Main menu

header

Atenuarea impactului unuia dintre cele mai banale obiceiuri Spălatul eco al rufelor, un trend cu reguli simple

866 23 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Dacă doriți să faceți schimbări ecologice acasă, rutina de spălat rufe este un start foarte bun. Curățarea textilelor prin metode inteligente și moderne va avea un impact semnificativ asupra mediului, va aduce economii și mai puțină uzură a articolelor de îmbrăcăminte. Specialiștii recomandă câteva reguli simplu de implementat pentru ca fiecare gospodărie să poată trece la spălatul rufelor în mod sustenabil.

Read more: Atenuarea impactului unuia dintre cele mai banale obiceiuri Spălatul eco al rufelor, un trend cu...

Goana în care ne trăim viaţa duce la dezechilibrul psihicului Psiholog Liviu Elefterie: „Apariţia depresiei înainte de 60 de ani creşte riscul de a dezvolta demenţă“

866 18 1de Ștefania Băcanu şi Adrian Barna

Trăim în secolul guvernat de stres, de aceea, depresia este o stare cu care ne confruntăm fiecare dintre noi, mai devreme sau mai târziu, într-o formă sau alta. La prima vedere, nu pare o stare îngrijorătoare, dar, dacă persistă și nu se acționează în tratarea ei, există pericolul dezvoltări bolilor mintale. Psihologul Liviu Elefterie ne-a vorbit despre depresie și despre forma aces- teia care poate duce un individ la gesturi extreme, unele chiar de omor.

Read more: Goana în care ne trăim viaţa duce la dezechilibrul psihicului Psiholog Liviu Elefterie: „Apariţia...

Podul este perfect pentru combinaţia de dormitor cu zonă de lucru Arhitect Andra Marinescu: „Putem crea o mansardă confortabilă dintr-un spaţiu nefolosit“

866 25 1de Ștefania Băcanu şi Flori Pintea

De regulă, podul unei case este utilizat pentru depozitarea lucrurilor sau a obiectelor de care aveți nevoie ocazional. Acest spațiu, însă, poate fi transformat într-unul perfect pentru lucru, într-un dormitor sau într-o cameră în care să vreți să vă relaxați în liniște, departe de gălăgia din casă. Procesul transformării nu este ușor și are la bază câteva aspecte de care trebuie să țineți cont obligatoriu, pentru ca produsul final să fie conform așteptărilor. Andra Marinescu, arhitect în echipa „Visuri la cheie” de la PROTV, ne-a dat câteva ponturi de amenajarea și construirea unei mansarde luminoase, spațioase și primitoare.

Read more: Podul este perfect pentru combinaţia de dormitor cu zonă de lucru Arhitect Andra Marinescu: „Putem...

Recoltarea algelor a scos din izolare femeile Africii

866 27 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

În momentul în care algele au intrat în categoria superalimentelor, recoltarea acestora s-a extins la stadiul de fermă și a schimbat viața a nenumărate femei ale Africii, pe care le-a scos dintr-o izolare seculară.

Read more: Recoltarea algelor a scos din izolare femeile Africii

Cetatea Neamț, fortificaţia care a fost cucerită doar de două ori

866 28 1de Gheorghe Zmaranda şi Silviu Ghering

Vă puteți închipui atunci când treceți de porțile cetăților din timpuri istorice câtă emoție s-a strecurat în zidurile lor? Câte lacrimi de bucurie sau tristeţe, câte iubiri au înflorit ori s-au stins aici? La umbra acestor fortificații s-a împletit într-un amalgam incredibil istoria țării noastre cu povestea individuală a fiecărui om care a trăit între zidurile lor. Cetatea Neamț, una dintre cele mai importante fortificații medievale din Moldova, trebuie să fi văzut atât de multe povești și frâmântări. Începând cu cele ale domnitorilor care au stăpânit-o și până la cel mai umil al cetății.

Read more: Cetatea Neamț, fortificaţia care a fost cucerită doar de două ori

Celebrităţi cu diformităţi „Frumuseţea este în ochiul privitorului“

866 29 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Defectele fizice ale unora dintre cele mai faimoase staruri sunt o aducere aminte a faptului că, în ciuda strălucirii și a sumelor enorme cheltuite pentru imaginea perfectă, aceste vedete sunt, totuși, la fel ca alți oameni cu diverse diformități, mai mari sau mai mici.

Read more: Celebrităţi cu diformităţi „Frumuseţea este în ochiul privitorului“

Avalanşă de premiere pe scenele autohtone

866 30 1de Irina Țolea şi Flori Pintea

Scenele din București și din țară se întrec în premiere, oferind publicului titluri noi și tentante. Drame, comedii, recitaluri inedite de muzică și dans sunt pregătite de artiștii care își așteaptă publicul în sală. În continuare vă prezentăm câteva evenimente de neratat, înscrise în agenda evenimentelor din această săptămână.

Read more: Avalanşă de premiere pe scenele autohtone

Conacul Goleştilor, „matricea“ istorică de lângă Piteşti

865 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barna

La doar 10 km de Pitești, pe „drumul vechi” spre București, pe DN7, în localitatea Ștefănești, Conacul Golești este un muzeu-bijuterie de istorie și tradiții populare, cu două mari „subdiviziuni” ce se întind pe nu mai puțin de 14 hectare: Secția Istorie - Etnografie și Secția în aer liber.

Read more: Conacul Goleştilor, „matricea“ istorică de lângă Piteşti

Între 18 ianuarie 2022 şi 17 iulie 2023 Nodul Nord se află în Taur, iar Nodul Sud în Scorpion Roxana Pănoiu: „Destinul în Taur ne aduce cu picioarele pe pământ“

865 20 1de Claudia Mîţoi şi Ştefania Băcanu

La începutul anului 2022 se întâmplă un aspect foarte important pe Cer, şi anume trecerea Nodului Nord din zodia Gemeni în zodia Taur. În astrologie, Nodul Nord se mai numeşte şi Punctul Destinului, aflat pe o axă: Nodul Nord se află într-o zodie, iar în opoziție, în zodia opusă, găsim Nodul Sud. Fiecare dintre noi avem Nodul Nord, adică Destinul, într-o zodie şi o casă anume, asta înseamnă că noi venim aici pe pământ cu o misiune clară, bine definită în harta nostră astrologică. Nodul Nord ne arată care este scopul vieţii (Dharma), precizându-ne care este viitorul nostru şi direcţia către ce este mai corect să ne îndreptăm.

Read more: Între 18 ianuarie 2022 şi 17 iulie 2023 Nodul Nord se află în Taur, iar Nodul Sud în Scorpion...

O melancolie care poate fi depăşită Metode eficiente de combatere a „tristeţii de ianuarie“

865 23 1de Roxana Istudor şi Mihaela Cotîrnea

După Crăciun și Anul Nou, oamenii au tendința de a intra într-un tip de melancolie care este numită și „tristețea de ianuarie”. Specialiștii atrag atenția că aceasta nu este o depresie propriu-zisă, ci o „variațiune” pe această temă, are cauze cunoscute și poate fi combătută relativ ușor, prin câteva modificări aduse stilului de viață.

Read more: O melancolie care poate fi depăşită Metode eficiente de combatere a „tristeţii de ianuarie“

Ecranul tv „cu gust“ va lega show-urile culinare de publicul spectator

865 27 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Emisiunile tv gastronomice se bucură de o popularitate extraordinară și mulți oameni și-ar dori să poată gusta preparatele care arată atât de îmbietor la televizor. Pentru ei, cercetătorii japonezi au inventat un ecran care poate fi „gustat” și face astfel legătura între pasionații de astfel de show-uri și preparatele pe care le urmăresc.

Read more: Ecranul tv „cu gust“ va lega show-urile culinare de publicul spectator