Main menu

header

835 16 1de Ştefania Băcanu

Ana Maria Mărgean, puştoaica din Bucureşti în vârstă de numai 11 ani, care a impresionat-o total pe Andra și a primit Golden Buzzer la preselecțiile concursului „Românii au talent”, ediţia 2021, a câştigat mult râvnitul trofeu, după ce s-a duelat în marea finală cu alţi 11 concurenți. Ana Maria a prezentat un număr de ventrilocie excepţional şi a cântat alături de păpuşa Lizzie... Nu se aştepta la acest succes, iar la trofeu nici nu visa, mai ales că nu era pentru prima dată când participa la un concurs de talente şi nu izbândea! Eşecul, însă, a ambiţionat-o şi mai tare, a perseverat, s-a pregătit asiduu, şi, în cele din urmă, a câştigat inimile telespectatorilor care au răsplătit-o cu votul lor. „Românii au talent” a fost doar startul pentru Ana Maria, un copil înzestrat cu multe calităţi de excepţie, al cărui drum artistic pare că abia începe...

Două păpuşi şi un colaj din filmul „Dream Girls” au făcut diferenţa!

835 16 2- Ana Maria, în primul rând, felicitări pentru trofeul câștigat! Cum a fost pentru tine experiența la „Românii au talent”?

- De neegalat, o emoție extraordinară pe care am resimţit-o la intensitate maximă. Am cunoscut oameni incredibili, de la echipa PRO TV la concurenți. Am descoperit o lume nouă, a televiziunii, am trăit emoții pe care posibil să nu le voi mai trăi niciodată! M-am simțit ca un artist în adevăratul sens al cuvântului, lucrând cu profesioniști și performând în fața a milioane de telespectatori.

- Cât timp te-ai pregătit pentru marea finală și cine te-a ajutat?

- Pentru finală am avut timp foarte puțin, dar mulțumită mentorilor mei, Andreea Avarvari, de la Music City (canto), și Gary Owen (ventrilocie), am reușit să pun în scenă un moment diferit, două păpuși și un colaj de melodii din filmul „Dream Girls”, care, se pare, a ajuns la inimile telespectatorilor.

- Cine a fost prima persoană care te-a felicitat după marea finală?

- După jurați, cei doi frățiori ai mei și două finuțe care erau în public au invadat scena și m-au sufocat. (râde)

- Ai doi fraţi? Ce au spus despre succesul tău?

- Da, am doi frățiori mai mici, Adi, de 9 ani, și Ava, de 4 ani. Ei mereu îmi sunt alături, tot timpul au fost părtași la evoluția mea, însoțindu-mă la cursuri, festivaluri, concursuri... iar acum se bucură extrem de mult!

„Sunt mare iubitoare de animăluţe. Îl am pe căţelul Buzz, un papagal şi trei broscuţe ţestoase”

- Vă bucuraţi împreună pentru câştigarea marelui trofeu, dar şi pentru cei 120.000 de euro. Te-ai gândit ce vei face cu premiul?

- Nu încă... Momentan, mă bucur de această perioadă minunată din viața mea și de toată energia pozitivă din jur. Cu siguranță voi investi în educația mea, în primul rând, pentru a-mi dezvolta abilitățile.

- Ești o tânără domnișoară, te gândești, totuși, să-ți cumperi ceva pentru tine, ce îți dorești tu foarte tare? Sau vrei doar să investești în tine?

- Foarte tare am vrut un cățeluș și, deși părinții mei au tot amânat acest moment, noi fiind trei copii și locuind la bloc, în final, după câștigarea marelui premiu „Românii au talent”, au decis că este momentul să-mi îndeplinească această mare dorință. Fix de Ziua Copilului, de 1 iunie, l-am primit pe Buzz, un Bichon maltez, alb, mic și foarte drăgălaş.

- Există vreun lucru material pe care ți-l dorești cu ardoare?

- Mi-aș dori să am o casă la curte unde animăluțele să fie în largul lor. Eu sunt o mare iubitoare de necuvântătoare, în afară de cățelușul Buzz, mai am un papagal, Polly și trei broscuțe țestoase, Shelly, Lorenzo şi Dasy. Surioara mea își dorește și ea o pisicuță, iar frățiorul meu un cățel de talie mai mare.

„Ca şi ventriloc, scoţi sunete fără să-ţi mişti buzele sau gura! Respiraţia e cea mai importantă”

- Să ne întoarcem puțin în trecut. Care este povestea ta şi cum ai descoperit arta ventrilociei?

- Arta ventrilociei am descoperit-o pe YouTube, cu câțiva ani în urmă, eu fiind mereu interesată și căutând diverse tutoriale pentru tehnici vocale, diverse interpretări pentru piesele pe care le aleg, cu scopul de a-mi putea identifica propriul stil. Mi-a plăcut această artă și am studiat mai mulți ventriloci din întreaga lume.

- Ce anume te-a atras și cum ai decis să o studiezi?

- Găsind prestațiile idolului meu, Terry Fator, m-a făcut să-mi doresc cu ardoare să învăț și eu. Terry este un ventriloc de excepție, dar și un cântăreț foarte bun, având propriul show în Las Vegas. Eu fiind solist vocal, mi s-a părut o superprovocare să încerc să fac și ventrilocie. Și mie-mi place să imit voci de artiști celebri (Britney Spears, Shakira sau alții).

- A fost greu la început sau ți-a ieșit din prima?

- La început, dificil, dar ca orice, prin mult exercițiu și studiu, abilitățile s-au îmbunătățit.

- Care este mecanismul ventrilociei? Oricine poate face asta?

- Oricine poate face, prin exercițiu. Cred, însă, că fizionomia îi poate avantaja mai mult pe unii oameni. Ca şi ventriloc, ar trebui să poţi emite sunete astfel încât spectatorii să nu poată realiza de unde vin. Deci, fără a mişca buzele sau gura! Respiraţia este cea mai importantă şi puterea cu care aerul este scos, astfel încât sunetele să iasă într-un mod rezonant şi natural. Datorită musculaturii proeminente a fetei sau inabilităţii de a-şi relaxa maxilarul, pentru unii ventrilocia poate părea o tehnică forţată, dar pentru alţii, o tehnică naturală şi relaxată.

- Câte ore exersezi pe zi?

- Exersez două-trei ore sau mai mult, depinde de câte teme am pentru şcoală și/sau dacă mă pregătesc pentru un concurs anume.

„Confecţionam păpuşi singură, din şosete... Dar Lizzy este cea mai bună prietenă a mea”

- Cum a luat naștere Lizzy?

- Lizzy a fost prima mea păpușă, ea a fost cel mai frumos cadou primit vreodată, anul trecut, de ziua mea. Înainte de Lizzie, confecționam păpuși singură, unele din şosete, care au fost accesorizate ca să capete diverse personalități (animăluț, balerină etc.), altele din pluşuri pe care le aveam, scoțând umplutura și modificând partea de gură astfel încât să se deschidă natural. Le-am păstrat pe toate, dar Lizzy este cea mai bună prietenă a mea. Doar am cunoscut succesul împreună! (râde)

- Cum ai luat decizia să participi la „Românii au talent”?

- Am mai fost şi la alte ediţii, dar nu am trecut de preselecţii. Probabil, nu eram suficient de pregătită. Așa că am continuat să studiez, am început și cursuri de ventrilocie și, împreună cu părinții mei, am decis să încerc din nou, dar să combin cele două arte, de această dată, ventrilocia şi muzica. Părinții mei mă susțin mereu și sunt alături de mine pe tot parcursul evoluției, fie să particip la diverse cursuri - canto, ventrilocie, teatru, modelling, dans, atletism, fie că mă înscriu la concursuri, festivaluri etc. Ei știu că toate aceste experiențe ne ajută pe noi, copiii, la o dezvoltare armonioasă și, chiar, putem face performanțe în diverse domenii.

„Bunicul meu a fost un pianist foarte bun, iar verișoara mea, Theodora, ia premii la pian”

835 16 3- Ai moştenit talentul de la cineva din familie? Mai există vreun membru cu înclinaţii artistice?

- Bunicul din partea tatălui a fost un pianist foarte bun, verișoara mea Theodora, 12 ani, e și ea extrem de talentată și este elevă la Liceul de Artă din Ploiești, clasa de pian, câștigând foarte multe premii importante. Chiar ne dorim să avem la un moment dat o piesă deosebită împreună. Eu, voce, ea, pian!

- Cât timp te-ai pregătit pentru marea competiţie?

- Pe partea de canto mă pregătesc de când mă știu, muzica este viața mea, fac canto cu profesoara mea Ava (Andreea Avarvari) la Music City, care-mi este alături încă de la vârsta de 5 ani. Inițierea în arta ventrilociei am avut-o cu profesoara Crina Zvoboda, pe dânsa am descoperit-o ca fiind singura femeie ventriloc în România și sunt bucuroasă că a fost de acord să împărtășească din experiența ei cu mine. Mi-a fost alături cu lecțiile de ventrilocie și de actorie până și pentru pregătirile momentului din preselecții, care a fost extrem de apreciat, având peste 1,5 milioane de vizualizări pe YouTube! Faptul că prestația mea din preselecții a ajuns virală și pe Got Talent Global şi a fost văzută și de profesioniști din domeniu din întreaga lume, mă bucură enorm. Astfel am ajuns și eu să fac parte din grupurile de ventrilocie de pe Facebook, să particip la seminarii și chiar să îl cunosc și să mă antrenez pentru semifinală și finală cu un ventriloc cu experiență de zeci de ani, Gary Owen, cel care este și antrenorul lui Darcy Lynn, din SUA și al Celiei Munoz, din Spania, ambele câștigătoare Got Talent.

„La trofeu nici nu am îndrăznit să visez”

- Ai avut emoții la preselecții? De cine îți era teamă dintre jurați?

- Emoții am tot timpul, dar teamă nu! Îi admir pe toți cei patru jurați în mod egal.

- Te-ai gândit vreo secundă că vei ajunge în finală și că o să o și câștigi?

- Nu mă gândeam că voi ajunge în marea finală, dar îmi doream enorm. La marele trofeu nici nu am îndrăznit să visez!

- Ai primit Golden Buzzer din partea Andrei. Ce ai simțit în acel moment? Te-ai văzut măcar pentru o secundă câștigătoare?

- Faptul că Andra a apăsat Golden Buzz-ul pentru mine a fost o binecuvântare și o bucurie imensă, eu apreciind-o pe Andra foarte mult încă de când eram micuță și am început să merg la orele de canto. Am luat fiecare moment așa cum s-a întâmplat și am așteptat, cu nerăbdare, etapă cu etapă din acest concurs.

- Prestația ta a fost de 10, conform specialiștilor. Nu ți s-au mișcat buzele deloc. Crezi că mai ai ceva de studiat, de învățat în acest sens?

- Așa este, am primit comentarii de apreciere de la ventriloci cu experiență, toți menționând acest lucru și faptul că într-un timp așa de scurt am putut să ajung la o asemenea performanță, dar eu voi lucra în continuare să-mi îmbunătățesc abilitățile. Tot timpul vor fi lucruri noi de învățat.

- Ai mai luat și lecții de canto?

- Da, nu m-am oprit niciodată! De la 5 ani iau lecții de canto și voi continua.

- Ce îți place să studiezi în afară de muzică și ventrilocie?

- Am o pasiune pentru desen, limbi străine, activități sportive şi dans, iar la şcoală, îmi plac toate materiile și le studiez cu mare plăcere.

„După victorie, am băut suc rece, am dansat și am cântat alături de juraţi”

835 16 4- Apropo de Andra, povestește-ne momentul din culise, când ai cântat alături de ea...

- După toate emoțiile și încordarea trăite înainte și în timpul premierei, eu fiind ultima în concurs și ultima strigată la premiere, am fost extrem de fericită să particip la mica reuniune a întregii echipe „Românii au talent”, care a muncit enorm pentru acea seară cu totul specială. Surpriza și mai mare a fost să întâlnesc acolo și jurații, degajați, bucurându-se alături de noi. Am băut suc rece (râde), am dansat și am cântat alături de Andra. Îmi voi aminti cu drag acest moment mult timp de acum înainte!

- Ai câștigat inimile a milioane de oameni cu talentul, dar și cu vocea ta. Cum ți-ai descoperit această voce minunată?

- De când mă știu, eu cânt! Părinții au descoperit când eram foarte mică că am ureche muzicală, pentru că eu rețineam toate melodiile ce se difuzau la radio în mașină, în drum spre grădiniță. (râde)

- Crezi că succesul tău va naște invidie printre colegii de școală și prietenii tăi? Sau, din contră, îți va aduce mai multă admirație, amici noi?

- Toți colegii mei mă apreciază și mă susțin. Toți s-au bucurat pentru realizările mele și mi-au urmărit cu sufletul la gură parcursul la „Românii au talent”. Da, într-adevăr, am și prieteni noi, mai ales în mediul virtual, pe rețelele de socializare.

„Lizzy a fost prima mea păpușă, ea a fost cel mai frumos cadou primit vreodată, anul trecut, de ziua mea. Înainte de Lizzie, confecționam păpuși singură, unele din şosete, care au fost accesorizate ca să capete diverse personalități“

„Îmi doresc mult să merg într-o tabără de muzică“

- Ce urmează acum pentru tine, profesional, personal? Se apropie vacanța de vară, ți-ai făcut planuri?

- Deocamdată, mă bucur de această perioadă de poveste. Îmi doresc să merg într-o tabără de muzică și să mă pot bucura de vacanța de vară fără restricții alături de frățiori, de prieteni și de familie.

- Unde îți place să mergi? Ce jocuri îți plac?

- Ador și activitățile sportive, pentru că eu fac și atletism. În timpul liber mă plimb cu trotineta sau cu bicicleta.

- Dar cu activitatea online cum stai? Cât timp petreci în fața calculatorului/a laptopului?

- Nu foarte mult, pentru că nu mai am așa de mult timp liber rămas.

„Idolul meu este Terry Fator, un ventriloc de excepţie, dar şi un cântăreţ foarte bun. Eu fiind solist vocal, mi s-a părut o superprovocare să încerc să fac și ventrilocie. Și mie îmi place să imit voci de artiști celebri, precum Britney Spears sau Shakira“

„Prestația mea din preselecții a ajuns virală și pe Got Talent Global şi a fost văzută și de profesioniști din domeniu din întreaga lume, iar asta mă bucură enorm! Astfel am ajuns să fac parte din grupurile de ventrilocie de pe Facebook, să particip la seminarii și chiar să îl cunosc și să mă pregătesc pentru semifinală și finală cu un ventriloc cu experiență de zeci de ani, Gary Owen“

„O ador pe Andra! Îi fredonez piesele încă de când eram foarte micuţă“

835 16 5- Care este visul tău, ce carieră vrei să urmezi?

- Clar îmi doresc o carieră muzicală, chiar și în combinație cu ventrilocia - deci solist/ventriloc. Mi-ar plăcea să devin un artist cunoscut și să pot urca pe cele mai mari scene ale lumii. Îmi doresc să pot susține spectacole mixte (solist, ventriloc), pe teme diferite, care să fie combinate și cu actorie, chiar stand-up comedy, de ce nu?

- Care este modelul tău? De exemplu, ai spus vreodată: «când o să fiu mare, o să vreau să fiu ca...»?

- Pe partea de muzică, idolul meu este Jennifer Hudson, pentru că îmi place mult muzica soul, iar pe partea de ventrilocie, așa cum am spus mai devreme, este Terry Fator.

- Dintre vedetele noastre autohtone, ai vreun model de artist pe care să îl apreciezi?

- Clar, Andra!!! Îi cânt piesele încă de când eram foarte micuță. Am urmărit foarte multe interpretări și sunt impresionată cum Andra poate susține concerte și poate cânta la fel de spectaculos orice stil de muzică, ceea ce-mi doresc să pot face și eu. Este o artistă completă, din punctul meu de vedere.