Main menu

header

Palatul Bragadiru „sfidează“ Centrul Civic prin eleganţă şi istorie

900 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barna

Mulți bucureșteni, și nu numai, cunosc Palatul Bragadiru datorită localurilor de petrecere pe care le găzduiește acum. Dar foarte puțini știu istoria acestui complex arhitectural deosebit de frumos, care poartă peste ani parfumul și farmecul istoric al începutului de secol XX.

Read more: Palatul Bragadiru „sfidează“ Centrul Civic prin eleganţă şi istorie

Ştefan Mihăilescu-Brăila, „Louis de Funes“ al României

900 18 1de Andrei Dicu şi Silviu Ghering

La 19 septembrie 1996, ne părăsea Ștefan Mihăilescu-Brăila, un geniu al comediei, asemuit cu Louis de Funes și cu Bourville. Poate părea paradoxal, dar, dincolo de hazul care îl însoțea, atât pe scenă, cât și în film ori în viața „profană”, actorul a trăit în tristețe și însingurare. A sfârșit uitat de cei care îl aplaudaseră cu fenezie, după ce, în ultimii ani, fusese obligat să reînvețe să scrie și să citească, în urma unui atac cerebral.

Read more: Ştefan Mihăilescu-Brăila, „Louis de Funes“ al României

Dem Rădulescu, Bibanu’? E babanu’ scenei româneşti!

900 16 1de Andrei Dicu şi Silviu Ghering

La 17 septembrie se împlinesc 22 de ani de când Dem Rădulescu a plecat în eternitate. Aura marilor artiști rămâne veșnică, iar amintirile prietenilor despre genialul „Biban” nu contenesc să iasă la iveală. Un „remember” devine, așadar, un prilej de zâmbet, dar mai ales de reflecție.

Read more: Dem Rădulescu, Bibanu’? E babanu’ scenei româneşti!

Nicu Constantin, când îl vedeai, râdeai înainte ca el să deschidă gura

900 14 1de Andrei Dicu şi Silviu Ghering

La 15 septembrie 2009, Nicu Constantin, una dintre figurile emblematice ale comediei românești, ne spunea „Adio”. A fost, poate, singura sa glumă proastă, pentru că, la numai 71 de ani, ar fi putut să ne mai bucure cu șarmul său inegalabil. Nicu Constantin trăiește, însă, peste ani, iar viața lui din spatele cortinei este mereu un izvor de surprize plăcute.

Read more: Nicu Constantin, când îl vedeai, râdeai înainte ca el să deschidă gura

Lipsa realizărilor profesionale şi personale duce la depresie Alice Macrina Cucu: „Detoxifierea sufletească înseamnă să scoateţi toate nemulţumirile pe masă“

900 10 1de Ștefania Băcanu şi Flori Pintea

Viața profesională și cea personală merg mână în mână pentru ca la finalul zilei să fiți mulțumiți de ceea ce trăiți. Din păcate, orice disfuncționalitate atrage o alta și riscul să intrați într-un cerc vicios este foarte mare. Așa apare toxicitatea sufletească, adică nemulțumirea de propria viață. Alice Macrina Cucu (medalion), consilier și coach de dezvoltare profesională, ne-a vorbit despre cum ajungem singuri să ne îmbolnăvim atât pe interior, cât și pe exterior, și ce putem face să trăim într-un echilibru total.

Read more: Lipsa realizărilor profesionale şi personale duce la depresie Alice Macrina Cucu: „Detoxifierea...

Formarea copiilor porneşte de la clasele preşcolare Mirela Timiraş: „Relaţia profesor-elev clădeşte şi construieşte valori morale“

900 20 1de Ștefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Mediul educațional oferă o primă ambianță în care copiii încep să își construiască propriile conexiuni, ce devin esențiale pentru dezvoltarea lor socială, emoțională și cognitivă ulterioară. De aceea, relația pe care copilul o stabilește cu profesorul său este una relevantă ce poate influența eficiența actului educativ și poate conduce la înregistrarea unor rezultate școlare foarte bune. Mirela Timiraș (foto), profesor pentru învățământul primar și preșcolar, ne-a vorbit despre importanța creării unei relații sănătoase între elev și profesor, cum o realizăm, dar și cum o menținem.

Read more: Formarea copiilor porneşte de la clasele preşcolare Mirela Timiraş: „Relaţia profesor-elev...

Importanţa surselor de lumină în interiorul şi exteriorul locuinţei Andra Marinescu: „Varianta artificială poate potenţa sau strica amenajarea“

900 27 1de Ștefania Băcanu şi Flori Pintea

Corpurile de iluminat joacă un rol important atât în designul casei, cât și pentru a crea un ambient mai confortabil, constituind o cale rapidă de schimbare a decorului și de creare a ambianței potrivite pentru relaxare, pentru citit sau pentru petrecut timp cu cei dragi. Andra Marinescu (medalion), arhitect la emisiunea „Visuri la cheie”, de la PRO TV, ne-a oferit câteva soluții de iluminat, în funcție de spațiu, de design și stil, explicându-ne importanța corpurilor de iluminat în designul interior și exterior al casei tale.

Read more: Importanţa surselor de lumină în interiorul şi exteriorul locuinţei Andra Marinescu: „Varianta...

Ultimul făuritor de cimpoaie din Vrancea Ion Stanciu: „Am inventat cimpoiul cu trofeu din cap de capră. Nu mai există aşa ceva în toată ţara“

900 29 1de Roxana-Ioana Ancuța

Ion Stanciu (medalion) are 74 de ani, trăiește în Nistorești, un sat vrâncean de munte, în apropierea râului Năruja și, din iubire pentru tradițiile populare românești, a învățat de mic meșteșugul făuririi cimpoaielor. Artizanul român știe să cânte la cinci instrumente, iar de-a lungul timpului, a fost invitat în cadrul multor festivaluri de muzică folclorică, atât în țară, cât și în străinătate. Ion Stanciu a făcut peste 400 de cimpoaie pentru diverși cântăreți, pentru Școala Populară de Artă sau pentru cine a dorit să dețină un astfel de instrument ca obiect decorativ. Nenea Stanciu este inventatorul cimpoiului din cap de capră sau de ied numit „cimpoiul cu trofeu”.

Read more: Ultimul făuritor de cimpoaie din Vrancea Ion Stanciu: „Am inventat cimpoiul cu trofeu din cap de...

Poveşti impresionante, spuse cu măiestrie şi har, pe scenele autohtone

900 30 1de Irina Țolea și Claudia Mîțoi

Noile evenimente ale toamnei, comedii, drame și chiar concerte se pregătesc să surprindă publicul evocând povești fascinante din trecut, amintind de modul în care trăim și rostul existenței, în formule emoționante și spectaculoase. Agenda noii stagiuni conține noi provocări și, în continuare, vă prezentăm câteva dintre producțiile pe care nu trebuie să le ratați în această săptămână.

Read more: Poveşti impresionante, spuse cu măiestrie şi har, pe scenele autohtone

Mormântul-tezaur de lângă Cetatea Biharia a lui Menumorut

899 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barna

Biharia este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Bihor, la numai 13 km nord de Oradea, pe DN19, în care puteți admira o cetate străveche și unde a fost descoperită în acest an un mormânt preistoric cu un adevărat tezaur din aur.

Read more: Mormântul-tezaur de lângă Cetatea Biharia a lui Menumorut

Corectarea imaginii de sine este esenţială pentru a putea avansa

899 18 1de Cătălina Tăgârță

Mulți oameni nu înțeleg de ce nu reușesc să obțină rezultatele pe care și le doresc, deși se pregătesc toată viața să devină buni. Problema este că ei pur și simplu se pregătesc „ca să fie pregătiți”, cum spunea cineva, dar nu îndrăznesc să acționeze. Dar, pentru a își atinge rezultatele, ar trebui să urmeze procesul „înveți un pic, aplici un pic, mai înveți un pic, iar mai aplici un pic”. Astfel înveți și din greșeli, te perfecționezi și devii din ce în ce mai bun. Dar… de ce mulți oameni, chiar și dintre cei care citesc aceste rânduri și sunt de acord cu ceea ce spun, nu vor acționa? Răspunsul este simplu: pentru că au stimă de sine scăzută. Iar în continuare voi povesti despre ce înseamnă acest lucru.

Read more: Corectarea imaginii de sine este esenţială pentru a putea avansa