invitațiile, alegerea rochiei au fost puse la punct în două zile. Singurul lucru pe care îl aveam deja a fost costumul pe care, întâmplător, mi-l luasem cu o lună înainte. Chiar mă întrebam în momentul în care l-am cumpărat de ce l-am luat, pentru că nu am nevoie de el. Dar am spus că e doar vina febrei shoppingului indusă de Iulia. Am înțeles apoi că l-am luat pentru că trebuia să-l port în ziua cununiei. (Zâmbește)

„Fiica noastră ne-a fost domnișoară de onoare, o mică prinţesă”

749 16 3- Ce tradiții ați respectat?

- Am respectat toate tradițiile românești, deși a fost o nuntă tipic arăbească. S-a și furat mireasa, cum se face la orice nuntă. Am aflat când m-au sunat. Am „negociat” și au „predat-o” în siguranță.

- Ați pregătit un vals al mirilor?

- Nu, eu nu mă pricep la dans. Nu am avut un vals al mirilor tradițional.

- Câte rochii a avut Iulia în ziua cea mare?

- O singură rochie. Perfectă pentru Iulia. Nu ne-am stresat cu mai multe ținute. Am vrut să ne simțim bine la petrecerea noastră și asta am și făcut.

- Fetița voastră Anais a fost domnișoară de onoare?

- Da, firesc, a fost și ea ca o mică prințesă, s-a bucurat enorm de acele momente.

- Cine a prins buchetul?

- A prins buchetul o bună prietenă a Iuliei, care a fost și domnișoară de onoare.

„Am petrecut luna de miere la stână cu cei patru copii”

- A urmat o lună de miere? Ce destinație ați ales?

- Am avut imediat după nuntă câteva zile de liniște. Am ales să mergem la o stână la Runcu. România este atât de frumoasă, pitorească! Ne-am bucurat de peisaje, oameni, mâncare tradițională, liniște. De altfel, noi aproape întotdeauna alegem destinaţii din țara noastră pentru concedii.

- Ați fugit în doi sau ați luat și copiii cu voi?

- Întotdeauna am luat copiii cu noi. Sunt familist convins și copiii mei sunt pe primul plan. Nu concep să plec undeva fără cei patru copii ai mei.

Băiețelul nu a fost scufundat în cristelniță

- Cum s-a comportat bebelușul vostru în ziua în care a fost creștinat?

- Excepțional. A zâmbit, i-a plăcut „băița”. Nu a schițat nimic, l-a surprins și pe părinte.

- A fost ceva de care să vă temeți legat de momentul scufundării în cristelniță?

- A fost un moment plăcut și pentru cel mic. Am vorbit înainte cu părintele, i-a pus apă pe creștet, nu l-a scufundat.

- Vi se pare schimbat acum, așa cum se spune în popor? Doarme mai bine? E mai cuminte?

- În casa noastră este o atmosferă foarte liniștită. Este o energie frumoasă pe care o simțim cu toții.

„Iulia m-a atras tocmai pentru că este naturală, fără operații estetice”

- Ce îți place cel mai mult la soția ta?

- Totul! Naturalețea, sinceritatea, faptul că habar nu avea cine sunt când ne-am cunoscut. A fost dragoste la prima vedere.

- Ai schimba ceva la ea? Ai fi de acord cu operațiile estetice?

- Nu, sub nicio formă. M-a atras tocmai pentru că este naturală. Unele femei și-au distrus frumusețea naturală cu aceste operații. Apreciez la Iulia că nu își dorește să apeleze la aceste intervenții.

- Cum v-ați cunoscut și cum a început idila voastră?

- A început frumos, în 2014, în 22 august. Ne cunoscusem în urmă cu o lună, în Turcia, la Istanbul, la o prezentare de modă unde Iulia era manechin. Mi-a atras atenția, era toată numai un zâmbet. Am invitat-o după prezentare la cină. A doua zi am plecat și ea a rămas. Am continuat să comunicăm și ne-am reîntâlnit în țară, în septembrie. De atunci am rămas împreună, iar acum avem o familie frumoasă.

„Sunt familist convins și copiii mei sunt pe primul plan. Nu concep să plec undeva fără cei patru copii ai mei“

„Nu a fost să fie să devin poliţist, aşa că m-am făcut jurnalist de investigaţie“

749 16 6- Legat de cariera ta, au fost momente când ai dispărut de la pupitrul știrilor Kanal D. Ce te-a făcut să te întorci?

- Am ales o meserie care să mă apropie de oameni, nu să mă îndepărteze. Nu am renunțat nicio clipă la pupitrul Știrilor Kanal D. A fost o perioadă în care am fost chemat în cadrul Poliției Române, m-a onorat această propunere, a fost o scurtă colaborare. Nicio secundă însă nu m-am gândit că nu voi rămâne jurnalist. Când eram tânăr, după ce am terminat liceul, am cochetat cu gândul de a mă duce să activez în Poliție. Nu a fost să fie, așa că am ales o profesie apropiată de ceea ce îmi doream, jurnalist de investigație.

- Care crezi că sunt cele mai importante calități ale unui jurnalist de investigație?

- În primul rând, onestitatea și curajul, indiferent de riscuri. Nu e o meserie ușoară, pentru oricine. Trebuie doar să spui adevărul. Nu candidăm la funcții publice, nu cerem voturi.

- Ai putea să stai departe de micul ecran? Pentru cât timp?

- N-aș putea. Este un microb care intră în sânge și cu cât trece timpul, „boala” se agravează. Chiar dacă n-aș mai fi pe micul ecran, ca prezentator, aș rămâne în zona media, în investigații. Este ceea ce îmi place să fac.

- Cum arată o zi din viața ta?

- Firesc, normal. Mă trezesc să merg la serviciu, la întâlniri care țin de profesie, vin seara târziu și petrec timp cu familia. Mă joc cu cei mici. Când ei merg la culcare îmi scriu textele. Mă culc în regulă pe la 3:00 noaptea și mă trezesc inevitabil la 7:00 dimineața, când se trezesc copiii.

- Ai un ritual cu care începi ziua?

- Primul lucru pe care îl fac dimineață e să îmi beau cafeaua. Nu funcționez fără ea, nici nu vorbesc cu nimeni până nu o termin.