Main menu

header

953 16 1de Georgiana Mihalcea

Se știau de câțiva ani, au lansat o piesă de succes („Dacă ai ști”), iar timpul i-a ajutat să lege o frumoasă prietenie. Anul acesta, în sezonul 11 al emisiunii „Vocea României”, difuzat în fiecare vineri, de la 20:30, la PRO TV, îi vedem împărțind același fotoliu și cântărind împreună când apasă butonul care îi „întoarce” pentru un potenţial concurent în echipa lor. Amândoi sunt talentați, plini de energie și au o chimie specială când lucrează împreună. Am așteptat destul de mult timp să realizăm acest dublu interviu cu Theo Rose și Horia Brenciu și asta pentru că ambele vedete sunt implicate în foarte multe proiecte. Dar a meritat!

Theo Rose: „Horia este tot un Suflet. Este un vizionar şi un pasionat de muzică, de scenă şi de... tenis!“

953 16 2- Te vedem în fiecare vineri seara alături de Horia Brenciu căutând următoarea voce a României. Îți mai amintești prima voastră întâlnire?

- Prima mea întâlnire cu Horia a fost în 2017 când am fost invitată să cânt cu el într-o emisiune pe care o prezenta. A fost chimie din prima, deși am avut foarte mari emoții că îl întâlnesc.

- Cum decurge colaborarea?

- Suntem impulsivi amândoi. Ne surprindem unul pe celălalt de câteva ori pe ediție. Atunci când nu suntem de acord, căutăm să ne justificăm argumentat acțiunile și de cele mai multe ori facem asta în fața concurentului. Astfel, reușim să ne cunoaștem mai bine și concurentul primește un indiciu important despre atmosfera din echipa Horia & Theo.

- Piesa voastră „Dacă ai ști” v-a adus numeroase aprecieri. Cum crezi că va fi colaborarea voastră în sezonul 11?

- Colaborarea noastră din sezonul 11 va justifica succesul... colaborării noastre generale! Ne înțelegem extraordinar și îi sunt recunoscătoare lui Horia că e atât de atent și deschis în ceea ce mă privește.

- Cum l-ai descrie pe Horia în câteva cuvinte?

- Horia este tot un Suflet! Este un vizionar și un pasionat de muzică și de scenă. Aaa, și de tenis!

„Lui Sasha îi cânt «A venit un lup din crâng» în fiecare seară, la culcare”

- Ai devenit de curând mămică. Cum te-ai adaptat la noua viață? Ți-ai făcut un plan: cine stă cu micuțul Sasha când tu ești la filmări?

- Am reușit să mă organizez, sigur. Vă puteți da seama că nu stă singur copilul cât timp eu sunt la filmări! Avem parte de tot ajutorul posibil și eu fac toate eforturile să-i fiu alături copilului în tot timpul în care nu sunt la treabă. El are nevoie de mine și eu de el.

- La începutul sarcinii spuneai că vei avea fetiță. Cum ai reacționat când ai aflat că vei fi mamă de băiat?

- Da, eu credeam că voi avea o fată la început. Dar, la controlul de zece săptămâni, în timpul ecografiei, am dedus din reacția doamnei doctor că sunt șanse să nu fie așa, probabil că începuseră să se vadă semnele masculinității copilului meu! Dar, pentru că nu era sigură sută la sută, și pentru că se apropia petrecerea noastră de anunțare a sexului bebelușului, ne-a spus că avem mari șanse să aducem pe lume o fetiță. Cu toate astea, în sinea mea eu îmi doream un băieţel cu ochii verzi pe care să-l cheme Sasha. Și, până la urmă așa a fost!

- Ce îi cânți cel mai des?

- Îi cânt „A venit un lup din crâng” în fiecare seară, la culcare. E și cântecul copilăriei mele. Avem momentele noastre zilnic când pun karaoke pe TV. Și eu, și taică-su îi cântăm, iar seara adormim în liniște, stingem tot și stăm amândoi, îl mângâi pe cap și adoarme așa… E minunată perioada asta!

- Apropo de cântat, lucrezi la vreo piesă cu care să ne surprinzi?

- Sigur că da! Am reintrat în studio și am gata câteva colaborări și single-uri superbe! Abia aștept să le auziți!

„Vera din «Clanul» abia din sezonul 3 începe să evolueze și nu doar să existe”

953 16 3- Povestea ta de dragoste cu Anghel Damian a fost cap de afiș în media mult timp. Cum a fost prima voastră întâlnire?

- Prima oară l-am întâlnit la casting. El hotăra dacă iau castingul sau nu. N-am fost întrebată dacă vreau să particip la casting. M-a sunat Marcel (manager la PRO TV). Cu o zi înainte refuzasem un rol într-un film. Am stabilit cu managerii mei că nu e pentru mine, dar în sufletul meu am regretat pentru că era șansa mea să joc. Eu îl urmăream pe Anghel cu foarte mare atenție, fără să îmi închipui că mă voi îndrăgosi de el! Nu s-a pus problema de așa ceva atunci, a fost un impact așa, că eu îl mai ştiam, îl văzusem în alt serial, în „Vlad”, dar nu ştiam ce rol are la „Clanul”, nu ştiam că va fi regizor. Era foarte calm, foarte blând. Mă uitam la el cu fascinaţie. Mă domina, îmi dădea indicaţii. A fost interesant. L-am admirat pentru asta.

- Erai însărcinată când se filma sezonul 3 de la „Clanul”. Cum va evolua personajul pe care îl interpretezi?

- Personajul meu e o fată cu mult curaj şi care urmăreşte să ştie adevărul, în permanenţă. Îmi place mult şi mă bucur, totuşi, că există asemănări între mine şi ea. Din punctul meu de vedere, personajul Vera abia din sezonul 3 începe să evolueze și nu doar să existe. Începe să facă alegeri, să riște şi să acţioneze pe cont propriu. Ador acțiunea acestui sezon! Îmi place foarte mult că are şi latura asta de fată crescută pe stradă, care a învăţat, cumva, golăneala de nevoie. Că a trebuit să se descurce în nişte situaţii-limită. Iar chestia asta mă ajută să mai dau şi din Theo Rose afară!

„Îmi place să mă joc cu Sasha. Așa mă relaxez”

- În afară de Horia, cu cine simți că ai colaborat cel mai bine în plan muzical?

- Am colaborat superb cu toți cu care am cântat de-a lungul timpului. Aș menționa Bere Gratis, în primul rând, pentru că am legat o prietenie superbă cu Mitză și familia lui, ba chiar am luat câteva lecții de canto de la el. Damian Drăghici mi-a devenit, de asemenea, prieten de suflet. Și tot așa…

- Ești prinsă în multe proiecte. De unde atâta energie?

- Iubesc tot ce fac! Pe lângă asta, copilul reprezintă o supermotivație pentru mine. Vreau să îl fac mândru de faptul că sunt mama lui și mai vreau să vadă în mine un exemplu.

- Știm că nu mai ai prea mult timp liber. Dar, când prinzi câteva clipe de răgaz, cum îți place să te relaxezi?

- Îmi place să mă joc cu Sasha. Așa mă relaxez. E în perioada în care a început să reacționeze, să râdă în hohote și să descopere. E minunat! Vreau să mă bucur de el.

Horia Brenciu: „Theo Rose e cea mai sinceră persoană pe care o cunosc“

953 16 4- Ne-ați lipsit în ipostaza de antrenor la „Vocea României”. Cum ați reacționat când ați primit propunerea de a vă întoarce în sezonul 11?

- Cu mare bucurie. Nu știu dacă am lipsit cuiva, dar mie mi-a lipsit spectacolul vocilor. În tot acest răstimp am încercat să îmi liniștesc dorul de voci și m-am antrenat la Academia mea de arte, cu elevii mei. Am făcut tot felul de vocalize! 

- Amândoi sunteți plini de energie, se anunță seri de vineri incendiare. Cu ce gânduri vă veți așeza pe scaunul dublu alături de Theo Rose?

- Fiind toamna asta alături de Theo Rose, pe același scaun, orice se va întâmpla, simt că deja sunt învingător. Am câștigat o prietenă specială, pe Teodora Maria Diaconu. Pe scaun m-am așezat cu gânduri de... dream team (echipă de vis). Niciodată n-am lucrat într-un tandem de genul ăsta. Mi se pare extrem de provocator. Theo Rose e cea mai sinceră persoană pe care o cunosc și vom încerca împreună să găsim anul asta „Vocea României”!

- Nu sunteți la prima colaborare cu Theo. Ce apreciați cel mai mult la ea?

- Sinceritatea! Deschiderea către orice provocare. Educația, talentul și bucuria. Și familionul! E de poveste, de la Izvoarele pân’ la București!

„Mă bazez mult pe intuiție”

- Ați câștigat 2 ediții din 4 la care ați fost antrenor. Există o rețetă secretă în selectarea echipei?

- Să fii pe fază. Să ai ureche bună. Să ai o pledoarie pertinentă, să alegi piesele bune pentru vocea lui, nu doar pentru că îți plac ție și să ai noroc de un concurent carismatic. Și ăsta e doar începutul. Mă bazez mult pe intuiție. E o calitate pe care o întrebuințez destul de des. Fie că e vorba de soție, de copii sau de prietenii mei, intuiția mă poate ajuta să creez bună dispoziție doar făcând anumite surprize neașteptate, evident știindu-le preferințele celor din jurul meu.

- Spuneți-ne trei lucruri simple care vă fac cu adevărat fericit!

- Copiii mei, scena și zâmbetul soției.

- Care vă sunt cele mai dragi amintiri din carieră?

- Pffff... Tolba e cam mare: „Robingo”, „Sarabanda”, „Neața”, serialul „Om sărac, om bogat”, „Vocea Romaniei”, chiar și „X Factor”... acolo am cucerit două trofee cu doi concurenți speciali. Dincolo de astea, dragi îmi sunt și concertele, albumele, orchestra mea talentată și fiecare om pe care l-am cunoscut și care m-a îmbogățit. A, să nu uit... Soția mea! Că și ea mi-a fost producător în vreo trei rânduri. Și lista poate continua, încă 10 ediții de Taifasuri!

„Muzica e ceva ce îmbracă viața mea”

- Anul acesta aniversați 30 de ani de carieră. Cum marcați această performanță?

- 24, 25, 26 noiembrie vor fi zilele în care, pe scena de la Sala Palatului va urca HB Orchestra Big Band, un grup de prieteni extrem de talentați, alături de care voi cânta din toate piesele lansate în acești 30 de ani, originale și coveruri. În timpul show-ului, își vor face apariția mai mulți invitați, persoane publice, pe care i-am cunoscut în această perioadă și care mi-au devenit prieteni dragi. Unii dintre ei nu sunt cântăreți și n-au fost niciodată la Sala Palatului. Surpriză totală! Vom asculta pop, swing, jazz, vals și multe alte genuri muzicale. Vom avea o aniversare de trei zile, așa cum se obișnuiește la noi. Publicul aduce apauzele, eu dau spectacolul! Și ca bonus, mai avem și un balet senzațional, cu câteva coregrafii senzaționale! Va fi o producție care se întâmplă o dată la 30 ani! Ne vedem la Sala Palatului!

- Ce reprezintă muzica pentru Horia Brenciu?

- Muzica este bucurie, tristețe, viață, moarte, eșec și victorie. Muzica e ceva ce îmbracă viața mea. O cânt când sunt fericit, mă arunc în brațele ei când am probleme, mă răzbun pe ea și o iubesc. După cum se vede, am o relație specială cu muzica.

„Inima îmi zice să-mi pup copiii, să-i îmbrățișez și să fiu alături de ei”

953 16 5- Ce vă spune inima să faceți atunci când nu sunteți pe scenă sau în fața camerelor de filmat?

- Inima îmi zice să-mi pup copiii, să-i îmbrățișez și să fiu alături de ei. De la ei îmi iau energia, cu ei mă simt cel mai sigur, lor le spun părerile mele despre viață, ei mă ascultă cel mai interactiv și mă întreabă cele mai năstrușnice lucruri. Și tot inima îmi mai trasmite discret, câteodată, că ar trebui să vin și cu un buchet de flori acasă.

- Aveți o familie absolut minunată. Care sunt acele „principii de bază” de la care nu vă abateți niciodată?

- Avem patru reguli pe care le respectăm toți, cu sfințenie. În primul rând: „Dacă promiți ceva, trebuie să te ții de cuvânt”. Apoi: „Dacă ai ceva de spus, spune!”. În al treilea rând: „Nu reacționa în primele 4 secunde. Respiră adânc și după aia vorbește”. Și, al patrulea: „Intri sau pleci din casă… îmbrățișezi!”.

- Mulți vă invidiază pentru relația frumoasă cu Alice. Care-i secretul?

- Nu este niciun secret în afară de a petrece timp împreună. Mergem destul de des la film. Ieșim din când în când la o plimbare prin Herăstrău și, după ce se culcă copiii, mai stăm la povești. În serile când sunt plecat la concerte în țară, ne dăm mesaje și, mai rar, ne trimitem și ceva emoticoane! Relația noastră este una normală. Ne iubim, ne îmbrățișăm, ne certăm, suntem supărați sau veseli, țipăm, ne facem surprize. Și, cel mai mult, încercăm să fim oameni buni, unul cu altul și cu cei din jur.

- Unde ați fost ultima dată împreună cu toții?

- La ziua mea, pe 27 august!

„Nevastă-mea cântă piesele de la «Taxi»”

- Cât de mult se cântă și se dansează la voi acasă? Credeți că vreunul dintre copii o să vă calce pe urme?

- Totul e posibil... Se cântă, la noi în casă. Nu neapărat într-un mod organizat. Mina se filmează când cântă și dansează, Toma se antrenează pentru tobe, nevastă-mea cântă piesele de la „Taxi”… Fiecare cu cântecele lui.  

- Academia de Arte Horia Brenciu a fost deschisă pe timpul vacanței de vară. Pe ce puneți accent în activitatea cu cei mici?

- Mici sau mari, toți ar trebui să-și antreneze talentul. Pentru asta, avem profesori minunați. Pe de altă parte, ne străduim, ca și cu copiii noștri, să îi ținem pe cei mici cât mai mult timp departe de telefoane, televizoare și alte gageturi. Îi susținem în orice fel de talent ar simți că au. Am făcut Academia să arate și să aibă energia unei case. Și pare că am reușit. Copiii se simt ca acasă. Și chiar dacă unii au fost timizi la început, acum vin cu bucurie și încredere.

- Melodia „Tata” impresionează până la lacrimi. Cum au fost zilele de filmări ale videoclipului?

- Sincer a fost o experiență care ne-a marcat... Pe fiul meu, Toma, pe regizorul Iura Luncaşu, pe mine și întreaga echipă alături de care am filmat clipul „Tata”.

- E vreo „vorbă de duh” pe care o spuneți des oamenilor?

- Da. Nu lăsați nicio zi să treacă fără o amintire. Sau, cum spun de obicei „Viața trece, să o trăim cât zece!”.

Jurații de pe scaunul dublu cred în șansele lor de câștig

„Nu sunt adepta dietelor, nu merg la sală“

- Ai ritualuri de frumusețe?

- E trăsătură de familie menţinerea în formă! Până la vârsta asta n-am făcut nimic special pentru a mă menţine. Încerc doar să trăiesc sănătos. Îmi place să am grijă de mine, de tenul meu şi sunt îngrijorată în privinţa apariţiei celulitei. Îmi prepar foarte multe măşti naturale pentru faţă şi păr cu miere, ulei de măsline, pulpă de fructe şi argilă şi folosesc numai săpunuri şi creme naturale. Atât pentru ten, cât şi pentru păr, folosesc uleiul de argan. Am un sertar întreg cu produse de îngrijire a tenului, deoarece petrec foarte mult timp machiată și pot apărea tot felul de probleme din această cauză. Regula mea de aur este o demachiere corectă.

- Dilema multor femei: Theo mănâncă și nu se îngrașă sau nu prea mănâncă?!

- În primul rând, nu sunt adepta dietelor! Din păcate, sunt mereu pe fugă și mănânc foarte puțin, ceea ce știu că nu este bine, mai ales că alăptez în perioada aceasta. Încerc să mă organizez mai bine la acest capitol. La sală nu mă duc, dar îmi place să merg mult pe jos, să alerg, să joc fotbal şi să dansez. Plus că sunt o fire energică, poate de aceea nu acumulez kilograme în plus.

„Cred că am o faţă de terapeut blajin“

- Cum ați reușit să găsiți latura sensibilă a vedetelor invitate la podcast și de ce credeți că au fost ele atât de deschise?

- Cred că am o față de terapeut blajin... Poate invitații mei chiar văd în mine omul căruia i-ar putea încredința un secret, o poantă sau chiar o poveste inedită. Unii chiar mă cunosc de când s-au născut.

- Ce ați învățat de la invitații dumneavoastră?

- Am învățat și mi-am reconfirmat că e frumos să te lupți pentru viață, să cauți următoarea treaptă a versiunii tale mai bune, să spui DA, chiar dacă nu știi despre ce e vorba, câteodată, în experiențele vieții tale. Pe scurt, să aduni amintiri trăindu-ți viața cât poți tu de intens.