de Silviu Ghering și Adrian Barna
La aproximativ 12 kilometri de Botoşani se întind codrii de la Ipoteşti, satul copilăriei lui Mihai Eminescu, loc de basm, cu poteci tainice şi poeniţe feerice. Mii de turişti străbat aceeaşi uliţă care şerpuieşte printre casele din sat, pe lângă biserică şi se afundă pe sub coroanele arborilor. Chiar în poarta codrului, la marginea „tunelului” de arbori care duce către lac... „Lacul codrilor albastru / Nuferi galbeni îl încarcă”... lacul eminescian... veți găsi... copilăria. A fost odată ca niciodată...
Read more: Turnul lui Făt-Frumos din Ipoteştii lui Mihai Eminescude Cătălina Tăgârță
Sunteți nevoiți să țineți dietă dintr-un motiv sau altul? Fie că e vorba despre o decizie proprie, fie că faceți acest lucru la recomandarea strictă a medicului, cu siguranță știți cât de copleșitor poate deveni acest proces în anumite puncte. Dacă în confortul propriei case totul se întâmplă mai ușor, de îndată ce depășiți pragul locuinței vă puteți lovi imediat de privirile iscoditoare ale celor din jur. În continuare povestesc despre ce este de făcut pentru a ține dieta cu bucurie!
Read more: Dietă cu bucuriede Simona Soare
Fie că doriți să aprofundați cunoștințele într-un domeniu care vă pasionează, fie că v-ați propus să învățați ceva nou, cursurile pot deschide noi orizonturi, aducând satisfacție. Cum influențează acestea dezvoltarea personală și a carierei, aflați de la Alexandra Putanu (foto sus), trainer în IT, una dintre creatoarele de conținut din zona de lifestyle, care este adepta educației și a învățării continue prin programe de calificare și formare profesională, dar și prin cursuri de tip hobby.
Read more: În timpul liber, puteţi găsi metode relaxante de a investi în propria persoană Alexandra Putanu:...de Gheorghe Zmaranda
Pe 24 iunie se sărbătoresc Sânzienele. Este una dintre cele mai vechi sărbători din tradiția populară și poate cea care este cel mai mult înconjurată de mister, de povești şi de legende. Dumitru Parasca (medalion) este organizatorul unui eveniment de amploare prin care se pun în scenă obiceiurile străvechi care au legătură cu Sânzienele. Festivalul Național Regina Sânzienelor, organizat anul acesta pe 29 și 30 iunie, la Vicovul de Sus, județul Suceava, este asemeni unei piese de teatru în care actorii vor pune în scenă povești despre Sânziene. Aflat la ediția a X-a festivalul promite să fie încă o dată o incursiune în lumea legendelor și tradițiilor.
Read more: 29-30 iunie, Festivalul Naţional Regina Sânzienelor Dumitru Parasca: „Patrimoniul imaterial are...de Georgiana Mihalcea
Feng Shui este o artă ce are la bază anumite principii de amenajare a locuinței sau a spațiului de lucru astfel încât să atrageți succesul, prosperitatea, dragostea, ferici- rea și aprecierea pe toate planurile. Se spune că un spațiu aranjat în conformitate cu aceste idei oferă întotdeauna o senzație de armonie și pace. Consultantul Cristina Vladimirov (www.fengshuibycristina.com) ne-a spus că recomandările Feng Shui se învârt în jurul unui „qi” sau „chi” benefic în cadrul locuinței care reprezintă energia universală și vitală care se află în orice element care ne înconjoară. Iată cum îl putem obține în fiecare încăpere din locuința noastră!
Read more: Camerele trebuie să conţină câte puţin din metal, apă, lemn, foc şi pământ Consultant Cristina...de Roxana Istudor şi Adrian Barna
Picasso a spus cândva că „toți copiii sunt artiști”. Unul dintre cei mai tineri din lume demonstrează cu prisosință că faimosul pictor avea perfectă dreptate: Laurent Schwarz, tânăr „impresionist” în vârstă de 2 ani, din Bavaria, vinde lucrări proprii de artă cu mii de dolari fiecare.
Read more: Laurent Schwarz, pictor „impresionist“ la vârsta de 2 anide Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Fulgerul este superstarul electric al lumii naturale. Furtunile violente vin adesea cu aceste celebre și spectaculoase străfulgerări de lumină, care au efecte secundare bizare asupra oamenilor, asupra solului și chiar asupra atmosferei.
Read more: Arma lui Zeus, sub lupa cercetătorilor Efecte uimitoare ale fulgerelorde Sorin Dumitrescu şi Silviu Ghering
În istoria domniilor din cele trei țări româneşti, până la prima unire, cea a Principatelor, din 1859, au existat o mulțime de personaje în roluri reprezentative. Mulți însă dintre acești conducători au avut și anumite obieciuri mai ciudate, scoase în evidență de izvoarele scrise ale vremurilor. Vă prezentăm pe scurt câteva dintre aceste figuri marcante și care au fost ciudățeniile ce ţi-au lăsat amprenta asupra perioadei lor de domnie.
Read more: Mulţi dintre cei care au fost încoronaţi pe meleagurile noastre au rămas în istorie nu neapărat...de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi
Premiere și producții consacrate, cu protagoniști celebri, aduc sub lumina reflectoarelor povești fabuloase, ficțiuni emblematice ori istorii inspirate de repere sociale și culturale autohtone. În continuare, vă recomandăm câteva evenimente de neratat în această săptămână.
Read more: Producţii remarcabile de muzică şi teatru dau strălucire serilor de vară pe scenele din ţarăde Silviu Ghering și Adrian Barna
Da, în România „mâncată” de un capitalism primitiv și feroce există un loc cu calități incredibile în anul de grație 2024: are locuințe ieftine, locuri de muncă și... 3 plaje! La 132 km sud-est de București (106 pe A2, până în dreptul satului Drajna Nouă din comuna Dragalina și apoi, la dreapta, încă 26 km pe DN21) vă așteaptă cu porțile deschise orașul Călărași. La 14 km pe același DN21, de Dunăre, mai exact de punctul vamal Ostrov - Silistra, către Bulgaria.
Read more: Nu-i banc: oraşul cu locuinţe ieftine, locuri de muncă şi... 3 plaje!de Cătălina Tăgârță
Cine nu își dorește o viață mai bună? Poate vreți să câștigați mai mult, să vă înțelegeți mai bine cu soacra sau să vă creșteți autoritatea în fața copiilor. Probabil ați citit deja sfaturi de dezvoltare personală sau ați urmărit o emisiune TV foarte interesantă pe această temă. Îndată după asta ați fost plin de entuziasm pentru o vreme. Totuși, pe măsură ce zilele au trecut și ați tot amânat, ați renunțat de tot la gândul de a mai acționa. V-ați complăcut în situația în care vă aflați, în loc să vă ridicați și să luptați pentru visul vostru. Ați ales să rămâneți pe loc, în zona de confort, frustrați. Întrebarea este: de ce? De ce nu puteți ieși din zona de confort? Fiindcă aveți în voi puterea să faceți asta.
Read more: Ieşiţi din zona de confort sau vă lamentaţi în continuare?