Main menu

header

903 16 1de Ștefania Băcanu

Veselia și buna dispoziție s-au mutat la ETNO TV, în fiecare dimineață de luni până vineri, între orele 8:00 și 11:00, iar responsabilii sunt George Vitan, faimosul chef, cunoscut sub numele de Gheorg, și frumoasa Cătălina Anamaria Botoșineanu. Astfel, alături de cei doi prezentatori, veți începe ziua tonici şi cu... „Veselie în bucătărie”. Nu vor lipsi artiștii unul și unul, muzica bună, discuții interactive pe diferite teme, și multe, multe zâmbete. Atât Gheorg, cât și Cătălina au ștate vechi în lumea televiziunii, însă, vin din zone, cumva, diferite. Și-au unit talentele și inspirația și sunt convinşi că telespectatorii nu se vor mai da duși din fața televizoarelor. Am stat și noi de vorbă cu ei între filmări și am aflat lucruri interesante despre viața din spatele camerelor de filmat, dar și despre drumul destinului pe care l-au parcurs până aici.

Gheorg: „Emisiunea se întâmplă în bucătărie, pentru că omul se trezeşte dimineaţa şi prima dată merge în… bucătărie!“

- Cum să îți spun, George sau Gheorg?

- Păi, prietenii îmi spun Gheorg și acasă sunt, simplu, George.

- Dar de la ce Gheorg?

- Poveste lungă... De acum 150.000 de ani, de pe vremea în care lucram cu Teo. Ea s-a gândit că George este un nume banal și a zis să găsim un supranume care să șocheze și uite că a avut mână bună. (râde)

- Ea ți l-a ales?

- M-a întrebat ce nume mi-ar plăcea... Și dădeam tot felul de nume, ce îmi veneau în minte. Dar voiam tot ceva legat de George. Și au fost mai multe variante: Gheorghiță, Grigoraș... Și la un moment dat zice: „Băi, gata, Gheorg. Sună bine!”. Și a rămas... Gheorg!

- Deci, Teo a fost un fel de nașă...

- Da, ea m-a botezat și era aproape să fie și nașa băiatului meu cel mic. În fapt, tot ea este cea care i-a dat numele...

„La ultima fotografie, doctorița i-a spus soţiei mele că 99% este fetiță și a ieşit… băieţel!”

903 16 2- Cum adică?

- Păi, uite așa. Victor, flăcăul meu, era așteptat, de fapt, ca fată. În sensul că la toate ecografiile pe care le-am făcut reieșea că ar fi de sex feminin. La ultima fotografie, când sarcina era la vreo șapte luni, doctorița i-a spus nevestei mele că 99% este fetiță, 1% să fie greșeala ei. Când ne-am dus să nască la maternitatea Bucur, același doctor cu care l-a adus pe lume și pe Alex i-a dezvăluit să stea liniștită, este băiat, lung și slab. Noi eram pregătiți cu nume de fată, îți dai seama… Bianca, Raluca, Roberta…

- Și a fost băiat…

- Eu îmi doream fetiță, pentru că aveam deja un băieţel și voiam pereche… Dar, da, și al doilea a fost tot flăcău. Când m-a sunat doctorița să îmi spună, nu am crezut! Nu avea cum… Mi-a zis: „Ai un băiețel sănătos de 3,200 kilograme, 55 de centimetri”. Mă luați la mișto, i-am zis, este imposibil… Eu am fată… (râde)

- Și ți-a dat toate planurile peste cap… Nu aveați nici nume pregătit, nu?

- A doua zi eram la machiaj cu Teo și Mircea Badea și ne gândeam la nume, aveam trei zile la dispoziție să merg să îl înregistrez. Am zis că îmi place Andrei și să găsim ceva apropiat care să se potrivească: Radu, Vlad… Dar, la un moment dat, a dat verdictul Teo: Victor. Și Victor Andrei a rămas. Și de asta am spus că Teo a fost cumva nașa băiatului, că i-a găsit „titulatura”. Ea voia să îl boteze, dar aveam nașii noștri de cununie, care l-au creștinat și pe cel mare....

„Avem invitați aleşi pe sprânceană, alături de care dezbatem subiecte din viața de zi cu zi”

- Alături de Cătălina, tu ești gazda emisiunii „Veselie în bucătărie”. Ce ne spui despre acest proiect?

- Am avut un debut frumos, pe 26 septembrie. A fost dragoste la prima vedere! (râde)

- De ce să se uite telespectatorii la voi?

- Ne dorim ca în timpul emisiunii să ne simțim bine noi, prezentatorii, în primul rând. Că, dacă ne simțim noi cum trebuie, transmitem și telespectatorilor starea de bine. Avem o echipă excelentă, cum, de altfel, dispunem de toate ingredientele pentru un proiect de succes.

- O emisiune din care nu lipsește nici partea cu gătitul, nu?

- De luni până vineri, între ora 8:00 și 11:00, avem invitați artiști, alături de care vom dezbate subiecte cotidiene, din viaţa noastră, a tuturor. Deci, ei nu vor veni doar să cânte, așa cum erau obișnuiți la ETNO TV… Vor sta la taifasuri (râde), vor găti... Totul se întâmplă în bucătărie, de unde și numele emisiunii, pentru că omul se trezește dimineața și unde merge prima dată? În bucătărie! Jumătate din zi, dacă stă acasă, și-o petrece tot acolo, de aceea, atmofera trebuie să fie una pozitivă, veselă. Și atunci, de ce nu şi-ar petrece telespectatorii diminețile cu noi?

„Eu gătesc, prezint, dansez. Le fac pe toate!”

903 16 3- Tu gătești în timpul emisiunii?

- Eu gătesc, prezint, dansez… Le fac pe toate. (râde) Vedem ce va fi cu emisiunea, dacă va avea succes, dacă telespectatorii vor fi alături de noi… Suntem abia la început. Dar e fain!

- Cum ai ajuns în acest proiect?

- Honorius Prigoană a crezut foarte mult în proiect și tot el a vrut să îl readucă în atenția telespectatorilor ETNO TV. Spun să îl readucă pentru că această emisiune a avut succes mai demult, la aceeași televiziune, când se număra printre primele posturi la capitolul audiență, și mă bucur că am făcut parte din echipa care a scris atunci istorie la ETNO TV. Chiar acest show a avut minutul de aur trei ani la rând la edițiile speciale. 

- A fost o emisiune similară cu cea pe care o prezinți acum?

- Da, similară, se întâmpla acum vreo 10 ani. Am păstrat formatul, deoarece era ușor de adaptat.

„Am o afacere de familie. Un complex cu pizzerie, cofetărie, restaurant și catering”

- Nu îți este deloc străină televiziunea… Cum este, însă, acest proiect? E diferit față de ce ai realizat până acum?

- Este o emisiune de divertisment, iar eu asta am făcut și în trecut, cu Teo și Mircea. Se gătea, se făcea revita presei, se cânta, se bârfea… Apoi, tot cu Teo, am lucrat la PRO TV, tot pe entertainment, iar la Kanal D, la fel.

- Mai ai și alte planuri?

- Da, am o afacere de familie. Un complex unde se regăsesc o pizzerie, o cofetărie, un restaurant, catering… Mai facem și distribuție, mai multe…

- Gătești acolo?

- Da, bineînțeles. Suntem cu toții acolo. Avem aproape 30 de oameni care lucrează cu noi. Chiar și în pandemie ne-a fost bine. Nu mă plâng… Cât au fost restricțiile, oamenii au comandat acasă. Astfel, afacerea a mers de minune.

„Nu avem prea multe vacanțe de familie, deși mi-ar plăcea, dar ne mai întâlnim la munte atunci când se poate“

„De un an sunt şi bunic de fată“

- Spuneai că ai doi băieței…

- Am doi băieți ca brazii, nu băieței. Chiar dacă pentru mine încă sunt pici, că sunt copiii mei, în realitate, sunt mari. Alex are 27 de ani, a avut nunta acum trei săptămâni, și Victor, 23 de ani, nu e însurat încă. Locuim cu toții în aceeași casă. În plus, sunt și bunic de fetiță. (zâmbește)

- Un bunic așa tânăr?

- Da, Antonia are 1 an și 1 lună și este jucăria familiei, feblețea noastră… Mă bucur foarte mult că sunt bunic. De fapt, nici nu conștientizez, practic, fiindcă eu consider că e a mea, fata mea. Îi cumpăr tot ce se poate. Am fost la un magazin zilele trecute ca să îi iau o jucărie și nu aveam ce să îi mai iau, că are de toate. (râde) Atenția mea este total la ea. De fiecare dată îi aduc ceva de pe unde merg… Mereu zic: Ia, uite, lucruri pentru fată… Ia, uite, asta i s-ar potrivi fetei… Și tot așa. Tinerii au fost plecați în luna de miere la Nisa și Antonia a rămas cu noi. Bine, mai mult cu bunica maternă, că noi am fost prinși cu treabă la complex.

Cătălina Anamaria Botoşineanu: „Într-un matinal e nevoie să fii spontan“

903 16 4- Cătălina, pentru tine cum a început proiectul „Veselie în bucătărie”?

- În primul rând este o emisiune veselă și mi-am dorit toată viața să lucrez cu Gheorg. (râde) E un proiect nou, pentru că eu nu am mai făcut divertisment. Am experiență în televiziune, dar vin din cu totul altă zonă. Este adevărat, am mai participat la emisiuni de gen, dar numai în calitate de invitat. 

- Mai exact, ce ai făcut până acum? Din ce zonă a televiziunii vii?

- Am prezentat știri la Realitatea TV, la Național TV, la N24. Apoi, am realizat niște emisiuni pe parte socială... Deci, cu totul altă abordare. De aceea, pentru mine este ceva nou, dar la fel de plăcut, și sper, ca alături de Gheorg, să pot duce proiectul la bun sfârșit și să avem succesul pe care ni-l dorim.

- Totuși, experiența ta este un important avantaj…

- Da, contează foarte mult. E drept, am avut o mică pauză de televiziune, timp în care am colaborat și o fac în continuare, de ceva ani, cu o firmă de teleshopping și, automat, acolo am multe filmări. Ba mai mult decât atât, de două ori pe săptămână, veneam dimineața la ETNO TV, cu produsele noastre de la teleshopping. 

„Vrem să le dăm idei de gătit gospodinelor”

- Îl cunoșteai pe Gheorg dinainte de acest proiect?

- Îl știam din auzite, dar nu l-am întâlnit niciodată. Mi se spunea că este un tip foarte pretențios, că nu este compatibil cu toată lumea… Dar ni s-a propus să mergem la mare, invitați la emisiunea estivală Matinalul de la ETNO TV, cea care a fost înainte de „Veselie în bucătărie”. Și am zis „Hai să mergem”, să ne cunoaștem puțin înainte, ca să vedem cum suntem. Dacă nu avem chimia aia? Dar am avut-o! Cum zicea și el, a fost dragoste la prima vedere.

- Vă completați cumva, nu?

- Amândoi trebuie să aducem veselie. Într-un matinal e nevoie să fii spontan, să ai cuvintele la tine în fiecare secundă. Noi reușim, cred, să facem asta, știm ce replică să dăm și când să o dăm, și în ce zonă trebuie să ne îndreptăm… Când nu e chimie, ca și într-o familie, ceva se rupe...

- Gătești și tu sau îl lași doar pe Gheorg?

- Îți dai seama că sunt numai ochi și urechi la Gheorg. (râde) Nu mă bag peste el. Este un bucătar desăvârșit, eu nu. Îl ajut cu veselia mea și cu buna dispoziție. Eu spun că este un plus faptul că se gătește în timpul emisiei, fiindcă, uite, sunt femei care se trezesc dimineața și se gândesc ce să prepare pentru ziua respectivă. Sunt în pană de idei și e o corvoadă, până la urmă. Altfel, dacă se uită la noi, vor avea inspirație. De fapt, ăsta este și scopul, să oferim telespectatorilor rețete simple, pe care să le gătească rapid acasă la ei...

„Am lucrat și în Parlamentul României o perioadă, consilier presă și imagine. Am cochetat și cu modellingul”

903 16 5- Ce ai făcut înainte de ETNO TV?

- Am lucrat și în Parlamentul României o perioadă, consilier presă și imagine. Nu eram în fața camerei, dar domeniul este cam același. Televiziunea, însă, e un microb. Gândește-te că prima mea apariție tv a fost la 18 ani, la Tele7ABC. Eram la știri.

- Dar ți-ai dorit să faci televiziune sau a fost o conjunctură?

- Mi-am dorit tare… Eu sunt din Brăila și încă de acolo am cochetat cu domeniul, sigur, la nivel local. Apoi, când am venit în București, oscilam între Jurnalism și Actorie. Și am ales prima variantă. Îmi place orice, nu doar în fața camerei. Pot să lucrez și în spate, atât timp cât este televiziune. Deci, cumva, toată activitatea mea de până acum s-a învârtit în jurul televizorului.

- Ai mai încercat și altceva?

- Am cochetat cu modellingul, pe la 19-20 de ani. Am făcut cursuri la școala Adrianei Petrescu, soția antrenorului Dan Petrescu și, până pe la vreo 30 de ani, am avut prezentări de modă. Cu o pauză pe la 24 de ani, că a venit copilul. (zâmbește)

- Și acum câți ani ai?

- Am 44 de ani. (ne face cu ochiul)

- Și nu ai mai urcat pe podiumul de modă?

- Ba da. Acum vreo lună, prietenul meu, designerul Florin Burescu, a zis că vrea să mă îmbrace într-o rochiță la o prezentare de modă la Craiova. Și am zis: „Aoleu, stai să vedem dacă mai știu să merg”. Culmea, am știut! (râde) Şi am dus la bun sfârșit prezentarea fără emoţii. Nu se uită așa ușor mersul acela specific. În plus, o femeie trebuie să știe să se mişte și pe stradă, să fie grațioasă.

- Cum te întreții?

- Recunosc, până la o anumită vârstă, nu am ținut cont de nimic, pentru că nu mă îngrășam. Nu asimilam, eram prea slabă. După nişte ani, însă, se schimbă metabolismul, arderile nu mai sunt la fel de rapide. Acum, da, am grijă ce și cum mănânc, vreau să mă apuc și de sport… Până acum nu am prea avut timp și, da, sunt genul de om care, dacă nu e împins de la spate, nu face. Îmi caut o sală de sport între televiziune și casă. Când plec de aici, să mă opresc pentru puţină transpiraţie. Cu un strop de inspiraţie... (râde)

„În relația de cuplu îmi doresc liniște, normalitate, înțelegere, iubire, respect. Nu sunt materialistă! Tot ce am câștigat a fost prin muncă“

„Prima dată am mers în faţa altarului la 24 de ani şi am divorţat după un an. Nu spun «NU» la o a treia căsătorie“

- Spuneai că ai un copil…

- Da, un băiat în vârstă de 20 de ani, Andrei. Este student la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

- Și nu faci sport cu el?

- Nu, pentru că el practică fotbal în provincie, nu este în București… Și, oricum, tu crezi că el, la 20 de ani, mai merge cu mama la sala de sport? La un moment dat, chiar îmi zicea că îl întreabă prietenele cine este femeia care îi tot dă inimioare pe Instagram. Și el le zice: E mama! Cum adică, mama? (râde)

- O mămică tânără… Sexy...

- Da, mă bucur că l-am făcut devreme. Atunci m-am și căsătorit prima dată, dar am divorțat la un an după nuntă. Suntem, însă, în relații bune, atât noi doi, cât și el cu Andrei.

- Și nu ți-ai mai refăcut viața?

- Sunt cu cineva, da. Înveți din greșeli. Destinul mi-a oferit atâtea surprize încât, după divorț, am zis că rămân cu numele fostului soț pentru copil… Ei bine, între timp, a mai fost o căsnicie care şi aia s-a terminat.

- Să înțeleg… Ai fost căsătorită cu tatăl lui Andrei, ai mai avut o căsnicie, eșuată, iar acum ești cu altcineva…

- Da, și am păstrat numele celui de-al doilea soț, și nu spun NU la o a treia căsătorie! Nu am nicio problemă. Sunt deschisă. Mariajul este ca o loterie. Nu ai de unde să știi ce se întâmplă pe parcurs, pentru că omul este foarte schimbător.

- Având aceste experiențe, ce ți-ai dori sau ce ar trebui să fie în plus ca să funcționeze?

- Chimie, în primul rând. Apoi, munca în televiziune nu e ușoară. Îți scriu tot felul de oameni, te sună… Devii persoană publică și trebuie să îți asumi. Şi persoana de lângă tine să fie înțelegătoare. Musai!